Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mucic2

ne kazem ja nista ,samo komentar je moj da razlike u ceni nisu male nego se krecu skoro do duplo.
a mene zeza jedna, i ja sam jednu  narucio, nisam znao da se menjaju u paru,
jer to neophodno ili moze da prodje i ovako sa jednom
pozdrav za sve forumase

Exception®

Ma možeš menjati jednu po jednu, nije problem. Ali pošto su Sagem bobine generalno kvarljive, bolje je preventivno odmah promeniti sve :smoke:

ΕΛΛΑΣ

mucic2

sam jedna je sazem(koja je u kvaru), ostale tri su valeo

Nikola8

Citat: mucic2 poslato 17.11.2009. - 20:59
sam jedna je sazem(koja je u kvaru), ostale tri su valeo

Znaci,da je neko vec menjao ostale,posto pretpostavljam,da su i te bile Sagem!

Neka si normalno narucio tu jednu Valeo,i sad ces imati sve cetiri Valeo,i mislim da vise neces imati problema! :yes:
Mi stvaramo automobile!

Cherokee

Da, ali evo na drugom forumu mora covek da saznaje da ima jos neke probleme
http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=326&p=720010#p720010

I kad odradis to sa bobinom, idi kod dijagnosticara na pregled.... Verovatno se greska pojavila zbog bobine....Dok se greske ne izbrisu, one ce ostati u memoriji kompa auta, sto bi dovodilo do paljenja lampice za servis i sta ti ja znam, a moze i opusteno da ti prebaci auto u safe mode (blokada na 3000 obrtaja)  :ok:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

mucic2

sigurno su menjane,ali ta jedna je zaostala kao mina iz IIsv.rata,
ali sta je tu je. kad je morala bas sad da pukne
sto se tice drugog foruma ,danas sam pisao da vidim sta ce jos neko da prokomentarise,
vise misljenja nije na odmet,
jos ovo da kazem da pravi odgovor sam dobio sa ovog foruma tako da sa duznim postovanjem
i puno reci hvale imam za sve ljude koji su mi pomogli da resim problem. Jer iz prve ruke mi je receno
u cemu je problem, nadam se da mi necete zameriti sto sam i tamo postavio isto pitanje.

Cherokee

Ma ne zameram ja, vec vidim da nisi pisao da ti se i lampice na tabli pale.... Da ne bude kasnije da sredis bobine, a auto jos uvek ima neku gresku upamcenu, i nece da radi cesto kako treba zbog toga  :ok:

mucic2

na tabli mi se samo ta lampica palila (zute boje koja lici na slavinicu),
ni jedna druga koja bi znacila neko upozorenje, a sto se tice dijagnostike oticicu sigurno da ga proceslja

Exception®

Ako bobinu budeš menjao u ovl. servisu, odmah će ti pobrisati i greške :ok:. Sad čitam šta su ti odgovorili na CBC-u... Puno filozofiranja :doh:. Pročitaj šta sam ti odgovorio odmah u postu posle tvog gde si napisao u čemu je problem :bigl:
ΕΛΛΑΣ

Cherokee

Oni tamo da znaju sta su problemi i koje su klasicne boljke kod Renaulta, obogatili bi se na lak nacin.... Ostavimo ih da jedu sopstvenu mast u neznanju  :bigl:

Nikola8

Citat: mucic2 poslato 17.11.2009. - 21:30
sigurno su menjane,ali ta jedna je zaostala kao mina iz IIsv.rata,
ali sta je tu je. kad je morala bas sad da pukne
sto se tice drugog foruma ,danas sam pisao da vidim sta ce jos neko da prokomentarise,
vise misljenja nije na odmet,
jos ovo da kazem da pravi odgovor sam dobio sa ovog foruma tako da sa duznim postovanjem
i puno reci hvale imam za sve ljude koji su mi pomogli da resim problem. Jer iz prve ruke mi je receno
u cemu je problem, nadam se da mi necete zameriti sto sam i tamo postavio isto pitanje.

Ma kakva zamerka,ko pita taj ne skita! :ok:

Vazno je da si resio problem,tu smo da pomognemo jedni drugima :) :hey1:
Mi stvaramo automobile!

mucic2

ovlasceni reno servis ,je misaona imenica  jer od mog mesta do najblizeg ima oko90km.
i nije neki servis koliko sam cuo(nisam bio ),drugi najblizi je u jagodini nekih 130km.
a ima i drugih dobrih majstora u mom mestu i blize,
nego jos jedno pitanjce ,koliko bih ja smeo da ga vozim u ovakvom stanju (ne vozim ga od kad mi se ovo desilo,nego do majstora jer bi smeo ili da je zamenim posto nije neka filozofija pa tek onda kod majstora). Danas treba da stigne bobina.
a sto se tice drugog foruma hteo sam da demantujem samog  sebe  jer video sam sta ih tamo postavljaju pitanja
pa hajde i ja ali evo kao sto rece u predhodnom postu nista osim filozofije,,, pravi odgovor sam dobio ovde
pozdrav prijatelji

Exception®

Možeš komotno odvesti auto u takvom stanju do majstora, naravno ne do BG-a ili Jagodine :bigl:. Možeš i sam zameniti pa pravac majstor... Kako ti je volja :yeah:
ΕΛΛΑΣ

mucic2

bubina stigla ,namestio sam i radi kao sat cini mi se da i bolje vuce nego ranije bas sam ga gazio do posla i nazad.
sad da idem kod majstora da  obrise greske.
ljudi nemam reci koliko sam vam zahvalan da smo blize sve bih vas vodio na pice i girice :91:. :hey1:

fLiP