Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kaisevi, remenice (roleri, spaneri)- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Cherokee, 13.04.2010. - 22:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

makarije

Citat: stanci poslato 30.12.2010. - 10:20
Treba biti optimista, a ne ubiti coveka pesimizmom odmah. Pucaju kaisevi i dan-dva posle velikog servisa... :shit:

...ali onda placa onaj ko je promenio taj kais i radio vel.servis  :yes:
zenu dupe krasi a tortu orasi

Adam

"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

stanci

Citat: makarije poslato 30.12.2010. - 10:23
...ali onda placa onaj ko je promenio taj kais i radio vel.servis  :yes:
Bas lepa zajebancija u svakom slucaju...... :banghead:
i takoo...

kitty11080

Hihihih nemojte plashiti ljude... Meni (fenomenu) dva puta zveknuo kais pa ni jednom nije izaslo preko 650 eura  :kez: :kez: :kez: :kez: :kez: :kez: Rekoshe mi "sreca u nesreci"  :kez: :kez: :kez: :kez:
:munze:

makarije

Citat: kitty11080 poslato 30.12.2010. - 12:13
Hihihih nemojte plashiti ljude... Meni (fenomenu) dva puta zveknuo kais pa ni jednom nije izaslo preko 650 eura  :kez: :kez: :kez: :kez: :kez: :kez: Rekoshe mi "sreca u nesreci"  :kez: :kez: :kez: :kez:

Lako je tebi kad znas kako da dobijes popust   :celb1:
zenu dupe krasi a tortu orasi

kitty11080

:fucka: :fucka: :fucka: :fucka: molim za jedan smajli u dekoltiranoj majicici ili bikiniju  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:munze:

Miloš

Citat: Laguna2.2 poslato 30.12.2010. - 01:34
Hehe znam reko sam tati da spremi...ako bude prelazilo 1000e uzimam novi motor ili je prodajem takvu...Dosta je i posluzila,mislim ja sam kriv, odlago taj veliki servis aj posle nove godine,bozica..i eto na,nije docekala ni novu godinu...sad ce cekati sama u servisu ng.tako joj i treba..salu na stranu,cito sam dosta o tome veceras izadje popravka oko 500,600,stim da je u tu cenu uracunat i veliki servis koji sam dodje oko 200evra...
Al mora se prvo pogledati moze da bude sve ok a moze da je sve izlomilo....al eto javicu vam sta je bilo...

ako jos neko zna nesto pametno neka napise...

sad će ćale da opali po tebi... ''MAGARČE JESAM TI REKAO DA JE TERAŠ NA SERVIS A TI SE za*ebavaŠ''   :too:  :too:  :too:  :tup:

dule-car

Ako je samo glava tj. ventili nije strasno, ako je nesto vise bice strasno. Ako je manja steta bice 500-600 evra kao meni a ako je veca bice mnogo vise ,u svakom slucaju zelim ti puno srece     :too:

Laguna2.2

Citat: Miloš poslato 30.12.2010. - 13:02
sad će ćale da opali po tebi... ''MAGARČE JESAM TI REKAO DA JE TERAŠ NA SERVIS A TI SE za*ebavaŠ''   :too:  :too:  :too:  :tup:

Hehe dobar si....ma on mi je i rekao da obavim to posle nove godine,da je sad guzva po servisima....tako da nije vikao...sutra ga preterujem iz servisa iz novog sada kod nekog cike privatno i pocece u ponedeljak da radi,ovi u servisu od proslog petka zavlace,kao sutra sutra,a jos ga nisu ni rastavili...

