Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ceka

Da li neko zna koliko kosta bombina za clio 3 12.16v i koji proizvodjac.Danas zamenio svecice kad jedan kabal pukao i bas ta svecica kao nova a ostale tri potrosene dosta.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

djiuliju

Ide bobina sa kablovima, ne moze posebno, tako? Za clio 2 sa takvim motorom je bilo 45-50 evra, ako dobro pamtim. Znace neko koliko je i za trojku.

ceka

Laza twingo

grand scenic 1.6 16v 2004. godiste. Kada je skroz hladan, upali na zub i tada motor podrhava. Par sekundi podrhtava, pa par sekundi radi normalno i tako promenjivo bez nekog pravilnog perioda. Desi se ako krenem odmah, cim upalim, idem u rikverc i kad stanem da presaltam u 1. brzinu ugasi se. Ako probam da dodam gas u leru nekako tesko primi, kao da progura knedlu, kad ga isturiram do 4000 obrtaja prodise. U prethodnom periodu cim se malo zagreje radi bolje tj ne trese se, u poslednjih nedelju dana i kad se zagreje trese. To osetim kada stanem na semafor npr. Bio kod majstrora, ne pali check engine i nema nikakvih gresaka. Majstor kaze da cekam da se pogorsa da ne bacam pare na bobine. Svecice je skidao kaze da odlicno izgledaju. On misli da pumpa u rezervoaru pravi problem, ali da cekam da vozim ovako dok ne rikne ili dok ne izbaci gresku(pumpa u rezervoaru ne izbacuje gresku). Moje misljenje(nemam nekog iskustva) je da je problem u svecicama i bobinama, zato sto kada ga upalim hladnog skroz, izadjem kapiju da otvorim, osetim iza auta dim iz auspuha smrdi na gorivo tj podseca dosta na onaj miris tomosa(koje objasnjenje :D ). Verovatno ne baci varnicu u nekom od cilindara i gurne gorivo u izduv ne spaljeno. Da li je imao neko ovakav problem? Sta ciniti? Ili da cekam skroz da rikne, pa da vidim sta je riknulo?  :help:

zokce

Bar je lako ispitati koji cilindar ne sagoreva. Skidas kabl sa bobine i vratis, redom, i kod koje se ne promeni rad motora ta je neispravna. Posto pali hladan tesko da su svecice, kad one zakazu ne bacaju varnicu kad su hladne.

Bojan84

Pre par dana mi u voznji odjednom auto poceo da radi na 3 klipa. Stanem posle 50 metara i ustanovim da ne baca varnicu na jednoj svecici. Moj auto ima 2 bobine, jedna na dva cilindra. Naravno sve ovo se desava u Grckoj na Lefkadi, sreca sto u gepeku imam rezervnu bobinu jer kada sam pre 4 godine promenio jednu bobinu koja je crkla promenio sam u kompletu obe i tu koja je ispravna bila stavio kao rezervu. Zamenske koje sam stavio su valeo i evo sta znam posle 40.000 km jedna crkla, nadam se da je samo dotrajala i da nije crkla iz nekog drugog razloga. Cim dodjem kuci kupujem drugu plud jedna u rezervi.

francez27

Taman resim jedan problem pojavi se drugi,  naime danas iz cista mira auto poceo da trokira i gasi se,  ne prima gas,  na bordu check emision a posle se upalio i check injection?  Predpostavljam da je bobina e sad interesuje me vase misljenje cisto da znam zbog majstora da me ne vrte tamo vamo.  U pitanju scenic 2 1.6b ima ugradjen plin na plinu se isto manifestuje i na benzinu.  U leru guta knedlu.  Trebam na duzi put pa mi je hitno da me opravite ako mozete,  pozzz.

kapor

baki800

Tako je bilo i meni, pa je umesto što sam kupio bobinu morao da kupim i svećice.

Ako nisi skoro menjao svećice prvo njih zameni jeftinije su od bobine

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

francez27

Presle su sigurno. 30-40000. Mislim proverim sa svecicama prvo.

djiuliju

baki800

Obavezno onda njih prvo promeni, pa tek ako i dalje trokira menjaj bobinu.

Boki

A moze biti i da zeza senzor bregaste...Najbolje oteraj na dijagnostiku
Nisu sale za umove male

zokce

Kada svecice oslabe, obicno pocnu da trokiraju kad su hladne, obicno ujutro, a kad zatopli onda uglavnom ne trokiraju. To je uglavnom znak da su gotove i da ih treba zameniti. Mada sada nisu toliko niske temperature, pa je moguce i da su dobre.

frenchkey

bobina 100%. Uvijek imam jednu rezervnu u gepeku, zlu ne trebalo