Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

lukaimasa

Izgleda da ću morati da obiđem još kojeg.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

slavko_bgd

Možda bi bilo dobro da odeš u neki servis koji ima uređaj za ispitivanje ispravnosti amortizera, tipa  http://www.lavauto.rs/dijagnostika-kvara/70-kompjuterska-kontrola-kocnica-i-amortizera.html .
Ovaj uređaj radi tako što "trese" točkove jedne osovine, simulirajući vožnju po neravnom asfatu, tako da se može ispitati i ispravnost amortizera odnosno uzrok bilo kakvog lupanja u trapu.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Lepomir

Koji su po vama najbolji i najkvalitetniji zadnji silen blokovi za megana2 restajling! Da li neko zna koja je cena istih?

Nemanjab77

Da li je moguce da zadnji Silen blokovi za Lagunu ph2 kostaju oko 900din. po komadu u DELMAX-u? :hura:

direstraits

Moguce. Druga stvar je koliko ce trajati... :shit:

Byk

Mnogo je to. Komplet sa zamenom u ovlascenom je oko 13k, cini mi se.

Nemanjab77

Jbg.Zvao sam ih telefonom i on mi rece da imaju dva proizvodjaca(samo sto ja nisam zapamtio koja).Jedni su oko 560din a drugi 880din kom

Attila

To starno povoljno ja sam platio 1600 po komadu

Ultrena

Citat: vgorenc poslato 24.04.2013. - 20:27
Mnogo je to. Komplet sa zamenom u ovlascenom je oko 13k, cini mi se.
:yes: Toliko mene izaslo  :banghead:

RS TEAM

Citat: Lepomir poslato 04.04.2013. - 19:22
Koji su po vama najbolji i najkvalitetniji zadnji silen blokovi za megana2 restajling! Da li neko zna koja je cena istih?
Kad su zadnji silen blokovi u pitanju isključivo Hutchinson i tu je kraj, oni su u prvoj ugradnji i traju koliko i fabrički, sve ostalo ili nije dobra mora ili loš kvalitet
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

prle

Cuje mi se lupkanje na zadnjem desnom tocku.....verovatno je selen blok.   Amortizer je sigurno otisao to znam, a verovatno zbog njega i selen.

Jel mogu da promenim samo na zadnjoj desnoj strani ili moram i na levoj, iako se nista ne cuje?

jel se menja u paru ili po potrebi ne zavisno na kojoj je strani? Jel komplikovano za zamenu?

slavko_bgd

Mislim da je najbolje otići kod nekog dobrog mehaničara ili "trapadžije" i detaljno proveriti šta je uzrok lupkanja.
Meni je nedavno, na primer, odpustio gornji vijak zadnjeg desnog amortizera iz ko zna kog razloga. Zategnut i nakon toga više ništa ne lupka.
Po pravilu, kad se radi trap, radi se "simetrično", znači obe strane, jer je to od značaja za pravilno centriranje trapa.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

prle

Ok hvala na savetima!

Kad resim problem...javi cu da kazem sta se desilo....

prle

Zamenio sam zadnje amortizere, i nije bio problem u selenu, amortizer je lupao i naravno sad posle zamene nista se necuje, tako da nema potrebe za menjanjem selena, jos uvek je u funkciji!!!! :ok:
Bar nesto dobro u tom slucaju!

chika.doctor

Trebalo bi i ja da, po rečima majstora na reglaži, menjam selene. Drug mi je rekao da je najbolje da uzmem SASIC selene za Meg1 ph1, on tako tera na svojoj 19ici i zadovoljan je. Cena je oko 5€ za komad, a meni je potrebno 4..

Mada, ne znam da li je do selena. Kad vozim, i kad naglo dam gas, volan se malo cimne, jednom u jednu stranu, drugi put u drugu, nema pravila. A i volan mi nekad ne stoji pravo kad idem pravo. Da li mogu seleni toliki problem da prave? Menjana leva kugla, levi kraj spone, jedino ništa ne lupka sad, ali opet ide na sve strane, iako je odradjena reglaža, i kao sve je kako treba? :wtf:
Otišao da reklamiram reglažu, proba dečko, pita me da li sam menjao gumice balans štangle i selene, rekoh mu da sam gumice zamenio, imao sam kući rezervne, a selene nisam još. On mi reče, zameni i selene, pa doteraj, nije problem, odradićemo opet reglažu..

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.