Panorama, pomicni, elekt. otvori na krovu

Započeo Saćipko, 15.03.2014. - 14:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Saćipko

A sta se desava sa panoramom? Samo hoces da je podmazes?
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Mrki

Hocu da zamenim ove klizace novim, jer jedan fali,da se krov ne bi uvijao i da podmazem onu sajlu sto je motor vuce jer je suva - pa preventivno da spasem motor i krov

Mrki

Posle dugog vremena, iscitavanja poprilicno velikog broja foruma, ohrabrio sam se, nabavio klizace(orginalni oko 35e+ptt, aftermarket 20e+ptt), rasklopio krov i zamenio iste, postupak relativno jednostavan, zahteva torex, kljuc 7-10-11, klizace i strpljenje. Nedostajao mi je jedan zadnji klizac pa je se krov uvijao i zveckao...
Pazljivo se toreksom skine plastika sa zavesicama na sredini krova (3torexa), zatim se skine  svetlo u kabini, ceo taj deo, da se pristupi motoru, isti se raskaci sa napajanja i skine uz pomoc 3 matice(mislim da je kljuc 7) zatim se poskidaju tapacirunzi sa strane ali delimicno, jer sam misljenje da nema potrebe da se odlepljulju samo se izvuce slobodni kraj tapacirunga da se ima pristup zavrtnjima koji drze aluminijumsku lajsnu krova, koja se mora opustiti duz obe strane vrata a delimicno sa strane zadnjih vrata da se moze pristupiti granicniku- metalnom delu, do zavesica na desnoj strani, u klizacu, pricrscen 1 torexom, koji blokira vadjenje krova.Kada se isti skine stakleni krov se lako izvadi i lako se zamene ovi gumeni klizaci, postupak samo kontra redom :)
Sad imam utisak da je krov utegnutiji, prilikom neravnina, ivicnjaka nema vise lupkanja a sada imam utisak da se krov ne krivi prilikom otvaranja jer mi je jedan klizac skroz spao, a ostali su bili u poprilicno losem stanju, jedino sto nisam pronasao tu "belu" mast kojim se podmazuje krov i nisam podmazao sajlu krova pa bi mi za to trebao savet cime to odraditi i gde je najbolje mesto :)

drasko80

Dali moze da se utvrdi nekako bez rasklapanja kakvi su klizaci jer kad zatvaram panoramu malo teze se zatvara, imam utisak kao da negde zapinje, i dali mozete da mi posaljete link sa kojeg ste nabavili sve klizace nove. Pozdrav

Saćipko

ima link ovde, da ne trazim sad. Pogledaj. Klizaci se vide i bez rasklapanja da li su propali. Ali ako ide tesko onda je neka sajla a ne klizac
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

drasko80

Dali je veliki posao doci do sajli i kojom stranom tacno idu. levo i li desno da znam gde da gledam. Hvala na odgovoru

Saćipko

Ne znam, nisam to rasturao i ne znam gde se nalaze. Jbg...

drasko80

drasko80

danas sam skinuo lajsne pored sibera i  imao sam sta da vidim, zemlje i djubreta u kanalu da nije normalno, sve lepo ocistio podmazao vodjice i sad sve fercera :-)

birboni

Citat: Saćipko poslato 22.09.2015. - 12:23
A sta se desava sa panoramom? Samo hoces da je podmazes?

Pozdrav, da li imas mozda semu osiguraca, jer je meni panorama samo odjednom prestala da radi. zatvorio je uvece normalno i ujutru nije htela, pa verujem da je osigurac. Senik 2004 je u pitanju.

Hvala,pozdrav
zeli samo ono sto zavisi od tebe

Saćipko

drasko80

Meni na leru skripi ko lud da mi mozak ubija, kad ga otvorim na prvi zub ili stisnem prednji kraj sve je ok a cim skroz zatvorim ili pustim skripi. pali neko zna gde mogu kod nas da se zamene klizaci ili da se kupe ako je uopšte do njih, molim savet (reno senik 2  2004 god)

VesnaBL

Pozdrav.
Vidjela sam da spominjete neki manual za panoramu, pa me interesuje da li neko ima. Kod nas panorama radi, ali malo ko da zapiinje, kao sa nekim malim blagim trzajima se otvara, a zatvara bez problema. Vjerovatno bi valjalo podmazati.

Saćipko

Procitaj par strana unazad. Vkdjice su lose

VesnaBL

Iščitala sam komplet temu i prije. Kontam prvo da podmažemo, pa ćemo onda dalje raditi.