Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DjukaBg

Nasao tu jednu koja je zveknula bila u vodi sva wtf.. :nezna:

Uglavnom obrisao sam, osušio i zamenio sve 4... Ove 3 koje rade sam ostavio u gepeku.
Sine nije da tata voli ovakve stvari, ali ne mozes sa stokom drugacije. Ne razumeju oni drugi jezik osim batina. Al' šta ćeš jebi ga.

dejan espace

da pitam pre nego me ojade....reno espace 4 -2.0-16 v neki put kad stanem u leru ili kad usporavam pocne da padaju obrtaji i ugasi mi auto,dodam gas neki put pomogne neki put iz 2. il 3. vrati sve u normalu.desava se i po neki put kad ga upalim svuce sa 800 na 600 pa na 0 obrtaja,pa malo vrati na 600-800 pa ugasi  motor. sta mislite jel "miljenkova bobina".....

kapor

Meni ovo vise lici na klapnu gasa ili step motora.

jajajaja

Neka ti ocisti neki majstor klapnu, nije to skupo. A verovatno je do nje.

Saćipko

Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

dejan espace

majstor trazi 2000 samo za skidanje ...ja sam proteklih dana malo ga "razvlacio"(1.2.3. do 5-5500 obrtaja)  kako je i majstor rekao da probam pre nego dođem do njega -sve treba pokusati  i mogu da priznam da mi u protekloj nedelji nije nijednom ugasio.....vozio sam ga ko penzos 60-70,jer vozim bg -batajnica i centar grada....videcemo dalje do prvih para sta ce biti...

zokce

Majstor kome si stalna musterija ne bi trebalo nista da ti uzme za ciscenje klapne, bez rasklapanja. To je 10 minuta posla, sramota je da trazi 2000 dinara.

dejan espace

danas ociscena klapna i zamenjene gumice na usisnoj grani,videcemo sta ce biti...pa javljam.

sync940

...Ljudi danas zamenjena bobina na drugom cilindu..Motor 1.4 16v .Trokirao kad se upali slabo primao gas tresao se na leru..Palio check engine..Cena bobine sa zamenom 3500din.Crne boje mislim da je beru posto mi je ta ista i skinuta...Sada radi kao sat..:)

masterneca

Pored scenica 1.6 16v od skora imam i clia 1.2 16v 2003. Sa scenicom do sada nisam imao problema sa bobinama ali cim sam ga uzeo sve cetiri sam "obukao" u termobuzir. Clio ima jednu bobinu i juce je poceo da zeki i da radi na tri cilindra. Posle provere utvrdjeno je da na trecem cilindru probio stapic koji ide na svecicu. Majstori mi rekli kupi novu bobinu jer nema zamena ni kablova ni tih mislim bakelitnih stapica. Ja opet po starom obicaju uzmem termobuzir da probam da saniram kvar i za sada mi uspe. Koliko ce da traje ostaje da se vidi. Za sada mi je ostalo u dzepu vise od 6000. Mozda nekome ovaj post i pomogne.

krume

Pozdrav društvo, i ja imam problem sa cliom oko bobine, jel mi možeš reči šta je to termobuzir ili da mi pošaleš sličicu kako to izgleda da bi probao da rešim broblem stime. Puno ti hvala unapred

baki800

Ako je bobina crkla termo buzir ti nece pomoci.

Ovako izgleda:

Saćipko

Klasicno gumeno crevo koje se na visokoj temp skupi za cca trecinu. Ono ne pomaze vec losoj bobini, vec moze preventivno da se stavi na ispravnoj da varnica ne ide na metal vec na svecicu. Stavljao sam ih i ja na laguni pre par god. Na ovom seniku sam menjao dve bobine, ali nisam stavljao termo b.... Bobine sam placao nesto oko 2.000 din...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zac

Tako nekako, samo termo buzir nije guma vec plastika koja nosi oznaku PE i skuplja se na temperaturama oko 120C.
Guma se ne skuplja na topoti i proizvodi se od kaucuka iz posebnog drveta...od smole.
Inace termo buzir pomaze kada postoji proboj visokog napona, ali nije najsrecnije resenje posto je vrlo tanak i kroz njega varnica vrlo brzo nadje novi put da prespoji na masu.

krume

Havla na savjetu i na sliku, shavtio sam što je to. Znam za ovo ali nisam znao da se tako naziva. Pokušaču ovaj vikend pa pišem dali je uspješno. pozzz