Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

meganed97

pitaj ''mincoslav-a'' on je menjao silene, ali bezpotrebno :doh:
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=7463.0
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

fLiP

^^ Nije dobar linke :nezna:

meganed97

Ne znam zašto neće, ali mislim da se spominje neki servis, u Beogradu, za francuska vozila u Francuskoj ulici :nezna:
Vožnja sa osmehom

flega

Citat: meganed97 poslato 28.01.2011. - 11:18
Ne znam zašto neće, ali mislim da se spominje neki servis, u Beogradu, za francuska vozila u Francuskoj ulici :nezna:
vidio sam taj topic, i imam iste probleme kao i on(vuče auto u lijevo a nitko ne zna kako to riješiti). al mislim da je on mjenjao selene (silent block) na vilici jer je ove za most gotovo nemoguće pronaći. a meni se most malo klima (možda koji mm) i majstor je zaključio da je to uzrok skretanja u stranu. iako meni to baš i ne izgleda tako  :??:

meganed97

Citat: flega poslato 28.01.2011. - 11:30
vidio sam taj topic, i imam iste probleme kao i on(vuče auto u lijevo a nitko ne zna kako to riješiti). al mislim da je on mjenjao selene (silent block) na vilici jer je ove za most gotovo nemoguće pronaći. a meni se most malo klima (možda koji mm) i majstor je zaključio da je to uzrok skretanja u stranu. iako meni to baš i ne izgleda tako  :??:
Tema je spojena sa temom ''vuče u stranu''! Sad sam video :ok:
Vožnja sa osmehom

flega

Uspio sam pronaći selene prednjeg mosta za Megane II.
http://www.vargalant.si/
imaju sve i cijene su im pristojne, jeftinije negu u HR a garantiraju nekakvu kvalitetu jer rade samo elemente ovjesa.
Konkretno seleni prednjeg mosta su 26,5 eura/komad a veliki selen vilice je 15 eura.
Pa ako kom treba nek zove i traži...može i mejlom, vrlo su uslužni.  :respect:

marko_laguna

U 15tkm mi prolupali seleni zadnjeg mosta na laguni 2, pa me zanima neki kvalitetan proizvodac... preporucite mi nekog dobrog  :too:

Dule

Najčešća opcija ti je iz Sasic-a. Nije loše, služi dugo. Druga skuplja opcija ti je ovlašćeni servis, pa poruči.
Drugo za te slint blokove postiji specijalan alat za zamenu a ko ga nema radi ceo dan i na kraju ih ošteti.

SlObOdNi

Ja cu od sada zaobilaziti Sasic... nista njihovo mi se nije pokazalo kao nesto sto ostavlja bez daha... kuglu sam poslednju zamenio, dobila lufta posle 10k km

Dule

Svašta se prodaje pod nazivom "Sasic" na našim prostorima. Baš kao i pod nazivom SKF. Uglavnom original Sasic bi trebalo da služi bar 50% originala koji prodaje Renault mreža.

Boško

Treba da menjam zadnje silen blokove na Meganu 2,kod kojeg majstora da zamenim to u Novom Sadu,i ako neko zna gde se moze naci povoljno neka napise! :help: :help:

Boško

Zamenjeni silen blokovi :hura: :ok:,kupio ih u Malcomu u NS par 4000din.Hatcinson.A zamenio ih u Budisavi kod Geze,cena zamene 4000din.I sada Megi ide kao avion :rotfl:

danijel1987

Citat: Boško poslato 07.12.2011. - 16:57
Zamenjeni silen blokovi :hura: :ok:,kupio ih u Malcomu u NS par 4000din.Hatcinson.A zamenio ih u Budisavi kod Geze,cena zamene 4000din.I sada Megi ide kao avion :rotfl:

Nemoj mi reci da si platio silen blokove 4000 hiljade i da te toliko kostala zamena istih?!?!?!  :oo:

Ja zamenio zadnje silen blokove na laguni II,par 3300 a na komad 2200,neki spanski,ne mogu da se setim koja tacno marka. Inace prednji silen blokovi za lagunu II kostaju od 560 din za komad,Italijanski,pa do 900 din za komad Nemacki!

kalif

Meni su u dva neovlascena servisa rekli da se ne isplati stavljati nijedne silen blokove osim original reoovih, obzirom na nase puteve. Tako da te varijante od manje-vise 2000 rsd ne piju vodu, jer im se ljudi zale i reklamiraju iste vec posle par meseci. Tako da sam se ja pre mesec dana u ovlascenom isprsio  - 9000 rsd par zadnjih silen blokova + ruke... i to sa onim popustom na starost vozila (novembarska ser. akcija) od 27 %. Inace bi bilo oko 12k

prle

Jel se cuju oni onako kao da zveckaju? Ili je zvuk drugaciji?