Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Alhemičar

Da..nije bas jeftino da se odmah sve 4 ili 3 menjaju!   :)

Neka si ti resio problem i neka si opet zadovoljan sa svojim auticem!   :ok:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

amply

Kažem ja da je bobina. Na žalost imam veliko iskustvo sa istim. Zanima kog proizvođača bobina sad servisi forsiraju. Pre su imali samo Sagem, pa onda kao priče od tog serijskog broja su dobre, a u toj seriji nisu itd. Inače po priči šefa servisa Hit auta postoje i kineske proizvodnje. :fiju:

Buggy

Citat: Clioman poslato 24.12.2008. - 01:06
Da..nije bas jeftino da se odmah sve 4 ili 3 menjaju!   :)

Neka si ti resio problem i neka si opet zadovoljan sa svojim auticem!   :ok:

...upravo tako jer se blizi nova godina  :yeah:  ...naravno da jesam...ipak ponovo imam 100KS  :hura: ...

Citat: amply poslato 24.12.2008. - 01:11
Kažem ja da je bobina. Na žalost imam veliko iskustvo sa istim. Zanima kog proizvođača bobina sad servisi forsiraju. Pre su imali samo Sagem, pa onda kao priče od tog serijskog broja su dobre, a u toj seriji nisu itd. Inače po priči šefa servisa Hit auta postoje i kineske proizvodnje. :fiju:
...za to stvarno ne bih znao da ti kazem...ali kao sto vidis i na mom primeru SAGEM ne valja i do sad su 2 promenjene...zato sam i poslusao sve "renoase" sa foruma i uzeo bilo koje druge...i nadam se da ce da potraju ...

...nego htedoh da pitam a da ne otvaram novu temu...da li se isplati sipati neki aditiv za ciscenje dizni...da li pomaze? i koji preporucujete?

Nikola8

Evo info iz licnog iskustva.

Ja sam pre ovog megana sa dci motorom,imao megane ''clasic'' 2000.god. sa 1.4 16v motorom

I prvi problem,a ispostavilo se kasnije i jedini,sam upravo imao sa tim ''Sagem'' bombinama.

Prvo je otkazala jedna,a ubrzo nakon toga i druga.

Receno mi je u servisu da je tim motorima to generalna mana.

Tada sam odjednom promenio sve cetiri bobine i stavio ''Kenzo'' bobine japanskog proizvodjaca.

Od tog momenta nisam imao vise nikad problema s tim.

Bugyy,bojim se da ce ti zadovoljstvo biti ''kratkog veka'',jer otprilike ''Sagem'' bobine crkavaju jedna za drugom i pitanje je vremena kada ce otkazati treca ili cetvrta.
Mi stvaramo automobile!

IvanRS

Super da je resen problem. Jesi li prisustvovao zameni  bobine. Koliko je zahtevna promena? Ako nije problem opisi "zahvat".  :too:
IvanRS

Nikola8

Citat: IvanRS poslato 24.12.2008. - 14:15
Super da je resen problem. Jesi li prisustvovao zameni  bobine. Koliko je zahtevna promena? Ako nije problem opisi "zahvat".  :too:

Ja sam tada sam to zamenio.

Bobine su pricvrscene sa dva sarafa koji su ''klasicno francuski'' zvezdasti.

Otpustis,pre toga otkacis buksnu gde je struja,izvadis bobinu i stavis drugu.Vrlo jednostavno.
Mi stvaramo automobile!

Buggy

Citat: Nikola8 poslato 24.12.2008. - 14:25
Ja sam tada sam to zamenio.

Bobine su pricvrscene sa dva sarafa koji su ''klasicno francuski'' zvezdasti.

Otpustis,pre toga otkacis buksnu gde je struja,izvadis bobinu i stavis drugu.Vrlo jednostavno.

..upravo tako...otkaci se buksna...ima samo jedan sraf sto drzi bobinu za motor i kada se on skine samo se izvadi slobodna bobina  :yeah:

Nikola8

Citat: Buggy poslato 24.12.2008. - 14:45
..upravo tako...otkaci se buksna...ima samo jedan sraf sto drzi bobinu za motor i kada se on skine samo se izvadi slobodna bobina  :yeah:

E,da ima jedan sraf :doh:
Davno je bilo kad sam menjao
Mi stvaramo automobile!

Marko Os

Eh, kod mene su se malo popravili. Na 1.6 motorima je klasicni kljuc 10 na bobinama. Samo ja sam svoje vozio 75k km bez ijednog problema, a bile su te sagem.  :nezna:
Ušveckoj ladno, al standard

IvanRS

Ako bude potrebe za zamenom doticnih, pokusacu da budem sam svoj majstor, jer mi je i tako istekla garancija na auto. :write:
IvanRS

pile

Ljudi pomagajte!!
Jutros sam usao u auto i smorio se kada sam ga upalio i osetio da se on nenormalno trese!! kada se zagrejao motor tresenje se smanjilo ali je i dalje bilo intenzivno. Pre par meseci sam imao slican problem ali je tada slabije vukao motor pa je na kraju ispalo da je bobina crkla pa sam tada osim nje zamenio i svecice tako da verujem da nije problem u tome.

Do sada sam auto odrzavao u NTD centru u beogradu kod Vilinih Voda ali mislim da su skupi pa bi ako imate neku preporuku promenio servis.

Zna li neko koliko otprilike kosta menjanje prednjih diskova i plocica.

Unapred hvala svima

Boki

Jel taj motor ima jednu ili vise bobina?Samo jednu si menjao? :nezna:
Nisu sale za umove male

pile

jednu od cetiri, ali ostale su bile OK

eki86

Opet je bobina 100%, neka od ostale 3.

Cherokee

Vidi koje su ti boje bobine... Ako su ti plave, to su Sagem-ove (sto Renault fabricki ubacuje), i one stvaraju probleme.....
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.