Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Saćipko

Citat: zelimir poslato 31.05.2014. - 20:24
Ja menjao sa rukama i originalnim silenima 10000 dinara  Servis Vlada Mirijevo
To nije skupo, uzevsi u obzir da majstori traze za zamenu 50e.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zelimir

Sad si me zaintrigirao pa sam potrazio racun ,mala ispravka, samo originalni sileni su bili 9500 a ruke ne mogu da odredim posto su na autu radjene i neke druge stvari (nosaci, kugle itd), ali cena za ruke za sve zajedno je bila dosta manje od 50 e
zelimir

Ćimo

Ja kad sam menjao zadnje silen blokove mislim da sam ih platio 4500 dva komada

valjan

Juče i danas zamenjeni zadnji silen blokovi na Scenicu II i napred čaure sanki (ili sileni kolevke kako ih neki zovu), zadnji sileni su 2.620din par, a čaure sanki 3.000din par. Majstor je za zamenu ovo dvoje naplatio 7.000 za ruke (rekao je kad smo dogovorali posao da će biti oko 30€ za one zadnje i 30€ za prednje), i posle toga je odrađena optika trapa za 1.000din. Pokazao mi je i stare silene kako izgedaju, nije ni čudo da su takvi kad je tonu i po jahalo po njima tolike desetine hiljada kilometara...

Ćimo

jel treba reglaza posle zamene silen blokova?

wcyber

Covek napisao da je radio u prethodnoj poruci :) ..

Ćimo

vidim da je on odradio a ja pitam da li je neophodno?da li se sa tim pomeri trap?

valjan

Nije neophodno, ali ne možeš raditi reglažu ako sileni nisu kako treba, jer ako imaš "lufta" zbog silena, džaba ti reglaža jer sve to može da se uz sasvim mali napor pomeri. Samim tim, ako si menjao silene, moguće je da ti je trap sad malo pomeren, pa nije naodmet odraditi reglažu. Meni je majstor stajao na ulazu u njegovo dvorište kad sam dolazio kod njega zbog zamene silena, i ima jednu džombu u betonu preko koje moraš preći, i kaže posmatrao je točak i video da se spušta pod pogrešnim uglom i sam je predložio da se nakon zamene silena odradi i reglaža. I sad se stvarno oseti razlika u vožnji, namotam volan i pustim i vrati se gde treba i ide pravo bez držanja volana, i kod uparkiravanja u moje dvorište mnogo poslušnije reaguje na pokrete volanom...

Ćimo

kupljeni silen blokovi...mora laguna da se pripremi za put  :yes:

milan035

Koji proizvođač i koliko para?

Ćimo

znam sta ces reci  :lolc: ali u pitanju je acron malo,600 dinara komad

milan035

Onda da ništa ne govorim :D

Ćimo

ma neka izdrze 10-20k pa cemo opet menjati  :laugh:

aboki85

Ali ce te kostati zamena  :celb1:

Imas za 4300 komplet viljusku  :wink:

Ćimo

citao sam po drugim forumima i tamo kazu da i nisu bas tako losi,tj,da ce da traju  :)