Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

boree

Po simptomima prva i četvrta su  :pop:

frenchkey

ako su stare, sve 4 nove i teraj Miško

peca777

imam problem sledece vrste
auto pali bez nekih problema osim sto je nekada palio na pola kljuca a sada malo vergla
problem je sledeci kada vozim na auto putu duze pod vecim brojem obrtaja (brze) i kada treba da se iskljucim stisnem kvacilo i polako kocim on se ugasi
citao sam ga sa mojom elm327 da kazem diagnostikom i on mi procita greske ono misfire na prvom klipu
da li je to do bombina jer su svecice skoro menjane u servisu (manje od 20000)
vozim na plinu bio skoro na rednovnom servisu nije do plina kaze majstor.
ne desava se stalno ail povremeno

baki800

20000km nije skoro, već su verovatno pri kraju.

Prvo zameni svećice jer su jeftine (sve 4 ne koštaju 1000) pa tek ako ostane problem onda bobine ( jer jedna košta 3000)

Mislim može i obrnuto, ali onda mnogo više košta 😋

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Pac-Man

Mislio sam da mi je zamena kablova resila problem. Sve je bilo super nekih mesec dana i onda u sredu opet isti problem.  :doh:
Auto mi je seckao pri ubrzanju, seckao je i hladan i zagrejan, od prve do pete brzine. Kad je auto dostigao 80 km/h, stanje se porpavilo i auto je radio normalno. Cetvrtak i petak je bilo super. Bez tog seckanja.. Pali normalno, potrosnja mu je pala za 1.3 litre, mirno radi na leru, lepo prima gas. Al me ovo iznerviralo, jer sam stavio nove NGK kablove i pomislio sam da je sve reseno.
Otisao sam kod elektricara, uradili dijagnostiku, nakvasili kablove. Sve ok. Auto radi najnormalnije. Ni njima nije bilo jasno sta je u pitanju. Rekli su mi da sumnjaju na bobinu, pa ako se opet isto desi, da dodjem odmah kod njih i da ne gasim auto kad se to desi. Problem je sto mi se to desilo u pola sedam ujutru, na putu do posla.
Kao sto vec rekoh, kablovi su NGK, svecke su Eyquem stavljene u martu, dizne su ciscene pre 3 godine.  Check lampica se ne pali. Cak se ni pri tom cimanju se nije palila.
Dal vi isto mislite da je bobina i kako bi se manifestovao njen kvar, jel isto kao i sa losim kablovima?
I koje bobine su dobre, Valeo, Beru, Tesla, nesto deseto?
Sad ce u ponedeljak i utorak jake kise, pa cu bas u sredu da vidim kako ce se ponasati auto.
Zaboravih da dodam da nemam ugradjen plin.

baki800

Ne vidim na tapatalk koji je motor ali ako je 1.6 16v ja imam novu valeo bobinu daću ti je upola cene ostala mi od starog auta neupotrebljena pa možeš da isprobavas.

Pac-Man

U pitanju je 1.2 16v sa 55kW. D4F740 oznaka. Kod mene je ona iz komada sto je fiksirana na motor i idu kablovi iz nje.
Ovakva je kod mene.

Hvala ti, al mislim da mi ta ne bi pasovala. 1.6 ima stapnu bobinu, ako se ne varam.

frenchkey

1,2 16V je notoran po problemu bobina, a original su zalivene s kablovima

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

baki800

Znači tu ide sve komplet novo i skuplje je tako

djiuliju

Ta bobina valeo kosta nekih 50-60 evra, moguce je da je bas bobina uzrok seckanja

baki, posto ta bobina?

Pac-Man

Menjani su samo kablovi kod mene. Bobina je fabricka. Tako da moze odvojeno, ne mora sve u paketu.
Raspitivao sam se za cenu bobine, cisto da imam tu informaciju za nedaj Boze. Cena je pet, sest hiljada dinara.
Ako se nastavi to seckanje. Onda cu uzeti novu bobinu i zameniti je.

baki800

Citat: djiuliju poslato 11.10.2020. - 20:00

baki, posto ta bobina?
Šta znam... 1500din?

frenchkey

Siguran si da je to original? Prvi si vlasnik?

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Pac-Man

Drugi vlasnik. Auto uzet sa 22.500 km.
Sad ima skoro 47.000

mire

Dizne, dotok goriva, pumpa za gorivo?

Ne verujem da je do bobine.