Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kaisevi, remenice (roleri, spaneri)- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Cherokee, 13.04.2010. - 22:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zac

Citat: djordjep poslato 19.06.2016. - 20:49
Ja sam razmišljanja , OEM dijelovi + provjeren Renault majstor (nebitno ovlašćen , neovlašćen) je jedina garancija za miran san.

Tako je, a posto u danasnje vreme nema tih pravih majstora, sve neki susteri, na zalost...zato mi je jedina garancija kada  licno radim....sa original delovima.  :wink:

djordjep

To stoji , jer svako sebe danas zove majstorom iako se još može pronaći i pravih.
Ali baš vezano za te kvazi majstore , neki dan ovdje otvoreno pitanje , čovjek bio na dijagnostici i na forumu pita šta bi mogla biti greška DF017?!

zac

mire

Citat: djordjep poslato 19.06.2016. - 21:17neki dan ovdje otvoreno pitanje , čovjek bio na dijagnostici i na forumu pita šta bi mogla biti greška DF017?!

Možda je na dijagnostici bio kod drugara koji ima ELM.

A ako je bio u servisu, onda...

srba_ristic

Za kiaseve moja preporuka Continental. Imao ih na nekoliko BMW  i Stila. Vrhunski su.
Espace 3 2,0 140ks

mire

^^ Made in Serbia. :)

srba_ristic

Mire,bili skroz Ok za BMW pk,na Stilo menjani na 60000km. Ne pricam za made in Serbia ☺
Espace 3 2,0 140ks

mire

Ne pričam ni ja da su ti domaći loši, ali continental ima proizvodnju kod nas, baš za delove tog tipa.

dendzo

Dosao i na mene red kais alternatora se okinuo i ocito  uletio pod zupcasti auto promenio skroz zvuk....ugasio sam ga
Inace bio je na 1200 obrtaja kad mi se to desilo

Bicu presrecan ako bude samo glava. Nategao sam malo zastitnik zupcastog i vidio da je on jos tu

"E... ili imaš "svoje" drvo. Tu dolaziš, nasloniš se, pričaš... lijepo je,
a što? Dani prolaze.... "

Milenko_M

dendzo

Ne znam zasto al sajt je pojeo pola posta ne prvi put .... dosta toga sam napisao posle

Presao je 40 000 od velikog servisa kajis je vjerovatno remenica pojela
6000 od malog i za to vrijeme potrosio decilitar ulja 
Zao mi je jer je motor stvarno bio dobar nije dimio uopste isao odlicno, turbina i oko suva ne zvizdi ....al jeb.. ga sta je tu je
Nije pomjesao ulje i vodu pogledaocsam

Zastitnu plastiku sam malo nategao i vidio sam da je kais jos tu
nadam se da cu proci sa mjenjanjem glave .... vidjeti cemo

Ono sto me buni su mali tragovi ulja po cjevi od klime i ispod to nisam primjetio
Bili su tackasti sitno ja sam ih razmazao

Evo jos neka slika motora

mire

Čekaj, motor je radio, nije stao? Ako sam dobro razumeo, ti si ga ugasio? AKo je tako, mislim da imaš dobre šanse da uopšte nema štete na motoru.

dendzo

Da, izvezao sam ga iz raskrsnice ....bio je na malim obrtajima oko 1200

Ako bude 500/600e bicu happy

mire

Ja tipujem da je motor ok! Verovatno je zupčasti ostao na mestu.

Ćimo

To ulje bi moglo biti i od serva i od klime..

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока