Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Kupovina felni

Započeo banem, 17.04.2008. - 07:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Lile88

@mire

Nisam jer ne znam tačno koja je veličina ovo što je prikazano na slici. Mislio sam da može na osnovu slike da se proceni jer bi nešto slično stavio. Na Talismanu koji sam uzeo su pretpostavljam 17ice. Nemam auto jos uvek fizicki kod sebe a preko slika mogu samo da pretpostavljam.
Slabo se razumem, moram jos jednom da napomenem  :cekicem:

mire

Ih, ma laganica. Ne menjaj delove pre nego što si počeo da voziš auto. :)

boblegend

Lile88

@mire

Sa autom dolaze zimske gume pa razmisljam da me na proleće svakako čeka zamena. A kad ih već menjam možda bi ih skladno finansijama možda malo istilizovao. :yes:

@boblegend

Hvala  :ziveli:

webad

Ako se dobro secam sa slika, imamo iste felne 17" Bayadere.
Negde sam citao da sa vecim felnama (i tipom gume koja bi isla na nju) voznja moze biti neudobnija (manje prostora za amortizacioni sistem itd). Medjutim sam takodje u nekoj licnoj diskusiji dobio komentar da ne bih osetio razliku tj izgubio na udobnosti ako bih stavio 20" a lepse bi izgledao (tek se trebam uveriti u ovo :) )

Lile88

Citat: webad poslato 11.10.2024. - 14:38
Ako se dobro secam sa slika, imamo iste felne 17" Bayadere.
Negde sam citao da sa vecim felnama (i tipom gume koja bi isla na nju) voznja moze biti neudobnija (manje prostora za amortizacioni sistem itd). Medjutim sam takodje u nekoj licnoj diskusiji dobio komentar da ne bih osetio razliku tj izgubio na udobnosti ako bih stavio 20" a lepse bi izgledao (tek se trebam uveriti u ovo :) )
Uz  veće felne ide i veća guma?
Tip gume isto mora biti različit (niskoprofilna)?
Neki pominju i senzore za pritisak, da li se i to kupuje uz prethodno pomenuto?
Mozda je neko od pitanja bas amatersko ali takvo je i moje znanje  :tup:
Cena svega nije ispod 1000e sa prosečnim all season gumama?

Drobac

Citat: horvat poslato 09.10.2024. - 13:19
Ajd da probam ovde.

Da li neko ima na prodaju alu felne, 16 inca, 6 ili 6.5J, sa promerom sarafa 4x100, a da vec nisu na oglasima (sve sam pregledao)?

Idealno neke Renaultove, mada ne moraju nuzno biti.

https://www.facebook.com/share/p/1uENfyusBXfcGNmp/

horvat

E hvala!

Na kraju sam kupio u Čurugu, neki čovek imao 8 istih, pa sam izabrao 4. Ali ovo je super ponuda, ja sam toliko platio bez guma...

hugo_017

Pozdrav, uzeo sam nove felne 17 za megane 3 karavana. Trenutno su na njemu 205 55 16. Po internetu citam da preporucuju 205 50 17 kao fabricko resenje za 17 felne. E sad mene interesuje da li je neko montirao 215 45 17 npr ili 215 50 17 da vidim kako izgleda

nebojsabi

Skoro sam kupio novi Captur.  Na autu su letnje gume na 18" felnama. Za predstojeću zimu uzeo bih 17" felne i gume. Felne sam veċ pronasaao sa senzorima.Interesuje me mogu li se koristiti ako senzori nisu odgovarajuċi? Šta se radi u toj situaciji ?

cika mili

Prethodna generacija Captura nije imala senzore, već se pritisak meri preko ABS-a. Proveri da li to važi i za tvoj model kako ne bi bacio novac na nešto što ti nije potrebno.

zezam krizu

Citat: nebojsabi poslato 19.04.2025. - 09:48
Skoro sam kupio novi Captur.  Na autu su letnje gume na 18" felnama. Za predstojeću zimu uzeo bih 17" felne i gume. Felne sam veċ pronasaao sa senzorima.Interesuje me mogu li se koristiti ako senzori nisu odgovarajuċi? Šta se radi u toj situaciji ?

Indirektan način merenja pritiska u gumama je na Capturu, tako da ne moraš da gledaš felne sa TPMS, ne trebaju ti. Ja sam sa bratom stavio felne sa Fluence-a koje nemaju TPMS senzore na Megane 4 koji ima isti indirektan način merenja pritiska u gumama, i nije se žalio kada sam promenio setove guma. Kada dođe do promene u pritisku neke od guma, senzor ABS-a beleži promenu broja rotacija točka u odnosu gde je neravnomeran pritisak i tako detektuje razliku tj. izbacuje obaveštenje da se proveri pritisak.

Koje felne si našao? I ja sam u potrazi  za 17" :spit:. Našao sam fabričke koje idu na Captur 2 i Kadjar, ali je cena 600€ :doh: https://www.polovniautomobili.com/felne-ratkapne/26025946/aluminijumske-felne-captur-kadjar-17-5-x-1143? . Ima drugih u pola cene koje su istog profila samo veći ET.

Mrki

Mozda pomalo glupo pitanje, al dal  se mogu staviti 16ice ili 17 sa Megana 3/4 i Scenica 3/4 na suv - Kadjara i Captura ako se sve ostalo slaze, razmak i broj rupa i ET ako dozvoljava, tipa da li se razlikuju felne za ova vozila "SUV" u odnosu na "obicna putnicka"? tematika strana pa reo da pitam :hmm:

urrade

wcyber

proveri na sajtovima koje dimenzije felni idu i za koje gume.. akk je sve isto, nema problema.. ja sam na scenica 2 stavio felne sa lagune 2 il tako nesto