Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Karter ulja na motoru- Problemi, iskustva, saveti

Započeo ivanva, 16.04.2010. - 19:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Citat: singer poslato 19.07.2012. - 13:43
nikako!!!

ostane spene od razbusivanja i urezivanja  :yes:

Tako je! Ni slučajno se ne sme narezivati navoj, a da se nakon toga detaljno ne opere karter. Opiljci koji će ostati od narezivanja mogu da naprave haos u motoru.

iggy1607

Zrenjaninac,najbolja solucija ti je (ako uspeš da nadješ) da zameniš karter ako ne košta mnogo. Ako ne,moraš skinuti karter i odneti kod nekog strugara da napravi navoj koji mora biti prilagodjen šrafu. Teflon traka je dobra,ja je uvek stavim nakon zamene ulja ali neće pomoći mnogo kada je u pitanju oštećen navoj.

RenalutKikinda

Narode potrebna mi je pomoc,ovako pre koje vece neka budala sa pasatom na kruznom toku mi izletela tj nije me ni video a imao je stop i da izmanevrisem da me ne udari pokupim znak iscupam ga iz betona i odvukao jedno 30m,auto sam odma ugasio karter sam razbijo ali svi srafovi na bloku motora su citavi i ta zastitna plastika motora je izlomnjena ovako cim sam ustao podigao ga na rucnu dizalicu da pogledam dole je na prvi pogled samo karter polupan a taj deo betona nije ni mogao da pridje prednjoj osovini branik farovi i to sve je ostalo citavo nista nije puklo za zivo cudo airbegovi su citavi e sad sta je najpametnije dalje raditi?  :??: :??: sreca na brzinu smo sve sklonili da policija nebi dolazila ali mi je jako zao auta a nisam ja kriv  :nezna:

djiuliju

Pa nista, odslepas ga kod majstora, on ga lepo pregleda, ako nema drugih ostecenja kupis drugi karter, sipes ulje i teras

RenalutKikinda

Koje bi bilo najbolje ulje da sipam u njega ja sam cuo za Elf 10w40 sintetic i neko Wurotovo ? i koliko bi para otprilike izneo polovan karter za lagunu ?  :smoke:

djiuliju

Imas temu o uljima, pisano je nasiroko. Za karter ne znam, opet imas temu o otpadima i brojevima telefona, pa vidi koliko traze

Ćimo

druze bez ljutnje,ali trebao bi bar sto se tice ulja da znas koje ti je u autu...

nevada1

Ako je kerter puno ulubljen obavezno provjeri uljnu pumpu

RenalutKikinda

Za ulje ovako procitao sam da je 10w40 za motor to Elfovo ili Wurtovo hvale uglavnom samo da se sintetika cista sipa a za karter poverio sam od udarca taj mali zupcanik je popustio mogu prstom da ga skinem i vratim a moglo bi se resiti ako nista drugo uzecu novu,sam karter oko 60-70e ako ne i vise i zastita koja je 15e toliko od mene  :ziveli:

djiuliju

To 10-40 nije sintetika sigurno. Procesljaj jos malo u temi, nece da skodi, ima korisnih stvari

mawerik013

Kupis ELF i nema da mislis,reci ce ti u bilo kojoj radnji koje tacno ELF ide ...pozzz

milan018

Citat: BorisS poslato 30.06.2012. - 19:39
Inace da bi se samo karter skinuo je ozbiljan posao.Npr na cliu,se ne moze skinuti ako se ne skinu sanke ili izvadi motor.

Vezano za ovo, interesuje me da li se kod Clia 1.5 DCI, zaista mora vaditi motor van ili skidati sanke da bi se skinuo kater? Jednog druga ceka taj posao, pa zato pitam... Da li ne postoji nijedan drugi, laksi nacin? I ako je tako, onda je ipak verovatno lakse skidati sanke, nego vaditi motor...?

merkur1312

i mene ovo bas interesuje kod  scenica 1 kako se skida karter jer koliko sam vidio nije bas jednostavno

Milenko_M

Ne mora sigurno da se vadi motor .Mora da se skida obloga branika  , nosač poluosovine , merač nivoa ulja .Za sanke nisam siguran , u svakom slučaju ima puno šrafova ali nije potrebno imati specijalne alate.

jajajaja

E ljudi, treba nesto da ulazem malo vise na autu pa par stvari da rascistim sam sa sobom.

Prosle nedelje sam uzeo klia, i na pregledu u ovlascenom vidim ulje na karteru i ide skroz do gore na motoru sa zadnje strane. E sad majstor u ovlascenom kaze treba da se promeni cep kartera, kaze baca od njega u voznji gore i da nema tu gde da curi odozgo? Misli na podlosku da treba da se zameni ili sta? Jer je nova vidi se, radjen je u ovlascenom mali u junu. Otisao kod mog majstora i on kaze da mu deluje nemoguce da toliko visoko baca ulje, pa je tu zaprao motor i sada cekam da ga registrujem da odem ponovo kod njega da pogleda.

Treba da idem u ovlasceni servis da radim set kvacila i jos par stvari, e sada plasim se da ulje ne pada na lamelu da ne bacim povece pare dzabe.

Da li podlosku da zamenim, ili se samo taj cep menja, ili ide navoj onaj da se radi.. .kako to ide, ako je odatle, i da li je neko imao iskustva da visoko baca ulje sa cepa pozadi u voznji.