Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boing

Meni je voda unistila bobinu.
Voda je dospela tako sto je puklo crevo za prskalice brisaca. Voda je kroz zvucnu izolaciju kapala pravo na drugu bobinu sa leve strane, gledano sa prednje strane auta. :fiju:
Нигде на свету не говори се тако ружно о нама као код нас.
Што је горе, нигде на свету не дозвољава се тако олако
другоме да то чини као код нас.

Милош Црњански

dalibor76

Citat: Boing poslato 12.06.2015. - 22:28
Meni je voda unistila bobinu.
Voda je dospela tako sto je puklo crevo za prskalice brisaca

Isto se desilo i mom drugu pre neki dan takođe na seniku1 puklo crevo za pranje vetrobranskog stakla i direktno špricalo na bobinu :doh: ne mogu da verujem šta se sve događa ljudima e a da je imao plastični poklopac motora to se nebi desilo ni tebi ni njemu ja na meganu2 imam poklopac motora tako da :crazy:

Boing

Ja imam plasticni poklopac motora.
On nije mogao da spreci vodu da dodje do bobine.
Нигде на свету не говори се тако ружно о нама као код нас.
Што је горе, нигде на свету не дозвољава се тако олако
другоме да то чини као код нас.

Милош Црњански

vojkan85

A kako provaliti koja bobina je rikvaela, jel ima neke fore, ili mora na Clip da se kaci? Meni kada je riknula, majstor je preventivno zamenio jos jednu, i dao mi onu koja je bila i radila za ne daj Boze, samo ne znam kako da se zameni ako ne daj Boze bude bilo potrebe.

mire

Dok radi motor, skidaš jedan po jedan kabl sa svećica. Kad skineš, a rad motora se ne promeni - ta bobina je rikavela. :)

vojkan85

Hvala mire ;). Nadam se da mi nece trebati ali opet za ne daj Boze da pitam ;).

scorpyon

molim za pomoc . izgleda da sam na pogresnom mestu pisao , sad sam naletio na ovu temu ,  mislim da je problem do bobine ali treba mi neko ko vise zna da potvrdi ,  CLIO 2002 , 1,2 16v , kod njega je samo jedna bobina zajedno sa kablovima koji se ne mogu odvojiti . ja mislio svecica otisla i zamenio svecice kad ono opet isto , kablovi su u super stanju , auto kada se upali treska kao da mu jedna svecica ne radi , kada se dodaje gas u leru trokira ali ne previse , i u auspuhu se cuje pucketanje kao da mu je zeznuto paljenje . kada se krece sa autom u prvoj i drugoj zna ponekad da trzne . e to su simptomi , potreban mi je lek da izlecim ovo cudo .
B.N.B. 100x N.Z.S.M.A.

zokce

Procitaj dva posta iznad tvog.

scorpyon

procitao sam komplet ovu temu , ali kod mene ima jedan dodatak koji niko nije spomenuo - PUCA U AUSPUHU kao da je zakasnelo paljenje - culi ste na nasim putevima auta kada pucaju ! tako je kod mene , ali to je mnogo manji pucanj -nije puno glasno kao da auspuh dodiruje neki metal . ja sam to i radio skidao kabal po kabal pa sam zbog toga i zamenio svecice jer sam mislio prvo da je svecica na trecem cilindru otisla , zato sada rekoh da pitam da ne menjam ako nije ona u pitanju , da nema neki senzor jos da se proveri pre menjanja bobine , da li mozda moze biti do karburatora ili tako nesto - ali vidim ipak da mu je bobina jedan od najcescih kvarova .
B.N.B. 100x N.Z.S.M.A.

Sebastijan

A da pogledaš filter goriva, ima li slučajno vode u gorivu.
Pogledaj i razvodnik paljenja.
Gluvom priču pričati!

kapor

Da vozi juga pa da i pogleda razvodnik paljenja.

jel si pokusao da zamenis mesta kablovima da vidis da nije do njih?

Sebastijan

Pa napisao da  jedna bobina, kako onda, ili su to 4 bobine u jednom kućištu?
Gluvom priču pričati!

kapor

zokce

Rekao bih da je tajming razdesen. Ako nema razvodnik, i ne zna sta ce, odmah kod majstora, nema sta da se razmislja.

Sebastijan

Zovi je kako hoćeš, tu su 4 zalivene.
Gluvom priču pričati!