Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Clio III 2006 - letva volana

Započeo Dpi89, 03.08.2025. - 23:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dpi89

Pozdrav ljudi imam reno clia 2006 godiste 1.5 dci koji par godina ne vozim aktivno posto teram drugi auto. Zelim da ga sredim i dam devojci. Znam poslednji put kad sam bio kod mog dugogodisnjeg majstora da mi je tada napomenuo da bi trebalo da ocekujem da menjam letvu volana. Na zalost zbog kupovine stana ne daje mi se u ovom trenutku 50 000 na letvu. Pa me zanima koliko je dobro ili lose kao privremeno resenje remont letve? Barem da izdrzi 5-6 meseci dok se malo finansijski ne resetujem? I ko uopste radi dobro remont u Beogradu ili okolini.

Hvaa unapred

fLiP

fLiP

Pokušaj da pretražiš malo teme.
Evo jedna od mnogih. https://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=55593.15
Ne znam koji je tip letve kod njega.
Nije problem da se reparira, samo da ti neko uradi kako treba.

alexsasa

TRW preko 50k, neka zamenska je oko 14iljada a remontovana(uz vracanje stare) 7 hiljada..
I ja treba da je menjam u nekom skorijem periodu.
Edit
Ako ne lupka previse mislim da nije opasno da se vozi, moja se cuje sam kada je put bas los, zamena caure mi nije pomogla, otisla je gumena zastita i usla voda u letvu, mora nova.
Jedan mehanicar mi je rekao da je oko 100ak evrica, verovatno misli na ovu zamensku a iz gore navedene teme vidim da su te upitnog kvaliteta?
Sent from my iPhone using Tapatalk

alexsasa

Sad mi je javio serviser, ova zamenska od 14k nije dobra, skoro svaku je morao da reklamira, predlaze mi neku iz Madjarske, 27k

wcyber

ja sam scenica 2 vozio i prodao posle 20 god starosti da nikad nisam dirao letvu volana .. ako se dobro secam, jeste se malo cula nekad .. sve je to pitanje svrhe i isplativosti - koliko se jos planira desetina hiljada km voziti auto

mire

Realno, letva volana za 100€.... ja ne bih očekivao da valja. Ne vidim razlog da se ne remontuje postojeća.

alexsasa

Moja nije za remont, otisla je gumema zastita i usla voda, korodirala

wcyber

naguraj tovat masti, zameni gumice i vozi dalje do otpada  :doh: 

lupetam, ne znam kako tacno utice na letvu korozija u tvom slucaju ...

e, da .. mozda da nadjes polovnu originalnu letvu u dobrom stanju ? vise ima smisla nego ulagati velike kolicine para sad

mire

Polovna je možda ok opcija. Verovatno ima dosta tih automobila rasturenih. Često je bolje uzeti polovan originalni deo nego ko zna kakav zamenski.

wcyber

alexsasa

Napisao sam gore, ima dobra opcija, polovna sa novim krajevima za 10k i saljem mu moju staru.
U svakom slucaju imam vremena do sledeceg malog servisa do odlucim ili ranije ukoliko pocne previse da me nervira, odlican mi je trap, samo se letva na kaldrmi cuje.

wcyber

pa dobro, krajevi letve volana su inace potrosna roba i menjaju se

Ivan037

Citat: alexsasa poslato 11.08.2025. - 13:31
Moja nije za remont, otisla je gumema zastita i usla voda, korodirala

Jesi li isao kod onih u Pocekovinu?

alexsasa

Nisam, dva mehanicara pogledala obojica predlozili zamenu.