Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tragovi ulja na spojevima creva od interkulera, turbine

Započeo bingo, 14.04.2010. - 23:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MilosM

Citat: iggy1607 poslato 24.09.2011. - 09:42

...nadji tačan uzrok pa tek tad razmatraj opcije.

Upravo tako! Razgovaraj sa mehanicarem  nekim u koga imas poverenja, mozda ne treba generalna da se radi. Jos ce biti bolje ako se sve zavrsi na skidanju glave motora.
We are ham operators, we are not normal!!

Shone013

Polako bre, ne plasite coveka da mora odmah motor da menja, kako ti auto pali ujutru? Koje ulje je u motoru? Po tvojoj prici ja bih rekao da je tebi vrisnula turbina, trebalo bi otici na dijagnostiku pa onda sve ostalo i da, ako ima mnogo ulja u cevima nemoj voziti auto da ne uleti u iberturu.... pozz

ziksi79

Citat: Shone013 poslato 24.09.2011. - 18:32
Polako bre, ne plasite coveka da mora odmah motor da menja, kako ti auto pali ujutru? Koje ulje je u motoru? Po tvojoj prici ja bih rekao da je tebi vrisnula turbina, trebalo bi otici na dijagnostiku pa onda sve ostalo i da, ako ima mnogo ulja u cevima nemoj voziti auto da ne uleti u iberturu.... pozz

Ma ona pali kao mina bilo kada, i kad je motor vruc i kad je hladan.Ulje je ELF 5w-40 menjano pre 300 km.U crevima ima ulja, vozim je ali polako bas, ali ja mislim da je do motora jer bas duva na iberlaufu

GDE SEDE PAMETNI LJUDI, SAMO JE BUDALI DOSADNO !!!!!!

Nepi

Mozda su gumice na ventilima,pa zato duva na iber........ a i ako imas para na kraju ti je najbolje da otvoris motor i sredis ga lepo, jer kupovina drugog polovnog ti je macka u dzaku..... bolje i 300 evra vishe ali da sredis auto kako treba za sebe ako ne..aditivi i u oglas :/

ziksi79

pa ja sam mislio da ako su gumice na ventilima problem da inda auto trosi po malo ulja, ali da ne moze da duva na iberlauf.Ili mozda gresim ??????????

GDE SEDE PAMETNI LJUDI, SAMO JE BUDALI DOSADNO !!!!!!

stanis

Ne gresis.Ako ti duva onda su karike i klipovi za zamenu,jer izduvni gasovi prolaze pored njih  i ulaze u karter.

perica100

Jel moze neko da postavi  fotke gde se nalazi iberlauf kod megana 1.5 dci,86 ks,....znam da interkuler ide ka turbini...da li mora mnogo toga da se rastura da se vidi kako se ponasa iberlauf....e zlatna je moja petica,kod nje sve jednostvano pa i iberlauf,iscupas i pogledas i gootovo :nezna:

Twist

E ovako..imam Reno Lagunu 1.9 dCi 120 ks,2002 godiste,karavan,presla 160 000km...
Pre izvesnog vreme sam primetio da kaplje ulje na ulazu i izlazu iz interkulera,pa mi je majstor predlozio da servisiram turbinu. Bio sam u Uzicu u turbo servisu i servisirao je.Nakon toga sam oprao interkuler i posle nekog vremena je ponovo kreulo da curi ulje iz interkulera. Majstor tvrdi da je lose uradjena turbina,bio sam ponovo u Uzicu na reklamaciji,turbina je skidana i stavljana na probni sto i ispostavilo se da je turbina ispravna. Ne znam sta moze da bude uzrok tom curenju ulja mada primecujem da malo duva na iberlaufu.Da li je to nesto do motora ili je u pitanju negde neko zachepljenje? molim vas ako je neko imao slican problem nek se javi..

iggy1607

Turbo servis iz Užica je na dobrom glasu-ne verujem da su omanuli ili fušerili  :hmm:

Nino

Pre par godina je moj otac imao problema sa takvim stvarima(Laguna 1.9dti 98 god),naime isto je curkalo ulje iz inter-kulera.Auto je ujutro pri prvom paljenju izbacivao belicast dim.Tada je bila presla oko 150000km.Odvozena je u servis,diagnostika i sve je bilo ok(kaku su u servisu rekli :blink: )Krajni rezultat je bio posle 3000-4000km voznje da je motor usao u iberturu(sagoreva sopstveno ulje).
Moj savet da dobro prekontrolisete turbinu i ceo sistem vezan za nju,jel je nama ona bila uzrok svega...a servis Turbo Servis u uzicu je vise nego dobar za takve stvari..pozzz

laguna full

isti problem imam i ja tragovi ulja na interkuleru turbina se cuje ali ne trosi ulje.majstor mi je reko da vozim tako dok turbina skroz ne rikne neznam sta da radim :nezna:

chika.doctor

Citat: Twist poslato 21.11.2011. - 20:57
E ovako..imam Reno Lagunu 1.9 dCi 120 ks,2002 godiste,karavan,presla 160 000km...
Pre izvesnog vreme sam primetio da kaplje ulje na ulazu i izlazu iz interkulera,pa mi je majstor predlozio da servisiram turbinu. Bio sam u Uzicu u turbo servisu i servisirao je.Nakon toga sam oprao interkuler i posle nekog vremena je ponovo kreulo da curi ulje iz interkulera. Majstor tvrdi da je lose uradjena turbina,bio sam ponovo u Uzicu na reklamaciji,turbina je skidana i stavljana na probni sto i ispostavilo se da je turbina ispravna. Ne znam sta moze da bude uzrok tom curenju ulja mada primecujem da malo duva na iberlaufu.Da li je to nesto do motora ili je u pitanju negde neko zachepljenje? molim vas ako je neko imao slican problem nek se javi..

Da proveriš ti majstora, da li je pouzdan..

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

Nino

Citat: senic full poslato 22.11.2011. - 09:22
isti problem imam i ja tragovi ulja na interkuleru turbina se cuje ali ne trosi ulje.majstor mi je reko da vozim tako dok turbina skroz ne rikne neznam sta da radim :nezna:

Podhitno menjaj majstora i posavetuj se sa nekim od ovlascenih Renault servisa.
Ako ti je turbina losa rizikujes crkavanje motora..Kao sto sam napisao u prethodnom postu u najgoroj situaciji se moze desiti da motor udje u iberturu(sagoreva sopstveno ulje) i eto velike stete koja zna lepo da kosta.

laguna full

Hvala na savetu moracu u najskorije vreme da sredim to a i nervira me i zvizdanje ujutru kad ga upalim cuje se kao da polece avion  :fucka:

Nepi

Ne mora da znaci da je turbina........ dovoljno da duva na iber a taj vazduh ulazi u turbinu i iz nje se sliva to ulje iz ibera u interkuler...skinete crevo od ibera i stavite krpu belu kao filter da duva u nju i videcete ulje ...e to ide u turbinu i sliva se u interkuler.......  a tada znaju da budu karike,gumice ventia...to samo dobar majstor sa iskustvom moze da kaze tacno..a na zalost malo je takvih