Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Attila

Meni su na laguni menjali zadnje 3200 silentovi i 1200 zamena

thomas

" VolodjaNS  "

To sto ti je tvrdji zadnji kraj mislim da nema veze sa silenima, kada ode silen onda cujes tupe udarce iz zadnjeg dela kad predjes preko rupe.
Mozda treba da prekontrolises stanje amortizera.

MarkoJ-Nis

juče sam promenio prednje silen blokove i gumice balans stangle. Stavljeni su Delphi silen blokovi.
Cena delova 3.400 din i ruke 2.400. sasvim druga vožnja je sada  :999:
Sada bih trebao da radim reglažu trapa, zar ne ? :hmm:

MilosM

Ne bi bilo lose, pogotovo ako budes stavljao zimske gume. Moj Clio ide na miler svaki put nakon intervencije u tockovima, i kada nema potrebe. Bolje 1500 din za miler , nego 15000 din za gume :)
We are ham operators, we are not normal!!

Rile

Jel moze neko da mi kaze sta moze da bude ovo na mom autu, u pitanju je Scenic 2001 benzinac? Cuje mi se preko rupa kada prelazi da lupka, neki tup udarac napred i kada pustim volan malo mi vuce u levu stranu. Kada prelazim polako onda nista sve je u tedu ali ako malo brze predjem i preko naj sitnije rupe cujem tup udarac. Jel su to mozda selen blokovi? Ako jesu jel bi ste mi preporucili koje da kupim i nekog majstora u Nisu kod koga bi mogao da zamenim ili da mi pogleda i utvrdi sta je tacno? Hvala puno!!!!

MarkoJ-Nis

Citat: Rile poslato 18.11.2012. - 20:14
Jel moze neko da mi kaze sta moze da bude ovo na mom autu, u pitanju je Scenic 2001 benzinac? Cuje mi se preko rupa kada prelazi da lupka, neki tup udarac napred i kada pustim volan malo mi vuce u levu stranu. Kada prelazim polako onda nista sve je u tedu ali ako malo brze predjem i preko naj sitnije rupe cujem tup udarac. Jel su to mozda selen blokovi? Ako jesu jel bi ste mi preporucili koje da kupim i nekog majstora u Nisu kod koga bi mogao da zamenim ili da mi pogleda i utvrdi sta je tacno? Hvala puno!!!!
Velika je verovatnoca da su silen blokovi.
Korektan je Servis Moto Jet, kod ,,Grobarske,, gimnazije

Ćimo

bio sam kod majstora i ustanovljeno je da treba da se menja:desna spona,oba stabilizatora(mislim da je to od balans stangle ali nisam siguran),oba zadnja selen bloka i mislim neke gumice kod balans stangle.inace pogledana je i letva i kaze da je jos u dosta dobrom stanju.
e sad moje pitanje je koliko je to para posto mi je taj majstor opalio cifru koja mi se cini nerealna.kaze,sto se prednjice tice izadje oko 20000 din,kao mora da se skida letva pa da se tako radi,pa bi on nda dok je ona dole da zameni ulje i jos neznam sta iz predustroznosti,a sto se tice zadnjice izadje sa delovima i rukama oko 10000din,kao mora da skida ceo most zbog zamene selen blokova..
ljudi meni ovo lici na pokusaj sisanja ovce(tj mene),samo sto se ipak bar koliko toliko razumem u automobile pa mislim da bas nisam ovca za sisanje.
inace radi se o laguna 2 karavan.
kakva su vasa iskustva?

Ćimo

odradjena zamena zadnja dva silen bloka i jedne spone na prednjem desnom tocku ukupno sa rukama izaslo 9000 din...
stavljeni febi silen blokovi,kako su se oni pokazali?

djordjep

Citat: VolodjaNS poslato 18.08.2012. - 13:50
Navodno mi crkli zadnji "silenti" na meganu 1.5 dci, pitam u ovlascenom servisu posto je zamena - kazu oko 15.000 dinara!?!
Mozda i nije "navodno" jer stvarno mi je tvrdji zadnji trap.
Citam ovu temu i cenu "hatchinson" istih, da me ovi ne deru?

Vidim mnogi prodjose jeftinije?

Zadnji seleni par za Megane 2 su 58 Evra u ovlaštenom , po tom ispada da je zamjena 70 Evra , što je previše.

Za Lagunu 2 su 75 Evra par u ovlaštenom.

acamz

Cuo sam za neki servis u zemunu kod saobracajne skole da rade silen blokove i da su sasvim ok..a cena sa montazom dodje kao da si kupio samo silen blokove..ako neko zna koji je to servis neka mi posalje na pp ako ovde ne sme..Hvala.

Saćipko

Kako se "ponasa" auto kad se "istrose" SB? Kako se manifestuje?
Meni lupne tupo, ko cekice, u krivini, ili kad sidjem sa trotoara. Zadnji desni. Amorti nisu...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

slavko_bgd

Citat: cimo poslato 06.12.2012. - 14:22
odradjena zamena zadnja dva silen bloka i jedne spone na prednjem desnom tocku ukupno sa rukama izaslo 9000 din...
stavljeni febi silen blokovi,kako su se oni pokazali?

Odličan odnos cena-kvalitet. :yeah:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

MarCoM

Kakvi su,konkretno,simptomi kada stradaju silen blokovi.Pre nekog vremena,počelo je da se čuje lupanje kada se prelazi preko neravnina,i napred,i nazad.Ništa strašno,ali se čuje.Prednji amortizeri su KAYABE nove,stavljene prošlog leta,kao i šolje amortizera.Lupkanje nije lupanje,i ne javlja se pri silasku sa ivičnjaka,već samo kada se prelazi preko neravnina i rupa.Auto se ne ljulja,upravljivost je odlična,ali to lupkanje ne bi trebalo da se čuje,bar ne napred,obzirom da su novi amortizeri.Krejevi spona su 20000 km stari,a silen blokove ne znam kako mogu da proverim.Može li da se provere iz kanala,ili samo u vožnji? :ziveli: Koja bi bila orijentaciona cena silen blokova po osovini za Clio 2 1.5 dci,za svaki slučaj.... :respect:
Да се зна ко тресе шљиве,а ко чека у потоку!

lukaimasa

Da li je neko menjao silen blokove na scenicu II?

Sve živo sam pretresao na trapu i ne mogu da pronađem uzrok lupanja kada prelazim preko "kratkih-brzih" prepreka, kao što su tramvajske šine. Preko ležećih, trotoara, šahti nemam lupanje ali zato kada negde presečem šine (Nemanjina, Slavija, Savska,..) kao da se vozim u drvenim kočijama. Lupanje se čuje samo na prednjem trapu.
Urađen remont letve, zamenjeni stabilizatori, kugle i spone bez lufta. U dva različita servisa (trapadžije) vožen auto i oba puta nije ništa pronađeno.

Pa reko' da nije još neko imao zadovoljstvo da se vozi u fijakeru, kočijama, taljigama ili sličnom drvenom prevoznom sredstvu, pa da razmenimo iskustva?  :zubo:
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

zokce

Povecaj broj `trapadzija`. A mogao bi i kod bilo kog automehanicara. Ako imas dobrog majstora, najbolje kod njega.