Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

danijel1987

Citat: prle poslato 22.12.2011. - 23:14
Jel se cuju oni onako kao da zveckaju? Ili je zvuk drugaciji?

Ja koliko znam i na osnovu nekih mojih iskustva ne zvekecu vec su to tupi udarci... Dakle,nista ne zvekece i ne landara vec se cuju tupi udarci kada su otisli silen blokovi!!!

duledux

U pravu ste za neoriginalne silen blokove. Na nasim putevima samo su se originalni silen blokovi pokazali dobro. Svi ostali ne mogu da izdrze ni par hiljada km i moraju da se menjaju. Ja sam pre par meseci uzeo originalne silen blokove za 7000 + 3000 ruke. Za 10000 kompletna zamena zadnjih silen blokova za lagunu 2. Za iste takve u ovlascenom servisu trazili mi oko 13000.

AndroVR6

Meni su za Scenika 2004 12e komad u ovlasteni servis...

marko_laguna

seleni zadnjeg mosta su mi se potroslili.. i sad "nabijaju" ko ludi.. zanima me od kojeg je proizvodaca originalna ugradnja.. slobodno mi preporucite neke dobre proizvodace.. nezanimaju me sportski seleni..

RS TEAM

Staviš Hutcinson i teraš
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

Boško

bexonvil

Kad spustam auto sa trotoara, cuje se kod desnog tocka blagi tup udarac. kao da postoji luft po vertikali, i da lupne deo o deo. u  voznji nista ne primecujem. da li je to karakteristican zvuk za silene? Auto je clio 2 1.216v 2001. moze i neka orijentaciona cena :fucka:

Dule

Uopšte ne mora da znači da su silen blokovi, čak naprotiv na Kliju , najpre može biti nastavak zupčaste letve kraj spone, ili još pre čaura zupčaste letve. Obično se čuje baš kad se silazi sa trotoara, ili u krivini, kad se naiđe na recimo prekopan kanal koji je kasnije loše okrpljen - denivelisan.
Odvezi majstoru neka pogleda. Mogu biti eventualno još i jabučice.

nikolanixy

a kolko su zadnji hutcishon za lagunu?

RS TEAM

Citat: nikolanixy poslato 02.01.2012. - 23:29
a kolko su zadnji hutcishon za lagunu?
Negde oko 5.000
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

nikolanixy

Citat: RS TEAM poslato 03.01.2012. - 01:14
Negde oko 5.000
to je bas jeftino pitanje je kolko izdrze samo

marko_laguna

komad je 5000 ili obadva?

Boško

Oba su 5000din,ili ti 370kuna :hey1:

marko_laguna

hmm čudno.. sad sam dobio informaciju od jednog uvoznika hutcishon da ih uopce nema za lagunu 2 za zadnji most.... nije moguce da nitko nezna koja je originalna ugradnja..........  :nezna:

nikolanixy

orginal kosta ja mslm 130e u ovlascenom servisu