Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Karter ulja na motoru- Problemi, iskustva, saveti

Započeo ivanva, 16.04.2010. - 19:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zrenjaninac

popustio je   navoj  cepa kartera  *zaheban prilikom prvog  servisa  kad sam ga kupio *  danas prilikom zamene  ulja je skoro otisao do kraja  dali neko moze da preporuci  majstora  bg , ns ili okolina   da nareze navoj   valjano  ili  neki  savet   sta mi je ciniti

mire

Karter ćeš u svakom slučaju morati da skidaš. Čini mi se da je bolja varijanta da kupiš polovan, nego da pokušavaš da narezuješ navoj na svom.

dragan

ako sam dobro shvatio radi se o cepu tj srafu a ne o samom karteru ( sto je svakako laksa varijanta )...mozda gresim...

zrenjaninac

ne   sraf  je  oke     sam navoj na karteru  je  ostecen  sad je   teflonom  namotan oko srafa  +  silikon  drzi   to  za sad . Prilikom sledeceg skidanja  necu moci  da vratim

singer

karter-dole,razbusivanje rupe pa urezivanje novog navoja(veceg sa drugim srafom) ili zamena kartera. :)

imas i varijantu da menjas ulje kod nekoga ko ima vakum za ulje(ja sam to par puta radio jer mi je starac bio serviser pa je duzio tu spravu(mnogo dobra stvar jer izvuce 99,9 % ulja jer je cep u karteru malo vislji pa prilikom ispustanja ostane na dnu ulja)  :smile:

zrenjaninac

ima li neko preporuku  gde da radim  Beograd  Novi sad?

singer

teraj kod majstora kod kojeg odrzavas autic    :smile:

LeGauchiste

Odes kod nekog sto ima one zezalice za pravljenje navoja, provrti ti malo vecu rupu, napravi pristojni navoj, uzmes drugi cep i to zavidas. I pazis da ne pretegnes, ne znam kako je to ostetio taj majstor, mozda je cep bio tvrdji od kartera a ovaj pretezao pa provrtio sve unutra. Mozda da kazes tima u radionici da ne pretezu to bez potrebe, ako nemaju onaj "kilo kljuc", da znaju na koliko su ga stisnuli. Treba malo ruka za to ;)

zrenjaninac

proveo sam celo  popodne telefonirajuci  niko nema  ili volje  ili  masine  ili znanja .... pomagajte  nebih da vozim kod nekih krpadzija

LeGauchiste

Citat: zrenjaninac poslato 19.07.2012. - 00:55
proveo sam celo  popodne telefonirajuci  niko nema  ili volje  ili  masine  ili znanja .... pomagajte  nebih da vozim kod nekih krpadzija

Nije to masina nego spravica jedna, kao nazubljeno svrdlo, tako izgleda, rucno se to mota... Ajde nije ne znam sto pa da niko nece, sto svi pune gace od toga :)

Lija

stvarno neznam sta je tu mudro slovo,pa to mozes cak i ti sebi odraditi..U svim centrima imas kupit ureznike,kvaliteta ti uopste nije bitna,nadjes odg velicinu..ispustis ulje,prorezes navoj uvrnes drugi cep i idemo dalje...

zrenjaninac

ono   sto neznam   ne radim  kratko  i jasno  .    ko kad bi ti ja rekao  uradi  mrezu za 60  racunara  naravno nije  nauka  kad znas  ;) evo  ko  zna  i zeli  neka uradi  :fucka: casticu   

dex

Otiđi ti kod nekog varioca što radi sa željezom,oni obično imaju ureznice i iskustva da to odrade na licu mjesta,bez skidanja kartera

singer

Citat: dex poslato 19.07.2012. - 09:06
da to odrade na licu mjesta,bez skidanja kartera

nikako!!!

ostane spene od razbusivanja i urezivanja  :yes:
znam da ces reci da ima filter-ali spena moze da pocepa papirno sace i da prodje do uljne pumpe i da bude veselo

mogu da ti pitam mog komsiju automehanicara koji meni odrzava -ako ima vremena  :wink:

LeGauchiste

Citat: Lija poslato 19.07.2012. - 01:52
stvarno neznam sta je tu mudro slovo,pa to mozes cak i ti sebi odraditi..U svim centrima imas kupit ureznike,kvaliteta ti uopste nije bitna,nadjes odg velicinu..ispustis ulje,prorezes navoj uvrnes drugi cep i idemo dalje...
+1