Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Karter ulja na motoru- Problemi, iskustva, saveti

Započeo ivanva, 16.04.2010. - 19:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Piros

Cekaj Stragi, jesu li dodali taj sraf koji fali? Ako jesu mislim da neces imati problema.

Stragi21

Nisu,nisam ni hteo dok ne odem kod ovih sa kojima planiram da se svadjam kako im promakne tako nesto. Moram nekog okriviti  :bigl: Najbolje bi bilo da mi dodaju sraf i resen problem :rotfl:  sto je i vrlo moguce kad je jedan ispao moguce da su se i drugi olabavili :nezna:

Boki

Ma ako bas budes morao da menjas stavi drugi dihtung i cao.Ja bih prvo probao da zavijem taj sto fali i dotegnem ostale,pa onda video dal ce da curi ili ne :nezna:

Kakvih crnih 320e :doh:
Nisu sale za umove male

Milenko_M

Ako ti curi na dihtungu kartera ( to je veliki dihtung koji prelazi preko celog dna kartera) mora to da se reši.
Sada uglavnom nema posebnog  dihtunga nego se u fabrici stavi silikonska guma ( ali specijalna za velike temperature) i to isto lepo dihtuje.Ovako se čak i taj kit zalepi za obe strane.

Ako curi na šrafu za ispuštanje ulja ( to ima logike , prilikom zamene ulja nije zategnuto dovoljno) onda treba samo da se zategne jače.
Prilikom zamene ulja stavlja se nova bakarna podloška i zategne se srednje jako .Ako se ostavi stara podloška mora jače da se zategne.
Ako to ne pomogne mora nova podloška i u tom slučaju novo ulje.

U ovom slučaju ako je karter oštećen treba ga menjati , ako nije nema potrebe da se menja.Ako curi na njemu mora njegovo skidanje i čišćenje
i onda lepljenje kitom ( ima ga u prodaji uglavnom je crvene boje i za visoke temperature , oko 500 din tuba) , zatezanje šrafova ravnomerno i sipanje novog ulja.Bilo bi poželjno da se kit osuči neko vreme pa tek onda sipa ulje .

sagittarius82

stragi u karteru imas ona s*anja sad sam zaboravio kako se zovu jbg sto mere ulje i jos tu par drangulija mozda su oni otvarali da vide stanje ili da oiste ko ce ga znati pa da prilikom vracanja nisu dovoljno dotelgi neki sraf ili ga uipste nisu stavili .. dihtung kartera mozes da kupis ja sam ga kupio i ko bebu sam ga nosio do same montaze dodao sam crveni silikon zna se koj :)) i sve turio kako treba i postepeno dotezao srafove dok na kraju nisam dotegao maximalan ucinak ruke bez preterane sile i miran :)))  tako da proveri jbg to jer druge ti nema ili ti je dihtung bio kriv pa tuda negde pusta zato mora da se vodi racuna o njemu pre same montaze da se ne iskrivi itd jer mozes da dotezes ti do sutra on ce procureti ako je kriv

Stragi21

Uzeo danas lagunu,prekontrolisano sve,stavljen nov sraf (taj sto falio) racun 36€ sto i nije mnogo za garanciju od jedne godine. Jednostavno se odvili vremenom :fiju:

sagittarius82

opet malo cudno al jbg pa jesu ti zamenili dihtung bar?  jbg mogli su i to kad su dodavali sraf jer mogaoje da se pokrivi vremenski

fLiP

Obrisan :OT:

Sagi odlicno si prosao. :D Osecam da je sraf 6e i 30e su ruke. ;)

Mozda su trebali da stave ucvrscivac na srafovima za svaki slucaj ako ti se ovaj jedan vec skinuo. :nezna:

Ovo je prava stvar: http://www.loctite.rs/cps/rde/xchg/henkel_rss/hs.xsl/kompletna-lista-proizvoda-loctite-4807.htm?iname=Loctite+245&countryCode=rs&BU=industrial&parentredDotUID=productfinder&redDotUID=000001FUD1

A sto se tice dihtung mase - silikona imam neki francuski crne boje. Koji sam dobio uz servis. Gumen je i posle duzeg vremena je i dalje mek. Ja ga nisam isprobavao na visokim temperaturama,ali znam da ulje na stranicama od masina nigde ne propusta sa njim.

Stragi21

Citat: sagittarius82 poslato 06.04.2012. - 01:02
opet malo cudno al jbg pa jesu ti zamenili dihtung bar?  jbg mogli su i to kad su dodavali sraf jer mogaoje da se pokrivi vremenski

Nisu menjali,znajuci renault da su imalo sumnjali sve bi ono to menjali. Prekontrolisacu za 1000km ponovo na nekoj dizalici pa cak i da fali nesto oni ce to da mi sve menjaju u garanciji sto mi dali,zato i mislim da nije mnogo tih 36€(3€ sraf ostalo ruke i kontrola)

sagittarius82

hahah flipe mislis stragi odlicno si prosao :P hehe :)) stragi ako je u garanciji zabole te onda teraj pa ako se desi a daleko bilo neka zamene briga te :))

McDjokan

Koji je korak navoja na šarafu kartera za Megana 1.9 dCi?

kizzo

Pozdrav svima. Na mom meganu 1.5 dci ispred prednjeg točka sa vozačeve strane uvek kaplje nešto kao da je ulje (pre bih rekao miks ulja i prljavštine). Taj miks se pojavljuje uvek na istom mestu, na onoj poprecnom delu, ispod auta u pravcu maglenki, što lici na blatobrančić. Proveravao sam ulje i uvek je na istom nivou. Majstor je bacio letemični pogled sa lampom kroz resetke i reče da to nije ništa strašno. Šta vi mislite da je to?

iggy1607

Citat: kizzo poslato 27.06.2012. - 08:02
Pozdrav svima. Na mom meganu 1.5 dci ispred prednjeg točka sa vozačeve strane uvek kaplje nešto kao da je ulje (pre bih rekao miks ulja i prljavštine). Taj miks se pojavljuje uvek na istom mestu, na onoj poprecnom delu, ispod auta u pravcu maglenki, što lici na blatobrančić. Proveravao sam ulje i uvek je na istom nivou.

A antifriz...i on može da curi

BorisS

To ti vlazi od uljnih para turbine na ulasku u interkuler.Treba skinuti crevo,ocistiti odmascivacem i ponovo stegnuti selnu.Sto se tice kartera,on se fabricki steze na 25Nm,ili u prevodu 2,5kg.Ne nanosi se nikakva pasta,samo sve mora biti dobro odmasceno i naravno da je gumeni dihtung ok.Inace da bi se samo karter skinuo je ozbiljan posao.Npr na cliu,se ne moze skinuti ako se ne skinu sanke ili izvadi motor.Zato ne pricajte na pamet

sreta

Citat: BorisS poslato 30.06.2012. - 19:39
To ti vlazi od uljnih para turbine na ulasku u interkuler.Treba skinuti crevo,ocistiti odmascivacem i ponovo stegnuti selnu.

:yes: