Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sebastijan

Mene su na samari zaluđivali kablovi za svećice. Tih par godina dok nisam skapirao problem, kada odem u tazbinu (planinski predeo) i ako poranim nikako da motor startuje normalno. Zapravo, kada sam podigao haubu kablovi i razvodna kapa "znojavi" od jake rose, Posle zamene kablova nije bilo tih problema.
Kod kuće nije bilo nikakvih problema sa starim kablovima.
Gluvom priču pričati!

buntovnik

Da li postoji neki servis u Beogradu gde mogu da provere da li bobina/kablovi/svecice rade optimalno? Pitam zato sto i dalje imam simptome losih kablova/bobine/svecica a stavio sam nove svecice, kablove i bobinu. Stavio sam NGK kablove i bobinu, imam osecaj da me to zeza, trebao sam uzeti BERU nego ovo je bilo malo jeftinije i zeznem se i uzmem to, i sad ne znam da li kablovi/bobina pravi problem ili nesto drugo. Svecice sam stavio Eqeyem.

baki800

Moras za pocetak da napises koji je auto ne mozemo da pogodimo... pise alfa romeo :wtf:
Bar ja ne umem. :nezna:

Sebastijan

buntovnik

Za tu vrstu provere na koju misliš, teško da ćeš naći servis koji ima opremu.
Jedina pouzdana provera je proba sa sigurno ispravnim elementima.
To si već uradio kako si napisao.
Proveri kvalitet spojeva konektora, ožičenja-napajanja do bobina.
Gluvom priču pričati!

Byk

Bosch servis ima oscyloskop i mogu da vide da li struja pravilno prolazi. Meni su na laguni (onoj dtaroj 2.0ide) pre 10 godina jedino oni uspeli da nadju sta je (da su kablovi). Ali obzirom da si ti sve izmenio, a simptomi ostali isti, ne bih rekao da je do toga. Mozda dizne da se pregledaju?

mire

Pa nije NGK loš, samo je pitanje da li su delovi originalni.

baki800

Jel uradjeno dijagnostika?
Koju grešku daje?

Očigledno menjate delove napamet

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

buntovnik

Auto je 2007 Renault Modus 1.2 TCE, radjena je dijagnostika i pisalo je cylinder 1 i 3 misfire, a pali mi se i antipollution fault na leru cesto. Taj misfire moze biti od vise razlicitih uzroka. Ja mislim da bi bilo najbolje da odem u taj Bosch servis koji je kolega pomenuo, samo ako moze da podeli adresu sa nama ili broj telefona?

NGK sam i ja mislio da nije los, medjutim citao sam recimo za svecice da prave probleme i da je sigurnija varijanta staviti francuske Equeyem, koje su ujedno i jeftinije.

Kablovi su se povremeno izvlacili sa svecica, i onda su se ti simptomi jos jace izrazavali. Poslednji put sam nagurao kablove najjace sto sam mogao, i od tad je bolje ali i dalje vidim da se auto davi na odredjenim obrtajima i opterecenjem.

Takodje majstor je promenio i lambda sondu, stavio BOSCH, medjutim nesto sam je vrlo jeftino platio imam osecaj da nije original BOSCH. Imam i cudne simptome kad prvi put ujutru upalim auto, davi se i ima knedlu vrlo izrazenu prvih 500 do 1000m, posle kad se zagreje radi nesto bolje, nije toliko izrazeno. Mislim da i ta lambda sonda nije dobra. Samo bih voleo da nadjem servis koji ima opremu koja to moze da testira, da ne bih ovako menjao delove random i placao iz svog dzepa, a ti delovi su ko zna kakvi i ocigledno ne rade posao.

Byk

Odvezi auto u ovlasceni servis (moja preporuka je Reno Sava), ili probaj ovaj bosch servis - Bosch Car Sevice Ninić u Mirijevu (mada sam ja bio kod njih pre 10 godina, valjda su jos uvek ok).

A mozes i kod AS Krstevski, kod Sladjana, odlican dijagnosticar.

baki800

Bojim se da nije ni do svećica ni do bobina već imaš drugi problem.

Jel gubi vodu?

zokce

Sonda Bosch je oko 8000 dinara.

buntovnik

Ne znam nisam proveravao da li gubi vodu, mislis da je glava motora otisla?

Ja sam tu BOSCH sondu platio mislim manje od 5000din, tako nesto.

baki800

Citat: buntovnik poslato 25.07.2019. - 12:19Ne znam nisam proveravao da li gubi vodu, mislis da je glava motora otisla?
Ako gubi vodu i imaš te simptome koje si napisao gotovo sam siguran da je dihtung glave.

Ako ne gubi vodu, onda treba da se uradi reprogram.
Obe stvari ne možeš završiti van ovlašćenog servisa.

tvoj problem nije sa diznama, bobinama i svećicama niti sa kablovima

salence1983

Da li moze savet u vezi ispravnosti bobina....
renault laguna 2. 1.6 16v auto je u pitanju i imam problem sa paljenjem i trzajima u voznji...zamenio sam svecice, stavljene NGK, auto sada hoce da upali ali vuce sa trzajima...ono sto mi je potreban kao savet je" prilikom provera bobina(otkacinjanjem dzeka) auto mi se ugasi na drugu i trecu a na prvu i cetvrtu bobinu motor promeni rad ali se ne ugasi! Da li je to narmalno ili treba da se ugasi...Hvala

baki800

Nisi rekao najvazniju stvar:
da li ima plin pa trza na benzinu?

Ako ima plin tu su dizne prljave 99%

A mozda su i dve bobine neispravne...