Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tragovi ulja na spojevima creva od interkulera, turbine

Započeo bingo, 14.04.2010. - 23:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bingo

tragovi ulja na cevi od turbine do interkulera  i od interkulera do isparivaca tj. do ulaza u cev vazduha posle filtera ujedno je to i konektor iberlaufa. potrosnja ulja je do sada bila oko 1l na 10000 km.
ako je neko imao slican problem molim odgovor.
inace se radi o motoru 1.5 dci 85 ks. i original 37000km.  :help:

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

dejans

kod mene se pojavljuje nesto slicnio tj masti mi deo koji je blizu vizuelno znam da se nalazi tacno iznad koske tj nosaca.
Zanimljivo je da mi auto stoji u garazi i da nikad nisam nasao kap ulja na podu.
Ne znam da li je od iberlaufa ili turbine :??: Ne trosi ni kap ulja, majstor je obisao pa da za neko vreme svratim da podignemo auto pa cemo videti.
Kaze da je mozda jedno mozda drugo.
Nadam se da nije do turbine. Inace ide kao lud 1.5 82 ks. pise da je presao 115000km :laugh:
Od ponedeljka idem u servis pa javljam.

urrade

Citat: bingo poslato 14.04.2010. - 23:41
tragovi ulja na cevi od turbine do interkulera  i od interkulera do isparivaca tj. do ulaza u cev vazduha posle filtera ujedno je to i konektor iberlaufa. potrosnja ulja je do sada bila oko 1l na 10000 km.
ako je neko imao slican problem molim odgovor.
inace se radi o motoru 1.5 dci 85 ks. i original 37000km.  :help:

Au komsija ti bas imas problema sa tim autom,reklamiraj to dok jos mozes,nov auto a trosi litar ulja!!
Ti kao da si taj auto dobio na poklon a ne da si ga kupio,
vozi ga u servis dok je jos u garanciji i ne isteravaj ga,ako treba nek ti stave nov motor

bingo

bio danas u servisu da mozda nije turbina pa gledali da li ima ulja u interkuleru i nije bilo nista  izgleda da je sve u redu auto inace ide dobro a za potrosnju ulja reno kaze da je tolerancija pola litre na 1000 km pa to nema veze sa zivotom.Sve su oni namestili da ih garancija sto manje kosta sr
sramota.
komsija sta da se radi to je tako kako je mada generalno nije toliko crno kako izgleda iz pisanija.

aleksandar.o

mnogi majstori kazu da sve nove generacije motora moraju malo da trose ulje
e sada da li je taj litar u tvom slucaju malo ili mnogo bolje da vidis u servisu,mozda je jos bilje da vidis u 2-3 ovlascena servisa sta ce da ti kazu

dudo

Bas obrnuto,ja imam megana sa 198 000 km iz 2004 godine,88kw-120 ks,i da kucnem u drvo na 10 000 ide potrosnja ulja do pola litre,pogotovo ovi comon rail motori,a to na cijevi sto ima ulja to je od uljanih para,znaci treba sipati sto bolje ulje sinteticko,meni u ovih 198 000 otisla jedna dizna i reparirana turbina u Uzicu na 182 000(pukao rotor turbine),u servisu se čude da je i toliko izdrzala,mada bi trebalo skinuti interkuler pa ga očistiti vjerujem da ima svega i svačega ali meni ona dobro ide.Očistio sam egr ventil kada sam reparirao turbinu.pozdrav

dejans

Citat: bingo poslato 15.04.2010. - 18:22
a za potrosnju ulja reno kaze da je tolerancija pola litre na 1000 km pa to nema veze sa zivotom.
:wtf:
mislim da bi stvarno trebao da odes jos negde
1/2 l na 1000km
pa to znaci da od jednog do drugog malog servisa se dolivanjem vec zameni ulje???
hm...

dudo

Ma u servisu nisu normalni,svaka čast dobrim servisima,ali reci da na 1000 km je normalno da troši 1/2 l ulj,znaci na 10000 potroši 5 l, :banghead: :fiju:,pa toliko samo moze potrositi bas losh motor,a tvoj koliko rece malo je bas presao,promijeni majstora,promijeni sve filtere i naspi evo elf excellium 5-40,ja sam sa ovim uljem bas zadovoljan,ali prvo ti promijeni ulje i sve filtere,a ako bas dosta vozis po gradu,očisti egr i malo ga izvezi na auto put pa ga malo produvaj,a postoji mogucnost da te zavlace sa turbinom,nece da ti je zamijenu dok je u garanciji,moj savjet mijenjaj servis pod hitno.pozdrav

aleksandar.o

meni je to licilo da je izostavio jednu 0

dejans

Cak i da je tako, opet mislim da je mnogo da nov motor trosi 1/2na 10000km.
Nisam expert, ali bih ipak preventivno potrazio drugi servis pogotovo ako je auto u garanciji.
To treba koristiti maximalno.

makarije

rodjak vozi megana III 2009.god , 1.5dCi , predjenih nesto ispod 30.000 km ( 70% voznje autoputem ) i masan je na istom mestu . ulje ne proverava ( jedva zna tocak da promeni ) . u servisu mu rekli da ostavi auto na ceo dan jer je nekoliko puta reklamirao jos gomilu stvari :blink: 
zenu dupe krasi a tortu orasi

dudo

Najveci problem tih renoa je taj sto se proizvode u Turskoj,a ovaj sto ja vozim grandtour je proizveden u Francuskoj i vjerovatno se vise vodi računa o kvalitetu,eto kazem vam nije malo 200 000 preći.pozdrav

bingo

Citat: dudo poslato 16.04.2010. - 10:38
Najveci problem tih renoa je taj sto se proizvode u Turskoj,a ovaj sto ja vozim grandtour je proizveden u Francuskoj i vjerovatno se vise vodi računa o kvalitetu,eto kazem vam nije malo 200 000 preći.pozdrav

on se samo sklapa u turskoj a motor i ostali delovi stizu gotovi tako da ne bi trebalo da ima neke razlike u kvalitetu na njemu su turski samo akumulator i felne sto sam ja primetio. Ranije sam vozio istog 2004g i svi propusti sa njega su se ponovili pocev od skripanja raznih plastika vrata i.t.d
Tako da nema veze ona fraza da je poslednja serija najbolja bukvalno nista nije uradjeno od 2002 do 2009 po pitanju kvaliteta.

aleksandar.o

bio sam ubedjen zbog nekih detalja koje vidim kada radim nesto na meganu da se radi u dve fabrike,i sada neko rece da se radi u turskoj i francuskoj
mogu vam reci iz iskustva da je ogromna razlika u zavrsnoj obradi plastike

fLiP

Zamolio bih clanove da se drze teme.

Cudan problem jer ti je auto malo presao. Mozda ces me smatrati ludim ili blesavim kada budes ovo procitao. Mozes da sprzis motor kada ti je vec u garanciji! Jer ko zna koji ce ti problemi tek krenuti... turbinu sigurno trebas da pogledas jer je mnogo masna, mozda samo na njoj ide ulje. Ako si siguran da nije na njoj a auto ti je u garanciji ja bih ti preporucio ono prvo jer drugacije serviseri nece ni ici u vecu intervenciju . Ovako ce ti zameniti ceo motor, ne bi smeli da ga rade.
E sada kako bi ti to mogao da odradis ja to ne znam. Raspitaj se dobro i dobro procitaj uslove garancije.

Ja sam jednom video Scenica II u servisu sa FR tablicam koji je bio pokupio neko kuce ili tako nesto. Vlasnik nakon sto je pogledao sta se desilo nastavio  je da vozi namerno da bi sprzio motor :nezna: :fiju: Vadili su mu ceo motor i stavili novi, zajedno sa hladnjakom, hladnjakom klime... ne znam da li su mu i turbinu menjali ali je izgledala nova. Imam i slike tog Scenica.
Jos jednom nagovestavam da to nije bas pametna ideja i ne znam kako to izvesti i sta sve spada u garanciju!