Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Zasto si menjao samo levu stranu? To se radi u paru. Mozda dosao red i na desnu stranu. Obicno, kad pocne sa jedne, brzo se ist pojavi i na drugoj strani. Idi kod jos nekog majstora. Ja sam za sferne zglobove isao kod 2 majstora, da bih bio siguran sta je.

chika.doctor

Zato što sam radio kod ovlašćenog, i dvaput pitam čoveka da proveri OBE strane. Ne, desna odlična, leva ne valja. Dobro, menjaj onda levu. I tako. I nisu uspeli da vide gumice balans štangle. A verovatno ni selene..
Ovih dana, kad mi stignu seleni, uzeću da ih zamenim, i prekontrolisaću sve sa drugarom kod njega na kanalu, ima i on iskustva, verovatno i više od dunstera u Kruniću koji mi je bio zadužen za kola..

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

zokce

Ha ha, a kad sam ja prokomentarisao da su kod Krunica nikakvi i da sam bio samo jednom i nikad vise, neki su se javili ljuti zbog tog komentara. Prednji trap ce dobro da pregleda bilo koji majstor koji radi reglazu, oteraj kod dvojice, i znaces najtacnije.

chika.doctor

Dvojica mi proveravali kod jednog, ali koji, koliko ja znam, važi za jednog od najboljih u gradu. :kez:
Ajde, videću kad zamenim selene i oteram ga opet na reglažu.
A otišao sam kod Krunića baš zbog onog semafora, pregled u 40 tačaka. I kao, sve kako treba.. Jedina mana koju su našli je slab aku. A to sam i sam već znao. :doh:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

zokce

Ja od kako sam uzeo auto (avgust prosle godine) vozim bez problema na zadnjem trapu, nista se ne cuje. Kod krunica sam terao u oktobru i tamo su nasli da su zadnji selen blokovi odmah za zamenu: "zar niste primetili koliko se cuje u koliko skacu zadnji tockovi?". Bio sam kod 3 mehanicara i svi su rekli da bas i ne moraju odmah da se menjaju. Tek cu za koji dan da ih zamenim, iako se ni sada ne cuje nista pozadi, niti nesto skace. Nisam bio zadovoljan uslugom kod njih. Od tih 40 tacaka samo su ni naveli stanje mehanike, a sa dijagnostike nista. Ocekivao sam listing, bar onaj opsti, ili bar da su napisali sta je dijagnostika pokazala, a imalo je sta da se pokaze.  :OT: Kad je vec tako, ima gomila majstora koji su dovoljno strucni da poprave najbitnije, nije mi neophodan ovlasceni servis. Plus, tebi je blizu, pa mozes da biras, ja da se trosim zbog nekvalitetne usluge, ne moram. Bolje da dodjem na miting, nego tamo. :kez:

chika.doctor

Dok ti ne smeta, teraj.. :laugh:

Ma ja sam bio za garaža varijantu, šta mi je teško da sam sve zamenim? Pozovem druga, sedimo i ćaskamo dok se uljence cedi, pa sipaj novo, novi filter, i ćao zdravo.. Ali hajde, kao ovlašćeni, valjda znaju šta rade.. :laugh:

Saćipko

Sta podrazumeva "semafor" i koliko kosta?  Nesto sam citao, ali licno iskustvo? Spada li dijagnostika?
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

chika.doctor

Pa sad gledam, evo mi ga papirče ispred mene, ima nešto što piše Dijagnostika računara, ali ne znam šta znači.. A ovde ima 39 tačaka..

Saćipko

A cena? Msm tog semafora
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

chika.doctor

Pa trebalo bi da je džabaka.. Ali zvrcni Krunić, proveri, nisam siguran.

zokce

To ti je opsti pregled vozila, sa 40 obaveznih `tacaka`, tj. ono sto pregledaju. Za 1800 dinara. Ja sam bio u oktobru, sto se tice mehanike dobro su izdefektirali, ali kompjuterska dijagnostika razocarenje. Najvise sam zbog toga isao kod njih. Ako kazes da ti ne treba racun, ond 1500 dinara.

chika.doctor

Hmm, to nisam znao.

singer

Citat: zokce poslato 16.05.2013. - 12:28
Ako kazes da ti ne treba racun, ond 1500 dinara.

umanjeno za pe*erVe   :laugh:

zokce

Ćimo

Da malo osvezimo temu...
Jel hoce od losih prednjih silen blokova da auto bude neposlusan tj da Stvori utisak kao da pliva po putu??