Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tragovi ulja na spojevima creva od interkulera, turbine

Započeo bingo, 14.04.2010. - 23:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Cherokee

Imas ovde negde na forumu smo isto skoro komentarisali o remontu dizni, turbina itd....

Valjda je makarije napisao ovako: 40% ljudi salju u Uzice, 40% u Novo Milosevo, a ovih 20% radi ko kako stigne  :nezna:

Ja sam cuo da Zeravica radi korektno. Ranije je cak bio jedini servis u Srbiji za Bosch sisteme, sa licencom od Boscha konkretno....
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

VolodjaNS

Da, sad sam malo guglao i dosta ljudi na netu kazu da u Novom Milosevu rade sasvim korektno.
Nasao sam i ovo:
http://www.zeravicabosch.co.rs/

Meilirao sam ih pa cu da cujem sta ce da mi kazu.
Brine me samo ono na sajtu sto blica u padajucem meniju "NEW" (kolko je to bas new)!?!

Cherokee

Ne znam stvarno, ja licno nisam nikad radio remont turbine....  :nezna:

Samo bih te zamolio da pises latinicom  :wavey:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

damjan05

pozdrav svima,
prvo pohvale za forum pa jedno pitanjce.
prvi put se srecem sa dizelom,lagunom 2001 god. 1.9 dci.
na crevu iberlaufu tj. sastavku na ulazu u usisnu granu,curi pomalo ulje.turbina je cini mi se dobra jer sam skidao crevo koje vodi od interkulera i nema ulja niti je metalna grana turbine masna,znaci suva,dok usisna ima ulje u sebi koje verovatno iberlauf izbaci u nju,primetno je.
da li motor polako riknjava tj karike...itd(nisam mehanicar)?
da li moze dizna da baca vise naftu koja nesagori pa.....?
glupo pitanje ali zato pitam jer neznam princip rada motora!?
AUTO JE PRESAO 124 000 km !Original kilometraza!
prva i druga nisi nesto startne ali treca i cetvrta brzina otkidaju,motor kad je zagrejan radi na 900 obrtaja ali malo vise trese nego na 1000 i inace nego sto bi trebao.nosaci motora i menjaca svi u redu.
penzioner ga vozio i mislim malo raskantao.
ovo oko ulja,iberlaufa..?ako ima neko vremena i iskustvo sa tim,molim da mi docara problem jer ovde gde sam skuplja je pita od....sporeta.unapred hvala
da dodam,auto pali ujutru na minusu i kad je topao NA TRECI-CETVRTI da kazem OBRTAJ

joda

Danas sam otkrio nesto neuobicajno na mom Cliu.
Radi se o 1.5 dci 60kw 2003 god.
Kada pogledam tu gde je zaokruzeno crvenom bojom

ima tragova od ulja. pogledao sam ispod haube, lici mi na neko debelo crevo iz turbine i ima neka selna i tamo kao da rosi
ali vidim da je nesto i zavijeno to crevo, kao da je bilo osteceno i da je izolirkom zalepljeno.

E sada, auto pali normalno, ima snagu, ne trosi ulje, hitar je i ne vidim neki problem u samoj voznji, ne prijavljuje nikakvu gresku, nema karter gasova,
odmah sam skinuo poklopac od filetra za vazduh da vidim da nije filter od ulje ali nije, filter je suv i ni traga od ulje.

Odakle moze tamo da bude ulje?
Vodi, sledi ili se skloni sa puta!

nuk

to ti je crevo od interkulera, ako je krpljeno svakako bih ti preporucio da ga zamenis, ne bi bilo lose i da se skine interkuler i ocisti

microservice

moze da bude i od klime, da li ti radi klima?

joda

Nisam mogao da probam klimu do sada, ali sam ukljucivao i iskljucivao dugme AC i ukljucio ventilator
da duva i svetli lampica ispod AC dugme ali ne cujem skljocanje ispod haube da se ukljucuje kompresor klime.

Svesno sam tako kupio auto da kao mozda ne radi klima.

Ok.
Raskupusacu i videcu.
Bitno mi je da znam za sta sluzi to crevo i da nije opasno po motoru, nadam se. :-)

nuk

ako ti ide iz turbine nema veze sa klimom, prosto!

stanci

Pa klima je na drugoj strani, suprotno od strane na kojoj je akumulator  :nezna:
i takoo...

nuk

nema veze, hladnjak klime stoji uz hladnjak motora i interkuler, crevo od interkulera je izrazeno deblje

joda

Nuk:
u pravu si, mislim da ide u neki hladnjak dole.
Nisma jos mogao proveriti jer nemam kanal a adozgo se bas i ne vidi redovno sta i kako.
Iz istog razloga ne mogu ni da uslikam.

Znaci, to je neko debelo ali dobro ugojeno gumeno crevo sa desne strane auta ako
gledam auto sa prednje strane.

Koliko to moze biti opasno?

nuk

uljne pare su normalna pojava u interkuleru, da je crevo busno svakako bi osetio slabije performanse i culo bi se "sistanje", cak bi i signalna lampica morala da se upali, moguce da je selna ranije popustila i da je tada zamasceno pa je neko samo zamenio selnu i eventualno ojacao crevo izolir trakom koja ne bi mogla da istrpi pritisak. u svakom slucaju ako je ovo u pitanju posavetovao bih ti da odes do majstora da proveri i eventualno zameni crevo, kad je turbina u pitanju, skup sport za za*ebavanje

ziksi79

Kupio sam pre mesec dana Lagunu 1.9dCi 2004.god........prvi reno u zivotu :hmm:.Presao sam sa njom dosad oko 2000 km nije trosio ulje nije  dimio ali nije isao kako treba, s obzirom na 120 ks.......skinuo sam poklopac motora i video da je puklo ono plasticno crevo od interkulera do usisa, i video sam da su mi creva ispod usisa i EGR ventila sva ukenjana od ulja........Skinuo sam interkuler i sva creva od njega i lepo ih oprao, pa sam potom i motor komplet prao i odmascivao.......Medjutim evo par dana posle te intervencije primecujem da opet curi ulje iza na istom mestu kao i pre i vidi se da su mi creva od interkulera opet sva masna od ulja.Skinuo sam crevo sa iberlaufa (doduse malo kasno,jer sam to trebao uraditi pre kupovine auta) i vidim da auto duva, i to ne bas malo, pa se pitam da li je taj problem sto imam sa curenjem ulja znal da je motor pri kraju i ako jeste da li mi predlazete da kupim polovan motor ili da radim generalnu
Hvala unapred na odgovorima

GDE SEDE PAMETNI LJUDI, SAMO JE BUDALI DOSADNO !!!!!!

iggy1607

Citat: ziksi79 poslato 24.09.2011. - 05:38.Skinuo sam crevo sa iberlaufa (doduse malo kasno,jer sam to trebao uraditi pre kupovine auta) i vidim da auto duva,

Uh,to si prvo trebao uraditi pre kupovine,ali...šta je tu je. Polovan motor-da,ako nadješ dobar. Raspitaj se za cenu generalne i cenu motora pa uporedi- Ako je razlika veeeelika,onda drugi motor,a ako je mala onda generalna. I naravno,prvo utvrdi da li je do motora ili turbine...nadji tačan uzrok pa tek tad razmatraj opcije.