Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tragovi ulja na spojevima creva od interkulera, turbine

Započeo bingo, 14.04.2010. - 23:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

marko_laguna

kolko sam ja skuzio tebi su otisla gumena/platnena crijeva od turbine do interkulera.. tako da pocni od toga.. najnormalnija stvar je da u crijevima i interkuleru postoji film od ulja.. dok motor na cca -10 pali ko mina netreba ga dirati.. vise po meni treba pripaziti na pritisak ulja koji je sjebao moj motor..

Jean Ragnotti

Jutros sam primetio par kap od ulja na betonu.gledajuci odozdo auto bio je vlazan donji deo interkulera i ona selna kopjom je pricvrsceno crevo za interkuler.
auto je clio 2 1.5dci  2006god.da li moze da se desi da je do creva ili je ipak turbina

Nepi

imas na ovoj strani isto sam ja pisao  :mad: .. procitaj lepo sta pishe  :tup: ...  ne mora da znaci da je turbina  :hmm: ..  znam ljude kojima to normalno..pa su izbusili rupu i zavrnuli sraf da mogu povremeno da ispuste ulje iz hladnjaka za interkuler  :hmm:

Jean Ragnotti

pre odprilike mesec dana sam udario psa.pukao mi je hladnjak vode a interkuler se iskrivio.majstor ga je ispravio i vratio.da nije mozda do njega.
nije mi bas prijatno da ostavljam trag na parkingu a problem moram da resim.vuce normalno i ne dimi.

Jean Ragnotti

Citat: direstraits poslato 03.03.2012. - 18:12
Na dizalicu, skini zastitu motora i prekontorlisi. Crijeva koja idu na intercooler se ne mogu stezati jednom kad izgube elasticnost, moraju se zamijeniti jer su pravljena od nekakve gume koja je slicnija plastici.  :nezna:
onda je moguce da je do toga posto je interkuler bio ostecen pa skidan.
cekam majstora da se javi u narednih sat dva i idem kod njega da pogleda.
Posle registracije i stete koju mi je pas lutalica napravio nebi voleo da je
neki skuplji kvar.dosta je za mesec dana :hail:

Jean Ragnotti

Citat: direstraits poslato 03.03.2012. - 19:15
Kod mene je mijenjan IC na Meganu nakon udesa, i nisu zamijenili ovo crijevo s desne strane (kad stojis i gledas ispred auta). Ulje je procurilo nakon par dana, i onda su zamijenili komplet crijevo, jer se stara selna i crijevo ne mogu zategnuti dovoljno dobro.
bio si u pravu.problem je bio u crevu i selni koji kad se jednom
skinu nikada ne mogu vise da se udihtuju kao sto su nekada bili.
tako majstor kaze.

Jean Ragnotti

Jutros sam primetio ponovo par kapi ispod auta.nije pomoglo ni zatezanje selne,
sta sada cinit.

zligri

Danas sam skidao prednji branik da bih video gde curi tečnost iz rezervoara za brisače. Kad smo skinuli branik video sam  neke crne naslage na interkuleru. Podseća me na ulje ili naftu koje je pomešano sa prašinom, poprilično je osušeno. Te naslage sam video i na donjem delu branika, verovatno je malo po malo padalo. Da li je ovo normalno da se javi i  šta je uzrok? Radi se o meganu 2, 1,5dci, vuče odlično, ne čuje se turbina itd.. Nisam primetio tragove ulja na betonu

Pozdrav

zli

Gadafj

Sace hladnjaka ti malo porozno pa ispusta po malo uljne pare, prasina se zalepi za to i dobijes takvu smesu. Ako je osuseno prilicno znaci da se automatski zacepilo :D
Nista zbog cega treba da brines, dokle god ti ne trosi ulje ili ne kaplje po betonu. Mada nije iskljuceno da vremenom moze da probije to ako ga budes forsirao na duze staze :) A do tad teraj i uzivaj.

zligri

Evo posle godinu ipo dana počelo je malo da kaplje. Primetio sam par kapi u roku od par dana. Da se malo popravi vreme i skinuću crevo da to malo očistim.

Neki savet za čišćenje?

zli

MilosArsic

Taj spoj bi trebao i resiti jer dok nije ulje vazduh gubi tu.
Arsic Milos

markomaca

Zdravo svima,

Kupio sam Scenic 3 pre mesec dana. 1.5 DCI, 105ks, presao 240000km.
Tragove ulja I naslage prikazane na slici je imao I tada. Mehanicar koji je odrzavao auto tvrdi da je to normalno za dizel motor, sa tom kilometrazom.

Da li je to stvarno uobicajeno I sta bi mogao da bude razlog?

mire

Sve ok, ćuti i teraj. Eventualno proveri da li u interkuleru postoji veća količina ulja. Ako ima, onda bi trebalo očistiti interkuler i creva i proveriti turbinu.

markomaca

@Mire - hvala puno na savetu. Provericu navedeno.

Pozdrav

Airbender

Kupio sam Megane 2 1.9 DCI 88Kw  u aprilu, i odmah odradio mali i veliki servis. Od tada sam presao malo vise od 6k i nije potrosio ni malo ulja kada proverim nivo ulja, ali primetio sam da vlazi ovde:  https://www.youtube.com/watch?v=v27TTbKYkOg

Zanima me sta je ovo gde vlazi, kako se zove ovaj deo i da li moze to neke probleme da izazove?

Izvinjavam se ako je vec bilo reci o ovome na forumu, ja nisam uspeo da nadjem tu temu.

Pozdrav,  :wavey: