Bobine- Problemi, iskustva, saveti

Započeo amply, 16.04.2008. - 00:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pac-Man

Ne znam na sta mislis pod puno vozio. :hm1:
Vozim ga 7 godina. Od toga ne znam koliko sa takvom "instalacijom".
Drmusao je on i ranije, al do letos nijednom nije radio na 3 cilindra, kad je zakucao, kao da sam svom snagom nabo kocnicu.
Tako da je najgore bilo tada, onda sam zmenio kablove, pa se sitno drmusanje ponovo javilo i na kraju je dosla bobina na red.

frenchkey

Pac-Man

Tako kazi.  :)
Mislim da nisam mnogo.
Oko 500 km. Od kad je intenzivno zezala.

vlademic

Pre dva meseca stavljena nova bobina (ne znam koja) i pre neki dan auto prestaje da reaguje na gas. Kad startujem motor, na leru reaguje na gas, a kad ubacim u brzinu gasi se. U 9 od 10 slučajeva to je situacija, a taj jedan put radi normalno i ide normalno, ali maksimum 500 metara.
Auto ostao tamo, lokalni majstor proverio, kaže bobina.

Da li je moguće da je bobina otkazala?

Inače, desilo se kad sam bio na planini, podnožje Rtnja. Kiša i sneg.
Auto Reno Twingo 1.2 16v, 75 ks, benzin.

slavko_bgd

Sve bi se saznalo kada bi se stavila druga bobina za probu i vozilo par dana.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

vlademic

Ako je samo za probu, da li u tom slučaju da kupujem polovnu?

baki800

Ne, polovnu vec imas.

Samo auto nece tek tako da stane zbog bobine.
Motor ce nepravilno da radi ali ce da radi nekako.

jedino ako na twingu mozda bobina nije iz jednog dela?

vlademic

@baki800

Da, na Twingu je iz jednog dela sa kablovima. Ne ide posebno.
Pre dva meseca isto, ali auto je mogao da ide maksimum 45 km/h. Sad u jednom trenutku radi u jednom ne, a kad radi to bude na kratko.

Gispi

Da se i ja nadovežem kad je reč o bobinama,u mom slučaju od juče na scenic 2 benzin 1.6 16v.Juče prilikom vožnje kreće grublji rad u leru,slabije vuče prima gas i na instr. tabli se pojavljuje greška check emissions,odmah sam pomislio na bobinu,pa svećice,kablove,na kraju došao sam do generalke-).Čekao sam današnji dan,električara koji radi i u roku od 5 min. rešen problem.Kači se dijagnostika vadi se bobina,naravno na njoj oznaka Sagem,samo sam prevrnuo očima.Nova Delphi kupljena 2700 din.majstor ruke 700 sa sve uslugom gašenja automatske ručne,jer sam tako hteo makar vek njoj da produžim,jer je u glavnom parkiran u garaži na ravnom.Motao sam po glavi svašta,skidao vraćao kablove sa bobina  i sve moje nedoumice rešila je dijagnostika,u mom slučaju.Poručena još jedna bobina za ne daj bože,kupljena gedora 10 i nastavak,neka se nadje.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

frenchkey

ja sam stavio Beru, i više problema nema

baki800

@Gispi

Promeni i svecice ako vec nisi, zbog njih crkavaju bobine, a svecice su puno jeftinije od bobina.

jedino ne znam kako ce ti gazenje automatske kocnice pomoci kod njenog trajanja, ja bi pre rekoa da ce manje trajati kada se manje bude koristila.

nemaju ljudi problema sa tom kocnicom vec sa nestrucnim popravkama.

Gispi

Svaki čas kreni-stani,pali-gasi, bez potrebe diži spuštaj možda grešim,moja procena a i omaših temu-)

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

SasaLaguna95

Beru ili Denso sta je bolje po vama da uzmem Bobine
Ne znam da li su ikad mijenjane, ja ih nisam mikenjao a ni prošli vlasnik
Dešava mi se da kad upalim auto, dok je hladan kao da malo trokira i loše prima gas, trese se
Može li to biti do bobine, razmišljam da ih sve promjenim a ove ostavim u rezervi
Nisu bas ni jeftine oko 25-27e komad kod poljaka
Kod mene su originalne Denso
My car = My rules !

baki800

Prvo promeni svecice pa posle bobine.

Svecice su potrosne, bobine nisu,
a niko se ne seti da ih menja, a one kvare bobine

SasaLaguna95

Promjenio svjecice na prošlom malom servisu, prije 8k km
My car = My rules !