Boki

Citat: kitty11080 poslato 30.12.2010. - 12:42
:fucka: :fucka: :fucka: :fucka: molim za jedan smajli u dekoltiranoj majicici ili bikiniju  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Bice smajli,mi molimo za jednu takvu slicicu :yeah:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Nisu sale za umove male

dule-car

Dakle kao i sto sam naslov teme kaze majtor kaze da mi je crkla remenica alternatora ,e sad tu nastaje problem pod
1 nigde nema fabrikat da se kupi ili je jako skup
2 kad radi u leru lupa ali kad dodam gas nista
3 menjao sam pre 15000 km spanere pk kaisa i sam majstor kaze da su mozda i oni crkli

ako je neko imao slican problem molim za neki savet sta i kako unapred hvala

SlObOdNi

Odes kod jos jednog majstora ako nisi siguran da je remenica alternatora, i kazes mu simptome i pokazes auto, pa ako i on kaze da je to....

A sto se zamene tice, mozes:
1. Okrenes neki oblasceni servis
2. Nadjes boljeg elektricara, koji uglavnom imaju remenice,
3. Kupis polovan alternator

Probaj da pozoves ove:
Bendix, Miklošićeva 8, Beograd, 011 344 2462.
Ja sam kod njih zamenio i oba lezaja i zamenio obicnu remenicu remenicom sa kvacilom (50e)

chaslav

ja je menjao na velikom servisu kod vlade na mirijevcu recicu ti popodne koliko tacno kosta a za spanere to tek kad ti skinu pa vide i meni su pricali da treba da se menja ...

cenzvo

Citat: dule-car poslato 11.01.2011. - 20:00
Dakle kao i sto sam naslov teme kaze majtor kaze da mi je crkla remenica alternatora ,e sad tu nastaje problem pod
1 nigde nema fabrikat da se kupi ili je jako skup
2 kad radi u leru lupa ali kad dodam gas nista
3 menjao sam pre 15000 km spanere pk kaisa i sam majstor kaze da su mozda i oni crkli

ako je neko imao slican problem molim za neki savet sta i kako unapred hvala

Pozdrav, meni je na mom meganu 2 1.5 dci, letos crkla remenica alternatora, jako "tandrkanje" na malom gasu,  na satu cca 185Kkm! Odem kod majstora, otvori on haubu pogleda i kaze remenica alternatora!
Naruci on delove(cca 100-150 eura sa rukom), posle nekoliko dana me pozove i namesti, ja dodjem po kola, kad ne lezi vraze, cuje se neko drugo "tandrkanje", on mi kaze to ti nije strasno ("cuje se i kod mene"-NJEGA, posto ima istog megana) i kaze mi da je to pk-spaner i da nije strasno i da je to zbog toga sto mi navodno na prethodnom velikom servisu nije dobro bila podesena duzina kaiseva sa spanerima i ...??
A meni do tad dCi radio kao benzinac! Posle mesec-dva odem kod drugog majstora odradim veliki servis(skratio sam ga za 5Kkm), pricvrste mi nesto oko tog pk-spanera, nesto se bilo rasklimalo i prestalo je da tandrce!
Sto se tice cene to je posebna prica te ima alternator sa nekom gumenom budzom, te bez nje, ... te 600-700 eura ako mora da se menja ceo, a one price da po br.sasije vide koji je deo za taj auto, nema veze, ja pitao AK Francuz, ovlasceni, nisu mogli da znaju!!!
Nadam se da nisam otisao u  :OT:!!!

edit:Ispravljen citat

SlObOdNi

Tacno je. Postoje dva tipa remenica: sa gumom i sa kvacilom. Prva ublazava udar pri usporavanju pk kaisa gumom, koja se vremenom pohaba, druga ima kvacilo i navodno je izdrzljivija. Mislim da svi noviji modeli imaju ovu drugu vrstu.

Ja sam zamenu remenice (ovu sa kvacilom) platio 50e deo plus nesto sitno ruke... tipa, lezajevi jos 1000 dinara i ruke oko 1500 za sve to.

Inace, meni je alternator po broju sasije, nov, u ovlascenom (mitsubishi alternator) 370e, fabricki repariran je bio oko 250. Na  kraju sam uzeo polovan na otpadu za 70e. Problem je bio u regleru koji se ne moze naci kod nas za taj Mitsubishi alternator.