Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Silen blokovi

Započeo mucic2, 29.04.2010. - 18:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

danijel1987

Ljudi,a kakvi su FEBI silen blokovi...nasao sam ovde kod mene u jednoj radnji i onaj prodavac odvali cenu za sve pare...Naime,cena jednog silena 5200 tj 10400 komplet. Interesuje me kakvi su i kako su se pokazali pa ako neko ima sta da kaze na ovo neka se javi....

marko_laguna

Citat: danijel1987 poslato 09.05.2012. - 21:45
Ljudi,a kakvi su FEBI silen blokovi...nasao sam ovde kod mene u jednoj radnji i onaj prodavac odvali cenu za sve pare...Naime,cena jednog silena 5200 tj 10400 komplet. Interesuje me kakvi su i kako su se pokazali pa ako neko ima sta da kaze na ovo neka se javi....
Ja ih imam cca 10tkm i zasada su dobri.. uglavnom uzeo sam ih zato jer nisam mogao naci hutchinson u hrv tjedan dana pa sam stavio febi bilsten..

danijel1987

Citat: marko_laguna poslato 10.05.2012. - 17:24
Ja ih imam cca 10tkm i zasada su dobri.. uglavnom uzeo sam ih zato jer nisam mogao naci hutchinson u hrv tjedan dana pa sam stavio febi bilsten..

Koliko si ih platio?Ovde kod mene traze mi skoro 100 eura za komplet....Nasao sam i Hutchinson, 3800 dinara komad,koliko sam ja razumeo,nije valjda komplet toliko....

marko_laguna

cijena je bila oko 300kn komplet

danijel1987

To mu dodje odprilike oko 4500 din ili skoro 45 eura...ro je bas jeftino ako sam ja dobro sracunao...meni ovde za iste trazili pre neki dan skoro 100 eura...

DJ_ole

Pozdrav svima.. Imam par pitanja. Ja sam relativno nov u ovome, nikada do sada nisam imao dodirnih tacaka sa renoom, i skoro sam uzeo Renault Megane 1.5 dci 106HP (karavan), 2007. god.
Imam problem sa prebacivanjem brzina iz prve u drugu, neki put i iz druge u trecu.. Kad ubacim u prvu, krenem i kad stisnem kvacilo i pustim gas da ubacim u drugu, cuje se neko udaranje (dum dum).. Menjac se normalno ubacuje u brzine, nema problema oko toga.
A primetio sam da se to udaranje uopste ne cuje ako pustim gas prvo i posle jedne sekunde stisnem kvacilo pa ubacim u drugu, tako sve normalno ide.
Da li neko zna, jel to neki problem oko korpe/lamele, necega?  :??:

Imam jos jedno pitanje, na displeju mi se pojavila poruka "livello olio  a regime".. Predpostavljam da je nesto oko ulja u motoru. Kad sam isao na online recnik preveo mi je "nivo ulja u punom ".. Da li mi je nivo ulja visok u motoru ili nizak?  :??:

Hvala unapred.
Sve je sr*nje sem pišanja, a i pišanje je sr*nje kad pišaš uz vetar.

MilosM

Da li taj ritam prati pomeranje rucice iz prve u drugu, tj trebao bi da imas dva takva zvuka, pri saltanje iz prve i kad udje u drugu? Trebao bi biti tup zvuk, dosta tih?
We are ham operators, we are not normal!!

DJ_ole

Zvuk je dosta tup... Kao kad bi rekao "tuk-tuk" :)
I da, dva puta se cuje "tuk-tuk" i to je to, voznja se nastavlja.. A menjac je u normalnoj funkciji, nit ispada iz brzine, nit se pomera napred-nazad..

Panta011

A reci mi da li se taj zvuk cuje i pri startovanju i iskljucivanju motora :nezna:

Sto se poruke na display-u tice, obavestavate da je nivo ulja u redu :yes: Mozes da prebacis sa italijanskog na engleski ako ti je laksi za razumeti. Problem je sto se to radi iskljucivo sa original renault dijagnostickim uredjajem CLIP  :pet:
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

DJ_ole

Pri startovanju motora i pri gasenju nema tih udaraca (zvukova).. Ali koliko mi se cini, slican (mozda cak i isti zvuk) cujem kada sa prednjim desnim tockom prelazim preko manje rupe (odnosno preko neke prepreke), slicno nesto tom "tuk".. Moze li biti da je nosac motora? Mislim, ne znam vise ni ja :D

Panta011

Da, moze biti nosac motora i to ti je bolja varijanta nego da je do dotrajalog plivajuceg zamajca kojeg ima tvoj (i moj :kez:) megan
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

DJ_ole

Kapiram da, ako je zamajac, onda bi trebalo da se cuje taj udarac pri svakoj promeni brzine. Meni se cuje samo iz prve u drugu, eventualno iz druge u trecu.. Posle kad se zaleti, nema udaranja, nema nista...
:wtf:

Panta011

Tako nekako. A hoce i u leru da tandrlja i da vibrira pedala kvacila (kada ode plivajuci).

DJ_ole

Bio sam u servisu, odradili su kompletan pregled.. Nosaci motora su ok, ali mi je riknuo "silent" blok kod sanki na desnoj strani, pa cu promeniti oba, zbog toga mi je lupalo pri promeni brzina.
:)

VolodjaNS

Navodno mi crkli zadnji "silenti" na meganu 1.5 dci, pitam u ovlascenom servisu posto je zamena - kazu oko 15.000 dinara!?!
Mozda i nije "navodno" jer stvarno mi je tvrdji zadnji trap.
Citam ovu temu i cenu "hatchinson" istih, da me ovi ne deru?

Vidim mnogi prodjose jeftinije?