Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Karter ulja na motoru- Problemi, iskustva, saveti

Započeo ivanva, 16.04.2010. - 19:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dovlamir

@nebojsa9   Hvala za kontakt.

Procitao sam podeljene komentare za varenje kartera: jedni kazu da je to skroz ok, cak i kao trajno resenje, drugi da je to prva pomoc.
Ono sto bih ja pitao je da li neko zna moze li se umesto aluminijumskog staviti limeni, ili od nekog drugog metala? Interceptor mi kaze da ima njega sa 19-ice, ali nije siguran da li moze da se montira kod mene.

borkostar

Pitanje je dai ce naci novu.
Bice dobro ako nadje i polovnu i nekoga ko bi je mogao ispitati ako nemoze sam
Ipak to nije vodena pumpa koja se tek tako pokvari kada odstoji na suvom
Ja sam i za polovnu, sigurno je original

dovlamir

Zvao sam lika u Zelezniku. Nema nista za mene. Ali sam nasao polovnu pumpu ulja za 50e.
Odoh da se odslepam. Nadam se da nece biti jos koji trosak preko ovog. I najverovatnije cu da varim karter sada, (ako majstor kaze da moze da ga zavari.)
... A trebalo je da putujem u cetvrtak...  :banghead:

Auto je kod majstora... Slikao sam karter, ali me je sramota da okacim slike ovde... Kartera vise nema! Rupetina je toliko velika da se vidi pola motora. Ako neko zna gde bi mogao da pojurim novi ili polovan, mnogo ce mi znaciti, jer na prvu loptu cenim da cu jako tesko naci karter ovde.

dovlamir

Evo opet mene: Za pocetak pogledajte kako treba da izgleda karter kad ga "majstor" sredi!   :tup:
Uspeo sam nakon hiljadu poziva da nadjem aluminijumski karter sa identicnog F7P motora, cirka 70e + troskovi dostave.
Uljna pumpa mi je cela - Bogu hvala za to, jedino mi majstor kaze da mi je gumica sto ide izmedju sita i uljne pume za zamenu.
Savet gde to da pojurim...

Bokica

dovlamir

Ma kakav stitnik... Ako mislis na sus-pleh, to je skinuto ko zna kad... Kad je menjan motor... 
A u ovakvom napadu na ivicnjak, verujem da mi ne bi mnogo pomogao...

E, posto se ja jos uvek patim sa mojim nestandardnim karterom, (pitajte me kada cu sledeci put kupiti Renault),
imam sledece pitanje za forum: Zna li neko gde bi po kataloskom broju koji je na mom izlomljenom karteru (7700 600034)
mogao da proverim koji su ga kataloski brojevi nasledili, posto u ovlascenim servisima Renault-a ljudi kazu da im je taj kat. broj totalno nepoznat. Karter mi je 100% originalan, sa Renault logoom i svim pratecim pecatima na odlivku.
Prosto mi je neverovatno da u istoriji proizvodnje i promene delova, u ovlascenim radnjama i servisima ne mogu doci do tog kataloskog broja. Dobio sam savet da probam kod nekog ko koristi starije verzije "kataloga rezervnih delova" (za starija Renault vozila.) Ako znate neki takav servis, molim vas, pomagajte... Postajem vise nego ocajan...

Da zlo bude vece, motor mi je menjan, i oznaka motora koja mi je u saobracajnoj F7P/722C, kao i sam broj sasije, mozda uopste vise nemaju smisla za neku preciznu potragu delova...
Verovatno je motor zamenjen kod nekog od prethodnih vlasnika, i izgleda da je ubacen "isti" 1.8 16V sa 99KW, koji bar sudeci po karteru nije uopste isti... Zato bih voleo da na osnovu kat. broja kartera proverim o kom se tacno motoru radi, da bih olaksao potragu.
Ako neko ima neki savet, unapred zahvaljujem!

SlObOdNi

Jedino neko ko ima Dyalogis da ti pogleda :nezna:

dovlamir

Nasao sam karter od R19 - onaj koji mom Cliu odgovara....  :too:
I to posle mamlaza sto drzi otpad kraj Mladenovca - selo Kovacevac, na putu za Smederevsku palanku - koji mi je trazio 100e za potpuno ispucali karter koji samo sto se nije raspao - a nije hteo da smanji cenu ni za 1 dinar da ga ja varim - nasao sam skroz slucajno kod normalnog lika za 60e!!! Sredio sam kanticu, konacno!!!  :cancan:
Nista mi vise nije vrisnulo tom prilikom - pumpa ulja je za divno cudo ostala cela, motor radi kao sat... U stvari lazem - crkla mi je sirena!!!  :doh:  I akumulator koji je jadan od stajanja samo izdahnuo...  :banghead:  Sreci nikad kraja!
Ali to su sitnice nakon ocaja kada sam mislio da necu moci da nadjem karter!
Sad idemo na proveru trapova da vidimo kakvo je stanje, mada auto ne vuce, ni na ubrzanju ni na kocenju. Probao sam ga juce bas onako jace da vidim kako se ponasa - Na 180 osim lepog zvuka ispod haube i sistanja vetra, nista drugo nije pravilo problem.  :o:
Ljudi, nigde kraja mojoj sreci posle 16 dana pesacenja!

Bokica

Ovaj jedan lik u Starcevu prodao ceo motor 1.7 za 150e bez agregata.  :help:

Puno je i 60e za karter bre. Kako ih nije sramota tolko da traze?

dovlamir

Moze im se... Znaju da je manje-vise taj clio, kao i takva 19-ica jako retka kod nas, da su originalni delovi skupi, ako su uopste dostupni...
I onda mogu da nas bukvalno ucenjuju. Ruzno je samo to sto im je sve malo, i kad kupe auto za 300-500e, hoce milion da izvuku iz njega.
Lep je to nacin za zaradu, ali svaki bezobrazluk moze i njih same da kosta i mnogo vise...
Iskreno, ne znam koliko se krecu cene polovnih kartera za nova vozila??? Ako neko zna, a ne mrzi ga, neka slobodno pise, voleo bih da znam kako stoje stvari kod drugih - brojnijih modela.

Driver023

Juče je moj ćale imao tu sreću da uspe da zakači neki kamen karterom SCENIC-u, pa je napukao. Da li neko može da mi kaže kako se skida isti, da bih ga odneo na varenje, ili ako zna gde ima objašnejno na nekom sajtu. Unapred hvala.

edit: spojene teme

shonebg82

Curi mi ulje,nije nista mnogo za 4 meseca nije ni 100 gr otislo ali me to nervira. Video sam da imam malu rupicu na karteru sa strane,lik od koga sam kupio auto je probao tecnim metalom to da zapusi ali nista. Zanima me koliko kosta da se zameni karter?

edit: spojene teme

rotkod

Zašto? Što ne kupiš dihtung katera, daš limaru da ti navari tu na mestu rupice, proveriš dal' curi... i to je to!
Možeš i da okreneš Željka iz Obrenovca, otpadi (tema) tamo imaš i broj!

shonebg82

To sam i mislio da uradim ali sam pitao par ljudi koji to mogu da zavare i svi su rekli da to traje otprilike 3-4 dana jer mora da se opere odmasti i da bude potpuno suv da bi mogli da zavare da bude kako treba a auto koristim svakodnevno pa mi je to mnogo brza varijanta.

rotkod

Citat: dovlamir poslato 04.01.2011. - 18:12
Evo opet mene: Za pocetak pogledajte kako treba da izgleda karter kad ga "majstor" sredi!   :tup:
Uspeo sam nakon hiljadu poziva da nadjem aluminijumski karter sa identicnog F7P motora, cirka 70e + troskovi dostave.
Uljna pumpa mi je cela - Bogu hvala za to, jedino mi majstor kaze da mi je gumica sto ide izmedju sita i uljne pume za zamenu.
Savet gde to da pojurim...

Sad tek videh... al' si ga odvalio... Video sam te neki dan, prozujao si Beogradskom i skrenuo u Bulevar desno, kod pravnog...