Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Kupovina felni

Započeo banem, 17.04.2008. - 07:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

Brzinski index ide prema dimenziji gume a pošto ja imam čistu egzotiku (205/45 R16) brzinski indeks nisam ja birao iako zvuči smešno :bigl: . Samo vodi računa o dimenzijama, tj. prečniku točka. Imaš kalkulator koji sam ti dao u jednom od mojih prethodnih postova ;)
ΕΛΛΑΣ

banem

Citat: Exception poslato 18.04.2008. - 00:50
Brzinski index ide prema dimenziji gume a pošto ja imam čistu egzotiku (205/45 R16) brzinski indeks nisam ja birao iako zvuči smešno :bigl: . Samo vodi računa o dimenzijama, tj. prečniku točka. Imaš kalkulator koji sam ti dao u jednom od mojih prethodnih postova ;)

Staviću one što pišu u atestnoj knjižici. Ne verujem da su se oni zekili. :)

Click

Broj pored brzinskog indexa oznacava maksimalnu nosivost gume. :yes:

Za Clio II homologovane gume i pritisci u njima:

dimenzija                  pritisak napred     pritisak pozadi              pri max opterecenju napred/nazad
175/65R14 82  T               1.9                       1.8                                                     2.0  2.0 
185/55R15 82  H               1.9                       1.8                                                     2.0  2.0 

A za Clio III 1.2 16v preporucene (homologovane gume): 165/65R15 81T  i  185/60R15 84H 
:wavey:

Alhemičar

Yes,yes..samo sto je preporuceni pritisak u gumama za Clio 3..napred 2.2 a nazad 2.0 bara.Pise u knjizici!  :)
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Bojan_NBG

Citat: Exception poslato 17.04.2008. - 22:20
Koja ks više mu ne bi škodila, ali moj pogoni 16" bez problema sa 205 gumama :ok: Zato mi i nije jasno ovo što je Click napisao, osim ako nije mislio na Clio II. A svakako je mislio na motor 1.2 16V a takav imam i ja :nezna: :??:

Stavi ga pored identičnog sa nekim 185 15" pa ćeš da mu gledaš rep... :vidiga1: :yes:

Alhemičar

A tek sto bi meni gledao rep!  :bigl:  165/65 R15 rules!   :headbang:   :laugh:

danijelzg

Cliomane,e ajd da vidimo u krivini ko bi kome gledao u rep  :laugh:

nebojsa

ma ljudi, Exception ima filter zraka KandN :) znaci brzi je :) :) :)
nema bre to veze, Clioman, ti si brzi s svojim gumicama, a u krivinama mozda da bude i druga stvar, u principu, oba automobila su spora i ne znam sto se furate :)

fLiP

Citat: Nebojsa poslato 18.04.2008. - 12:44
nema bre to veze, Clioman, ti si brzi s svojim gumicama, a u krivinama mozda da bude i druga stvar, u principu, oba automobila su spora i ne znam sto se furate :)

:rotfl: :rotfl: :lool:  :rotfl: :hail: : e ako si im rekao!  :zloca:

Exception®

Citat: Nebojsa poslato 18.04.2008. - 12:44

:too: :too: :too:
ΕΛΛΑΣ

IsNoGood

Clioman taj pritisak je za tvoje gume a ne generalno za Clio III. Moje su 185/60 i preporucuju napred 2.3 a pozadi 2.0...

Alhemičar

@ IsNoGood : Jeste,u pravi su..mada razlika je zaista zanemarljiva!  :laugh:

@ Nebojsa : Salimo se malo  :yes:  kazu da je to zdravo..  ;)

Click

Najveca dimenzija koja ide na Clio III ( a da nije Sport) je 195/50 R 16 i pumpa se napred na 2.4 a pozadi na 2.2.
Na Sportaka ide 215/45 R17, isti pritisci.. Naravno da moze i vise, ali su ovo homologovane dimenzije  :yes:

banem

Citat: click poslato 18.04.2008. - 22:02
Najveca dimenzija koja ide na Clio III ( a da nije Sport) je 195/50 R 16 i pumpa se napred na 2.4 a pozadi na 2.2.
Na Sportaka ide 215/45 R17, isti pritisci.. Naravno da moze i vise, ali su ovo homologovane dimenzije  :yes:

I onda kad uletiš u baruštinu voziš čamac. :)

Click

Pa vozis camac ako vozis celave gume. Drugo, najveca dimenzija za obicnog Clia III je za onaj od 1.6 16 v, a on bas i nije tako lagan, kao ni Sport koji ima 2000 ccm ispod haube i 197 ks. I treca stvar, te dimenzije su fabricki proracunate, dakle to su radili ljudi kojima je to posao i koji su zavrsili skole za to... Tako da ne bi trebao da imas problem sa aquaplaning-om, pogotovo ako imas dobru gumu. :yes: