Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kaisevi, remenice (roleri, spaneri)- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Cherokee, 13.04.2010. - 22:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Cherokee

Ne znam sta ima da cita citavu temu kad se nigde ne spominje  :laugh:

Gates i Hutchinson su navodno prva ugradnja u Renault i PSA automobile (Citroen, Peugeot)...

Ja sam na kraju stavio ATE kais, jedino sto spaneri ne znam ciji su, secam se da je isto neko zvucnije ime  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

makarije

Citat: Cherokee poslato 12.10.2010. - 15:37
Ne znam sta ima da cita citavu temu kad se nigde ne spominje  :laugh:

Gates i Hutchinson su navodno prva ugradnja u Renault i PSA automobile (Citroen, Peugeot)...

Ja sam na kraju stavio ATE kais, jedino sto spaneri ne znam ciji su, secam se da je isto neko zvucnije ime  :nezna:

:doh:  jbg  pisano o njima na vise mesta a ja stariji covek pa  :fiju:
zenu dupe krasi a tortu orasi

Alhemičar

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=5605.0

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=5005.0

Ovo su jos dve teme u kojima se radi o slicnoj tematici.  

P.S. Proizvodi li istrosen-iskrzan Pk kais neki karakteristican zvuk?   :nezna:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

peric

Šta kažete na Dayco remenje, naročito zupčasti? Danas sam obisao pola Banjaluke u potrazi za Gates zupčastim, i nema. Svi drze samo taj Dayco. Negdje sam naletio na komentar da Dayco 'ne bi stavio ni na teglu od džema' :)

stanci

Citat: peric poslato 29.10.2010. - 14:10
Šta kažete na Dayco remenje, naročito zupčasti? Danas sam obisao pola Banjaluke u potrazi za Gates zupčastim, i nema. Svi drze samo taj Dayco. Negdje sam naletio na komentar da Dayco 'ne bi stavio ni na teglu od džema' :)
Ako mislis da vozis auto jos 2-3 godine i da ga posle prodas onda je verovatno u redu. Stavljaju ga i neki ovlasceni servisi. Ja recimo necu stavljati Dayco jer mislim da vozim auto bar 4-5 godina i ne mislim da radim dva puta veliki servis za to vreme, a to mi se uklapa u servisni interval od 60000km za veliki servis.  :hey1:
i takoo...

Vookela

Citat: Cherokee poslato 12.10.2010. - 15:37
Ne znam sta ima da cita citavu temu kad se nigde ne spominje  :laugh:

Koristio oba brenda, ok su.

djiuliju

Danas sam skinuo zupcasti kais sa Clia 2 1.2 16v, bio je marke Dayco, to je bio fabricki kais. Taj je isti i stavljen, kupljen u ovlascenom.
Nisam bas neki strucnjak, al na oko deluje da bi ladno mogao da istera do 120 hiljada na koliko se menja u Francuskoj recimo.
Rekao bih da ovde ljudi neke stvari pljuju ili hvale bez nekog narocitog iskustva, po sistemu kako svi aj tako i ja

Boki

Uzeo sam Hutchinson zupcasti  kais,deluje mi skroz ok sto se kvaliteta tice :yeah:
Nisu sale za umove male

Laguna2.2

Ako neko zna koje posledice moze izazvati pucanje ili preskakanje zupcastog kajisa,tj mene zanima dal je u mogucnosti da ventili ostanu citavi,i glava motora ???
Da to se meni desilo,jos nisam rastavio motor pa da znam sta me ocekuje,i mogu da alnasujem,koliko ja kontam cim mogu da alnasujem da nije u pitanju velika steta,ili grsim??

EDIT: Spojene teme. Molim clanove da koriste pretragu

Cherokee

To da nista ostane neosteceno, imas 1% mogucnosti.

Uglavnom ventili odu, a ume i poneki klip da popije ostecenje...

Na 1.9 dci sta se desilo http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=4177.0

Boki

Nisu sale za umove male

Laguna2.2

A legendo stade mi kola u po centra novog sada nece da upale, u voznji mi se ugasio,ko da je ostao bez goriva,ovi trube iza,ja guram lagunu u stranu,to mi tek ovu u ns u servisu rekli da je remen puko ili preskocio....

Oni su mi rekli da moze biti samo pozitivno posto alnasuje nije blokiran motor(radilica).....

Cherokee

Da ti je blokirala radilica, ne bi mogao ni gurati auto ...

Sve u svemu, mozemo da nagadjamo samo kako ti je motor prosao, dogod ga majstor ne otvori... Uglavnom, spremi jedno 1000 eura :(

Laguna2.2

Hehe znam reko sam tati da spremi...ako bude prelazilo 1000e uzimam novi motor ili je prodajem takvu...Dosta je i posluzila,mislim ja sam kriv, odlago taj veliki servis aj posle nove godine,bozica..i eto na,nije docekala ni novu godinu...sad ce cekati sama u servisu ng.tako joj i treba..salu na stranu,cito sam dosta o tome veceras izadje popravka oko 500,600,stim da je u tu cenu uracunat i veliki servis koji sam dodje oko 200evra...
Al mora se prvo pogledati moze da bude sve ok a moze da je sve izlomilo....al eto javicu vam sta je bilo...

ako jos neko zna nesto pametno neka napise...

stanci

Treba biti optimista, a ne ubiti coveka pesimizmom odmah. Pucaju kaisevi i dan-dva posle velikog servisa... :shit:
i takoo...