Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Miki Renault

Pozdrav kolege evo upravi citam u vezi ovih silen blokova,e sad izgleda da ja imam problem kod clia 1,kada silazim sa trotoara cuje mi se pozadi neko skripanje tako i na lezeci a kad naidjem na rupu to lopi pozadi katastofa.Dali moze neko da mi kaze dali je to do silen blokova?

drjovica

Pozdrav svima...
Interesuje me da li se isplati ugraditi neke druge 'selene' ili samo originalne?
Po majstoru je tako, a pročitao sam i u prethodnim postovima isto.
U Renoovom servisu par zadnjih selena je 70e. U pitanju je Laguna 2007. god.
Hvala unaprijed na savjetu

RS TEAM

Ako ima Hutchinson u Elpidi uzmi njih i uživaj
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

drjovica

Citat: RS TEAM poslato 08.12.2013. - 19:39
u Elpidi

Hvala, ali ja sam u BL, pa do Elpide tesko mogu doci, ali potrazicu ovdje.
Hvala jos jednom...
Pozz

RS TEAM

Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

drjovica

A ja požurio da se pohvalim o'kle sam   :cool:

Citat: RS TEAM poslato 08.12.2013. - 19:39
Ako ima Hutchinson u Elpidi uzmi njih i uživaj

Nemaju, jutros sam zvao, nude neki spanski Metalcaucho.  :nezna:

usdp

Ne uzimaj to. Hachinson, febi...

laguna_05

:p e ovako da li power flex firma proizvodi selene i te sitnice za lagunu II ja sam trazio po ebayu i svukud pa nisam mogao naci nasao sam samo za lagunu I. Eto, ako je tko stavljao. neka se javi. nek kaze misljenje i nek kaze kako se ponasa na cesti.

Byk

Ja ih pitao da li imaju sta u ponudi za L2 a oni mene pitali sta mi treba. Mrzelo me da piskaram....

Rax032

Trebao bih da menjam silene, imam u ponudi samo Birth i Ruville ? Vrede li cemu, ili da trazim dalje na drugom mestu ?

usdp

Nisam cuo zaista.
Mislim da sam video silene na prestigeauto za neku relativno malu cenu proveri koji je proizvodjac (treba link?) A svakako proveri jos po negde sta gde ima ja sam se zaleteo kad sam uzimao pa nisam mng trazio mozda je bilo i boljih i jeftinijih i bla bla

valjan

Već više puta je ovde bilo pitanje koji su simptomi dotrajalih silena, ali osim onog bučnog udarca nije se više ništa spominjalo. Meni su do sada dva majstora potvrdila da su mi zadnji slieni na Scenicu II iskidani i da je vreme za zamenu, ali ja recimo ne čujem taj udarac kad prelazim ivičnjake ili ležeće policajce. Ima jedan dugačak ležeći policajac ispred škole u komšiluku, otprilike su na mestu ukrštanja puta sa poprečnom ulicom izdigli celu raskrsnicu za 20-30 cm, pa kad se penjem i silazim sa te "platforme", onda se čuje nešto što možda ne bih baš opisao kao udarac, više zvuči kao kad se baciš na stari krevet sa dotrajalim federima. Ali je interesantno da se to čulo samo dok sam vozio na zimskim gumama i čeličnim felnama, kako sam stavio letnje gume i alu felne, tog zvuka više nema. Rekoše mi i da se na krivudavom putu ponekad oseti bežanje zadnjeg kraja, to sam primetio par puta pri usponu na Iriški Venac. Dakle, jesu li zvukovi koje sam čuo sa zimskim gumama i to povremeno bežanje "guzice" stvarno simptomi silena, ili može biti i nešto drugo? E da, kad sam jesenas bio na onom besplatnom kontrolnom pregledu u 32 tačke, dobio sam izveštaj testa amortizera i svi su OK.

BTW, u temi http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=25490.msg581619#msg581619 sam napisao kako sam otkrio da mi je auto bio udaren otpozadi pa popravljan, da li postoji mogućnost da su ti zvukovi i zanošenje posledica toga, a ne silena?

stole92

Ja sam menja silen blokove pre 4000km i sad izgleda da su opet otisli i to zadnji levi paltio ih 2500din i isto toliko ugradnju sad izgleda da moram ponovo :mad: a lepo mi je reko mehanicar kod koga odrzavam auto da to nece da izdrzi dugo i da stavim orginal iz ovl.servisa....e sad mene zanima da li je neko stavljao orginal i koliko je platio... :hmm:
Nema auta bez Renaulta :)

zelimir

Ja menjao sa rukama i originalnim silenima 10000 dinara  Servis Vlada Mirijevo
zelimir

stole92

uuu lepa cena :tup: ododse meni u utorak 10000din :cancan:
Nema auta bez Renaulta :)