Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Karter ulja na motoru- Problemi, iskustva, saveti

Započeo ivanva, 16.04.2010. - 19:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jajajaja

Citam forume ceo dan...

To sa 2 rupice nisam video nigde, mozda je ispod glave, pa se ne vidi.

Ako se skida glava skida se i zupcasti, sto mi ne pada na pamet jer jos 2 godine bi trebao da traje. Tako da ako ne curi puno tu nista necu dirati. Pa cu srediti kada budem radio veliki servis. Sada moram da pogledam ono ulje na menjacu, idem u podrum ponovo veceras. Nasao sam jedno pola litre i vise ulja za menjac kada sam menjao na meganu, pa cu da dosipam i to, da vidim da li fali.. i sta mi je raditi. To ulje na menjacu mi deluje bledje, sto po nekim mojim saznanjima sa ovih foruma je ulje iz menjaca, jer motorno je crno (bar meni sad posle 6k od malog servisa jeste). Saznao sam da moze da curi na manzetni poluosovine, na semeringu biraca, i jos nekim semerinzima (radilice?) . Bitno mi je da to sredim kada radim set kvacila...

Singer posto vidim da se razumes, ako mozes reci mi sta je ono ulje na 25s mog videa? Pogledaj mi na youtube snimak, nemoj onaj prvi sto sam postavio. Deluje mi sa spoja motora i menjaca.

edit: dosuo sam 600ml menjackog ulja, sutra cu da kupim jos jedan litar da vidim da li ce ceo litar da stane...

singer

nemozes tako utvrditi jer se ulje sliva pa ide i levo i desno kad skreces ili kad auto stoji parkiran na ivicnjak...

kupi od wurtha  odmascivac(cistac kocnica) http://www.kupindo.com/Prateca-oprema/16199701_Cistac-kocnica-WURTH  i poprsci sve gde je masno i ostavi da se osusi.

onda se provozaj pola sata i odmah na kanal pa gledaj gde je najveca koncentracija masnoce ili gde je najmasnije

jajajaja

Bio sam do majstora, on smatra da samo sa glave curi, i deluje mu da nije sitno. Videcemo koliko spusta nivo, ja bih rado sacekao 2 godine kada treba da radim veliki servis.

Inace odvio cep za dosipanje ulja u menjac da vidi nivo jer sam ja kao dosipao i upalo mu podosta ulja u rukav :D prepunio sam ga.

ajra

Sto bi cekao 2 godine da radis veliki servis, znas pouzdano kad je radjen? Ako je to problem koji se mora odraditi odradis i teras a veliki servis radis za 2 godine. Mislis zato sto moras da skidas kais?

jajajaja

Da, radjeno je u ovlascenom pre 2 godine i 30k km zupcasti, a pk je radjen pre 3 meseca. Oba u setu. Ako moram naravno - odradicu, ako ne moram sad, tj. ne moram da dosipam od zamene do zamene, onda necu dirati. Pa za 2 godine kada budem radio servis onda cu srediti i glavu, mozda malo ventile i te sitnice da ga osvezim.

Ne bih da skidam original kais, nekako mi zao :D A i sto ne odraditi o istom trosku, ipak nije mala cena za ruke za ovo.Na stranu obrada glave i hidrotest, to imam za dz.

Milenko_M

Ako ti je napukla manžetna onda to obavezno odradi što pre ,.Ako uđe voda i pesak onda ćeš morati zglob isto da menjaš.

Byk

Upravo sam primetio da mi je onaj zaštitni tapacirani patos ispod motora natopljen uljem. Koliko sam uspeo da provirim ispod te zaštite, video sam da je ceo karter mokar. E sad nisam uspeo da provalim odakle ide ulje (gledao sam iz smera desnog suvozačevog točka). Da li je od semeringa, dihtunga kartera ili menjača, ne mogu da provalim.

Set kvačila je rađen pre nekih možda dva meseca i nakon toga nisam primetio da ulje curi negde. Možda je probio dihtung na karteru (malo sam ga gazio sad na autoputu od mora nazad). Na meraču ulja ne pokazuje da gubi ulje.

Jao kako me mrzi da se motam opet po majstorima.

Šta predlažete, da li da idem pravo u ovlašćeni servis gde sam radio set kvačila ili da odem do majstora koji mi je mnogo bliži da pogleda šta je?

Milenko_M

Pa zar nisi bio oduševljen sa Srđanom iz AS Krstevski.Ovo je pravi problem za njega.Mislim ako je nešto jednostavno biće povoljno i neće da izmišlja kuke i verige .

Byk

Jesam odusevljen. Ali, ako je do menjaca, onda ide na reklamaciju u ovlasceni. Zbog toga pitam, inace bih bez razmisljanja terao u Krstevski.

Byk

I sta god da je, nije nesto jednostavno. :)

Milenko_M

Ako je ulje iz semeringa ispod zamajca , prilikom zamene lamele i druklagera nisu to dirali .Tako da to ne može da bude u garanciji.Ulje nije iz druklagera jer bi već imao problem sa kuplungom.Idi ti bolje prvo kod njega .

Byk

Ima smisla. Hvala na savetu!

milan035

Pošto kažeš da ne fali ulja u motoru pogledaj sa leve strane, možda pusta na manžetnu na poluosovini.

Byk

Ne vredi da gledam sam jer nista ne mogu sam da resim. Ostavicu auto kod Sladjana pa sta god da je neka radi i popravlja. Ja cu naravno dokumentovati i javiti sta je bio uzrok i problem... Da zakazem u ponedeljak, pa ako me primi u utorak, sredu.

Byk

Nije poluosovina, sad sam silazio da vidim, ko vampir. Odozgo se vidi da je karter dobro prekriven u ulju, i nekako mi se cini da je veca kolicina ulja na suvozacevoj strani, ali to cemo videti tek kada skinemo pleh. Javljam cim sredim to.