0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pa vozis camac ako vozis celave gume. Drugo, najveca dimenzija za obicnog Clia III je za onaj od 1.6 16 v, a on bas i nije tako lagan, kao ni Sport koji ima 2000 ccm ispod haube i 197 ks. I treca stvar, te dimenzije su fabricki proracunate, dakle to su radili ljudi kojima je to posao i koji su zavrsili skole za to... Tako da ne bi trebao da imas problem sa aquaplaning-om, pogotovo ako imas dobru gumu.
Najveca dimenzija koja ide na Clio III ( a da nije Sport) je 195/50 R 16 i pumpa se napred na 2.4 a pozadi na 2.2.Na Sportaka ide 215/45 R17, isti pritisci.. Naravno da moze i vise, ali su ovo homologovane dimenzije
inace Michelin Energy se ne proizvode vise, vec od Oktobra 07 je pocela nova serija Energy Saver, koje i ja imam na Thaliji, i platio sam jednu 4500, sto je manje nego 100e Takojde, prijateljska preporuka su takodje i Kumho i Toyo.
Druze pa za Clio II je 185/55/15 a za Clio III je 185/60/15. Kakav to katalog preporucuje takve gume? Inace,felne su bas ok.
Mnogo lepe felne odmah kao da je drugi auto!Kazi mi dal znas koliko su te felne ali 14?
Video sam slične, mislim da su 4600 - ili je to 13"(?). Nazovi 011/2781-401, javiće se jedna ljubazna gospođa. Ne zna da li imaju baš ovaj model u veličini 14".Vidi ovako. Idi na www.kormetal.com. Traži felne modele Tornado, Lotus, Phoenix, Mirrage, Formula (ove moje) ili Summit. Te imaju na lageru u veličini 15" (juče stigao šleper), verovatno i 14". Uostalom, da ne lupam, nazovi pa pitaj. I javi koje si montirao.