Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Kupovina felni

Započeo banem, 17.04.2008. - 07:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

IsNoGood

http://www.renault.co.yu/commun/concessionnaires.html

danijelzg

Ja sam vozio Clio II s 185/55/15(bio bas moj) a povremeno sam vozio od sestricne 1.2 16v s 175/65/14 i razlika izmedju njenog i mojeg je bila velika dosta. Nisu imali identicno vjesanje pa je bio moj dosta tvrdji,a njen je bio meni dosta mekani,udoban i sl. Steta bi bilo ne staviti 15" felgu i gumu kad je tako puno ljepsi i bolje lezi,ali kao sto si rekao nije ti vise do toga da juris... pa... eto ti odluci.
Ja bi presao na 15".

Dogac

Ma udri 15 i ne žali!  :yes: :yes:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Citat: banem poslato 17.04.2008. - 13:05
Verovatno. U homolagaciji stoje dve preporučene veličine za ovaj model - 14" i 15", tako da nemam šta da mudrujem. Ako je kao na mom starom Kadetu, veći prečnik = udobnija vožnja.

Ček' ček, polako... veći prečnik točka :??: A :ne: . Ako ne misliš da ti negde guma češe o blatobrane, onda ti prečnik točka mora biti isti ili sa najmanjim mogućim odstupanjima. U prevodu: veća felna, guma nižeg profila. Evo ti link: http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html i tu lepo sve izračunaš. Preporučeno odstupanje je +/- 2,5 %. I još jedna bitna stvar: ako preteraš sa dimenzijom, cajger će ti lagati. Zato lepo izračunaj koje ti dimenzije odgovaraju mada su za Clio II 185/55 R15 ili 195/50 R15 odgovarajuće.
ΕΛΛΑΣ

Storia

Koliko bi 195/50 R15 uticale na potrošnju?
Da li bi opteretile trap, vešanje...
Možeš imati oči a i dalje biti slep

Dogac

Meni nisu uticale...bar ja nisam primetio mojom odokativnom metodom jer nemam board.
Stavi ih i ti nemoj se razmišljati!  :rotfl: :rotfl:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

2 Storia: A gledaj... uticalo bi na potrošnju ali bi se to merilo u decilitrima :) A za trap ne brini, pošto neki modeli Clia II dolaze fabrički sa 15-kama. Kao od mog ćaleta npr ;)
ΕΛΛΑΣ

Storia

Opasno se razmišljam, moraću malo da se saberem i oduzmem :celb1:

Exception®

Nemoj puno da sabiraš, meći to gore. Kolega ZrmiERES je na prethodnom Cliu II imao 16" dok ga nije "savio" oko bandere :fucka: :angeleye: :banghead:. Evo LINK pa pogledaj filmić ;)
ΕΛΛΑΣ

Storia

Extra izgleda, baš kao moj Clio, crveni. Al će da mu čučnu :bigl:

Exception®

Nije crveni, BIO je bordo metalik :laugh:. Šta, sad si odlučio da staviš 16"  :??: :laugh:
ΕΛΛΑΣ

Storia

Izgleda da sam i ja na ovoj vutri iz UE :celb1:, nisam dobro video. Ipak 15" :yes:

Exception®

Šta nisi dobro video? Boju ili to što sam napisao da su na tom autu 16" felne? Opasno ovo Užice :lool: :lool: :lool: :lool:
ΕΛΛΑΣ

Storia

:rotfl: :rotfl: :rotfl: E i ti me sada našao... :celb1: :rofl: :celb1: :rofl:
Mislio sam na boju :zubo:

Dogac

Užička domaća!

Prekini STORIA na vreme,s*ebaćeš auto!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ja sam razmišljao na moj 16ice,ali možda bi mu to bilo mnogo...