Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

fLiP

I one se bas cesto menjaju, te sagem. :(

evo i teme: http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=382.0

mucic2

sad sam stigao sa puta, sve je lepo islo ...
stanem ugasim auto...
upalim ga ponovo
kad ono radi kao na tri klipa trokira ja mu dam gas on prima onako ne bas sjajno
izadjem iz kola pogledam okolo kad iz auspuha kao neko ulje crno, uzmem prstom nije masno
i ne smrdi na ulje,uf oznoio sam se.
krenem ja dalje kad pocne da mi trperi lampica zute boje sto lici na slavinicu.,i to samo kad predjem 2000 obrt.
molim sve koje mogu da mi pomognu savetima da mi kazu koliko je ozbiljan problem,
sipao sam 20l na omv pumpi. do tada nisam imao problem

Exception®

Standardna boljaka na benzincima :doh:. Otišla ti bobina, cena nove je cca 6.000 + RSD :ok:
ΕΛΛΑΣ

Cherokee

Au, gde bas tolika cena  :doh: Ja skoro pitao neku radnju u BG, rekli su mi da Valeo i Beru idu po 4000 dinara komad... Ima i drugih (samo ne znam koje su marke), cena 2500-3000-3400 din... Mada ima i verovatno skupljih, mada mislim da bi ove Valeo ili Beru odradile posao...

A izgubio sam br. tel od Malkoma, da nazovem bas da pitam posto su   :tup:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Exception®

JBG, ja sam stavio cenu koliko je ćale platio u Masteru. Verovatno ima i jeftinije :yes:
ΕΛΛΑΣ

mucic2

dali je moguce da je u pitanju samo bobina,
evo sad sam ga upalio ,pali iz prrve ali taj rad tako da trese i da brmci i to bas od jedanput da crkne
gde su mu te bobine

Nikola8

Citat: mucic2 poslato 14.11.2009. - 17:24
dali je moguce da je u pitanju samo bobina,
evo sad sam ga upalio ,pali iz prrve ali taj rad tako da trese i da brmci i to bas od jedanput da crkne
gde su mu te bobine

Moguce,vrlo lako!

Bobine su na,da tako kazem,vrhu motora,veoma su dostupne,ima ih cetri,svaka na po jednu svecicu,koje su ispod tih bobina!Bobine su povezane kablovima koji u vidu buksne ulaze u bobinu!Nikakav problem to izvuci,a sama bobina se drzi na jednom zvezdastom sarafu(onaj karakteristican za francuze)!Znaci,odsravis taj sraf,lagano izvuces bobinu,i pogledas negde na sredini nje,izmedju plastike i gume koja ulazi u svecicu,da li ima malko da je crno,ili pregorelo!
Mi stvaramo automobile!

mucic2

aha to su mu dakle bobine,sutra ih pregledjujem,
majku mu dusu mi je danas pojeo,kako sam se isprepao
ma ja se mislim nesto da mi nije sipao i onaj na pumpu super umesto bezolovnog,
jer je pre toga vukao i isao kao metak,

Boki

Probaj dok radi auto da skines jedan po jedan kabl sa svecice da vidis dal ce biti neke razlike u ponasanju auta.Tako mozes proveriti dal sve bibene rade :yeah:
Nisu sale za umove male

mucic2

e pa hvala vam mnogo na savetima,probacu koliko sutra odmah nego ako nije to sta mislite
koja bi DRUGA STVAR MOGLA BITI
CISTO ONAKO

Exception®

Čisto onako nema druge stvari :bigl:. Simptomi koje si opisao su 101% karakteristični za prestanak rada jedne od bobina. Nema tu puno mudrosti, pogotovo što su bobine poznate kao problematične kod benzinaca, pogotovo Sagem koje su ugrađivane fabrički :ok:

Citat: Boki poslato 14.11.2009. - 19:50
Tako mozes proveriti dal sve bibene rade :yeah:

E sa, jedino može biti problem u bibenama ali tu već nema pomoći :celb1: :celb1: :celb1:
ΕΛΛΑΣ

mucic2

evo sad sam pogledao bobine/ 3 su valeo/ 1 sazem
desava se da gad izvadim kable od neke od ovih 3 valeo auto se ugasi
kad iscupam iz sazemove , auto samo malo promeni nacin rada ali se ne gasi,
znaci to je to bobina
ako moze pomoc broj tel. nekih radnji
zbog narudzbe

mucic2

nasao sam bobinu(valeo) u as reno ,3.200din.
a svugde gde sam zvao i pitao nigde nije ispod 3.500 do 5.500
i to razni proizvodjaci faceti,magnet mareli i orginal reno(pitam za proizvodjaca ,samo kazu orginal reno)
pa sad se pitam sta je to i kako moze da bude razlika u ceni negde toliko drasticna.

Cherokee

Eh sad, ti vec ispitujes neke ekonomske stvari....

Uzimaj te Valeo, ako mozes, zameni sve 4, a ako ne, zameni 2 koje su problematicne (kazu da kada se menja bobina uvek se menja u paru)....
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Exception®

Slobodno stavi Valeo, nećeš pogršiti :ok:
ΕΛΛΑΣ