Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Karter ulja na motoru- Problemi, iskustva, saveti

Započeo ivanva, 16.04.2010. - 19:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ivanva

Pre nekih dva meseca sam kupio Megane-a 1.9 dci 120ks 2003.god i posle par dana provalim fleke od ulja. Odem do majstora i konstatuje da je pukao karter,par cm. Posto me usput cekala registracija i prenos. kao i jos neki "nepredvidjeni troskovi", odlucim se za varijantu da se taj karter zavari i nalije neka tecna metalna masa, po preporuci majstora.
Ono sto me interesuje je sledece; posto mi je jedan lik dao informaciju da je to moje resenje privremeno i da ce to biti "drzi vodu-dok majstori odu", naime, da ce pri prvim vrucinama od strane asfalte i samog ulja taj spoj popustiti; da li je ta prica tacna i da li sam trebao ipak da idem na varijantu polovnog kartera.
Interesuje me i kolika je cena polovnih kartera, posto mislim da je za nov oko 300e (bar tako kaze majstor)?
pozz

fLiP: Izmenjen naslov

Byk

kilija06

To sto ti je majstor stavio to je sr..e ali dobro je kao privremeno resenje,raspitaj se i zavari ga mislim da se od aluminijuma,ima majstora sto vare takve materijale,a nece te izaci puno a bice ko nov

aleksandar.o

to sto su ti stavili je dvokomponentni lepak ili ti tecni metal,sa njim se moze nekada zakrpiti i blok motora tako da je to daleko od s*anja ,pogotovo sto si naveo da nisi bio pri parama,taj tecni metal moze da traje godinu dana a moze i mnogo krace ,zavisi kako ga je naneo i ko je prozivodjac(henkel i wurth odlicni,bizon je dosta losiji)
ako je limcina lako se moze zavariti
ako je aluminijumski,i on se moze zavariti argonom ali iskljucivo argonom,i u tom slucaju nema potrebe da ga menjas
ako za zavaris argonom to ti je vecno,sem da ga opet negde udaris,ali i u tom slucaju ce puci negde na drugom mestu

ivanva

Hvala ljudi! Videcu kako ce se ovo ponasati, pa samim tim gledati sta dalje.

dovlamir

Prvo da svim postovanim clanovima foruma cestitam Novu godinu  :bor:  i pozelim sve najbolje u 2011-oj, a onda da se pohvalim kako je meni pocela godina:

Vracao se jutros iz provoda,  :cancan:  i odlicno procenio da ivicnjak, koji sam uzjahao desnim tockovima, prolazi ispod bez problema.    :sanke:
Onda cu da preskocim jedan deo price, posto pretpostavljate sta se desilo.
Sada imam krater u karteru velicine mobilnog telefona... I to ne bebi motorole...   :banghead:
Nadam se samo da komunalci nece da me rebnu za onu lokvu ulja sto osta na licu mesta.   :fucka:
E sad, sreca u nesreci je sto bar ulje treba da menjam jer mu je doslo vreme. Samo se nisam nadao da cu ovako da ga istocim.   :doh:

Ono sto sam hteo da pitam je da li neko eventualno ima, ili zna nekog ko ima, a prodao bi, karter i uljnu pumpu za motor F7P - 1.8 16V
Znam da bi ovo mozda pre trebalo da ide u oglase, ali molim za razumevanje moderatora, posto sam blago receno potresen.

SlObOdNi

Tesko da neko ima to da ti proda, jedino na nekom otpadu da probas :nezna:
Mada, ja to ne bih uzimao polovno, posebno uljnu pumpu :ne:

dovlamir

Slazem se za pumpu, ali zasto nov karter? Ipak je to komad aluminijuma koji je ili ceo ili ne. Ili ipak gresim?

SlObOdNi

ne znam ni koliko para to kosta novo :nezna:
ako nije skupo, mozda bolje da uzmes novo...

ali uljnu pumpu obavezno novu

nebojsa9

Ima jedan auto otpad u Železniku, ima jedan Clio kec, jedino tamo da probaš, nije skup lik... ili da ja nađem broj pa da ti dam da okreneš ovih dana pa da pitaš

dovlamir

Pravo da ti kazem hteo sam da pitam momke iz Sim Car-a za cene, ali upravo vidim da ih vise nema. Sta se desilo?

@nebojsa9  Ako mozes nadji mi broj. Svaka opcija mi trenutno igra, obzirom da sam sa kesom nikad tanji.

Cherokee

while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

dovlamir

Steta. Bili su bas povoljni. Bar sto se moje kantice tice...

nebojsa9

Evo, potražio sam broj

064/ 613 - 66 - 77
064/ 413 - 95 - 69

Srećno  :wavey: Javi nam šta si uradio..

gorstak

Renault je dijagnoza:)
Ne shishaju se ovce zbog vune. Shishaju se zato shto su ovce.
Nesto sam dobro. Ne znam sta mi je?