Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nevada1

usdp

Citat: cimo poslato 29.10.2013. - 23:56
Da malo osvezimo temu...
Jel hoce od losih prednjih silen blokova da auto bude neposlusan tj da Stvori utisak kao da pliva po putu??
hoce druze. ja sam na meganu menjao sva 4 na prednjoj traverzi, kupio sam 2 pa sam poslepodne otisao po jos 2 reko kad menjam menjam. jeste posao ceo dan ali sta ces

Ćimo

koliko te izaslo to zadovoljstvo na meganu?

usdp

2400 komad, 6000 4 komada u pakovanju ruke nista sam sam.

Ćimo

kakvi su acron silen blokovi??ubedjuje me radnica da je u mnogim vozilima to prva ugradnja..

cikajowa

Meni vec godini dana nesto lupa napred,pogotovo kada silazim sa ivicnjaka,ili nailazim na lezeci pod kosinom i to rekao bih na desnoj strani.Ajde to,nego na autu su mi 17tice felne,i kada idem negde gde ima bar malo kolotraga auto mi seta sacuvaj boze,bas smeta..Majstor je gledao to lupkanje,izmenjali smo krajeve spona donji nosac motora ,kugle i opet isto. Da li ovo moze biti zbog tih prednjih silen blokova,nisam ih menjao nikada a na 190k sam,zadnje sam menjao pre 30k

Ćimo

i ja sam zadnje promenio a prednje jos nisam...medjutim meni nelupa nego mi pliva auto,e sad kada bi mi  neko potaman objasnio ulogu silen bloka..?
jel on ublazava udarce,vezuje viljusku za karoseriju ili sta ti ja znam vec...

zokce

To je pravilno rečeno 'sajlent' blok, piše se 'silent', a kod nas ga zovu i selen blok. Obično je to parče gume oblikovano da na odredjenim mestima napred i pozadi nema lupanja. Kad oslabi, pojavi se luft, pa lupa, a napred zna i da zeza u upravljanju vozilom. Znači, proveri prednji trap obavezno.

usdp

Acron nije prva ugradnja. Prva je hacinson. Febi je najbolji odnos cena kvalitet, hacinson je extra ali je skup

Ćimo

nisam rekao da je za reno prva ugradnja...ona mi je rekla da je inace to prva ugradnja na mnogim markama automobila...sta znam...videcu na pregledu sta ce se pokazati...

mire

Citat: zokce poslato 31.10.2013. - 13:47
To je pravilno rečeno 'sajlent' blok, piše se 'silent', a kod nas ga zovu i selen blok.

Tačno, mada englezi taj deo uglavnom zovu "bushing".

meganed97

A Srbi, pored silen, često i prigušni blok. :)
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

milan035

Citat: cimo poslato 31.10.2013. - 12:52
kakvi su acron silen blokovi??ubedjuje me radnica da je u mnogim vozilima to prva ugradnja..
Ne bih koristio delove ovog proizvođača ni džabe da mi ih daju. Pitaj je kod kog proizvođača je prva ugradnja.

RS TEAM

:spit:
Citat: cimo poslato 31.10.2013. - 12:52
Nikakav, krš, i nigde nije u prvoj u gradnji, uzmi Hutchinson i to je to
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

usdp

hacinson, ukoliko nisi u mogucnosti Febi uzmi i miran si.