Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mucic2

dali neko zna da mi kaze koliko otprilike kostaju silen blokovi? megan 2001 1.6 16v

Laguna01

Ja sam danas kupio silen blokove za Lagunu 2, cena je 2.200 din./kom.

Kontam da je za Megana slicno ..

Pozdrav.

aleksandar.o

ako je za 2 onda je ok ovako je mnogo za jednu gumicu

mucic2

auu! mnogo je to para kao sto kaze kolega Aleksandar ako je za jednu! :oo:
za mog megana dobio sam cenu sil.bl. oko600din/kom. tako da i to cu da menjam posle praznika kad stignu ,jer kod nas se sve radi naruci pa cekaj.
Putevi u ovom nasem kraju(Istocna Srbija) su Avganistanski da te bog sacuva,Krater do kratera i jos kad je bila ona kisa sve puno sa vodom pa kad udaris a ono bubreg boli :aua:,a kamoli trap.
kao sto sam napisao u predhodnoj temi(dilema) stigle mi svecice i ja normalno hajde da ih zamenim, tu pored mene ima servis ,,auto aca,, Borani znaju koje to, momci rade extra sto se tice trapa(nije reklama) ja kazem kad sam vec tu da pogleda, posto ima jedno dve nedelje nesto je pocelo da lupka kod prednjeg levog tocka,spona,kugla,gumica balans stagle,solja amortizera i jbmg.To ti je kao kad odes kod zubara da popravis jedan  :zubo: a on ti cacne drugi,treci pa onda moras sve redom
Ali ono nije sve je :cancan: Ok! sto se vesanja tice napred i nazad. Treba da se zamene samo silen na levom tocku , rekao mi da kupim 4 kom. pa se  :??: to je sigurno i za desnu stranu 2+2 .
Svim forumasima srecni praznici i lep provod  :91:
:harmonika:  :kolo:  :pije: i pazite na :cop:

:ziveli:

aleksandar.o

obicno se menjaju prednji ili zadnji u paru a ne leva ili desna strana

celicni

Ja sam pre neki dan zamenio zadnje i kostaju  u Hit-u 6500,00 din (oba, bez zamene). Iz originala. U pitanju je Laguna 2

mucic2

da sigurno da ce da mi zameni napred na levom i desnom tocku.
a ovo za zadnje od 6 500,00 za lagunu bez zamene je stvarno mnogo, neznam kako izgledaju ti silen blokovi ali ....

Laguna2002

Kod Geze u Budisavi 5000 silen blokovi + 2000 ruke, radio pre dva meseca. u hit autu mi tražili 12 000 ( 6500 + 5500 ruke ).

nenasan

Citat: Laguna01 poslato 30.04.2010. - 14:51
Ja sam danas kupio silen blokove za Lagunu 2, cena je 2.200 din./kom.

Kontam da je za Megana slicno ..

Pozdrav.

A gde si ih kupio po 2200

nuur76

Pozdrav svima.Molim vas da mi pomognete ako imate iskustva sa ovim mojim problemom.Znaći u pitanju je vozilo Reno Scenic 2004g,1.9 DCI motor.Na prednjem mostu imaju neki seleni(gume)koje se nalaze na kraju mosta,i one su otisle,dobile lufta.Ali je problem sto ti selena nema nigdje da se kupe,sve sam zivo obišao i ptao,ćak i ovlaštene Renault servise,i rećeno mi je da ti selena nema uopste u prodaji niti ih fabrika isporučuje ,nego samo se mora kupiti kompletan prednji most koji košta preko 500 EUR-a.ne mogu da vjerujem da zbog dvije pišljive gume selena moram mjenjati most.Dali se neko susreto sa tim i dali su nekome ikad otisli.Meni su rekli da to pravo rijetko odlazi al eto meni je otislo,i moram kupovati most prednji radi dva selena.NEVJEROVATNO.

mire

Čuo sam da se u Beogradu na 2-3 mesta prave te gume, koje se još uvek nisu pojavile kao rezervni delovi. Na žalost, nemam tačnu adresu ni telefon, ali ću pitati drugara koji zna čim ga vidim. Ako niko u međuvremenu ne odgovori, javiću.

nuur76

Haj molim te vidi jer taj dio se ne proizvodi samo moze kompletan most,mislim to je budalastina da dam 500eur za dvije gume.

SlObOdNi

jesi probao na nekom otpadu? :nezna:

nuur76

Ma ne isplati se to na otpadu jer mi i tamo za komplet most traze 250eur,al evo sam nasao u Sloveniji ima kupiti ti selena,kao na slici gore sto sam postavio,pa moram naci neku vezu kako ih prebaciti za Sarajevo.

flega

Citat: nuur76 poslato 15.12.2010. - 08:02
Ma ne isplati se to na otpadu jer mi i tamo za komplet most traze 250eur,al evo sam nasao u Sloveniji ima kupiti ti selena,kao na slici gore sto sam postavio,pa moram naci neku vezu kako ih prebaciti za Sarajevo.

poslao sam ti PP u vezi ovoga. i ja imam isti problem na Megane II. i nigdje se ti seleni ne mogu kupiti, pa daj javi gdje si ih u Slo našao