0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sasvim normalno da ima ulja u cijevi intercoolera ako se nalije preko maksimuma (kad podignete haubu stoji izricito da se ulje ne smije!!! nikad naliti preko max. oznake). To ulje zavrsi i u katalizatoru i smanjuje vijek istom. Takodje, vozilo ima manju snagu (radilica se teze okrece, mlatara po visku ulja u karteru), i pumpa za ulje teze pokrece toliku kolicinu ulja jer ulje nema gdje da ode iz motora (osim u katalizator i sl.). Ja sam posljednji put prilikom zamjene ulja i filtera cekao preko 15 minuta da se ulje iscijedi iz kartera i nalio 4,2L ulja (u servisu najcesce naliju 4,5L ili vise da ne bi slucajno zafalilo). Kad sam provjerio na ravnom sutradan na hladan motor, na sipci od ulja su na oznaci bile 3/4, tj. skoro do max, a poruka na displayu je bila 000000 kad sam upalio. Znaci da je 4,2L ulja sasvim dovoljno za 1.5 dCi.
tragovi ulja na cevi od turbine do interkulera i od interkulera do isparivaca tj. do ulaza u cev vazduha posle filtera ujedno je to i konektor iberlaufa. potrosnja ulja je do sada bila oko 1l na 10000 km.ako je neko imao slican problem molim odgovor.inace se radi o motoru 1.5 dci 85 ks. i original 37000km.
Radio ja, bas u Uzicu...Kod mene turbina stala skroz.odradio remont sa komplet malim servisomi evo vec 20000 vozimOni daju garanciju godinu dana.
Imas Zeravicu u Novom Milesevu (ili Milosevo, ne znam kako se speluje), a ima i u BG neki sto radi isto remont....Bolje i to nego ici u Uzice