Panorama, pomicni, elekt. otvori na krovu

Započeo Saćipko, 15.03.2014. - 14:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Saćipko

Ukoliko je otvorite na prvi stepen, polozaj, kao lufter i kada pokusas da je pomeris gore-dole, ne sme biti lufta. Ja sam okacio na YT klip i postavio ovde link, kako je kod mene zakacinjalo

Edit:

https://m.youtube.com/watch?v=EtBjkJiSyvQ
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

miodrag.ma

Kod mene nema lufta kad ga stavim na prvi stepen kao lufter, ali kad ga vozim preko 120 onda susti, da li je to do ovih vodjica ili je nesto drugo u pitanju?

mladenst

Mislim da mora sustati pogotovo pri vecim brinama.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

Saćipko

Pa ne znam dal' mora, ali izolacije (osim stakla i roletne) gotovo i da nema. Pa se cuju zvukovi. Tako i kod mene bilo...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

VesnaBL

Neki dan je muz skinuo lajsne, nije bilo puno prljavstine. Ocistio, podmazao. E, sad. Panorama lupa na putu sa rupama, i na prvom stepenu i skroz zatvorena.
Jel o tom luftu govoris, Sacipko? Gledacemo da nabavimo vodjice u svakom slucaju.

rankoamortizer

Pozdrav,

Posle duzeg nekoriscenja, skoro godinu dana, juce sam hteo da otvorim zadnji siber, i tesko se otvorio do prvog polozaja, nije hteo dalje, potom sam ga zatvorio (na dugme), pa pokusao opet, opet se tesko otvorio do prvog polozaja, ali ovaj put na dugme nije hteo da se zatvori, pa sam rukom vratio staklo u zatvoreni polozaj, nije bilo potrebno da se jako pritiska. Na dugme vise ne reaguje, mada se cuje kao da pokusava da se otvori, ali nista. Deluje kao da je mehanizam zaglavljen, od nekoriscenja. Da li ima neko slicno iskustvo, i resenje, ili da vozim u servis (opet je pitanje koji?). Prednji radi najnormalnije, redovno ga koristim. Scenic 1, restilizovani, 2002 god. Hvala.

Astrea kv

Trebalo je da očistiš vođice i da staviš malo glicerina na gumu da lakše klizi. Biće dobro ako nije polomljeno nešto od plastike ...

rankoamortizer

Saćipko

Citat: VesnaBL poslato 10.04.2017. - 15:42
Neki dan je muz skinuo lajsne, nije bilo puno prljavstine. Ocistio, podmazao. E, sad. Panorama lupa na putu sa rupama, i na prvom stepenu i skroz zatvorena.
Jel o tom luftu govoris, Sacipko? Gledacemo da nabavimo vodjice u svakom slucaju.

Izvini na kasnom odgovoru

Da na te vodjice mislim

ripzone505

Da li neko zna gde mogu da se kupe vođice za Megane 3 panoramu, i ko ume da ih promeni ?

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Astrea kv

Nabavka samo u originalu - znači samo ovlašćeni servis ili neka prodavnica koja nabavlja originalne delove. Zamena ... opet slično - ovlašćeni ili neki verzirani koji je već tako nešto radio, a ne da se neko uči na tvojim kolima!

Saćipko

To nece na i nigde u originalu, eventualno da plati "boga ova". Meni su te neke gosine za S2 trazili 11.000 dinara. Ja na ebay nasao za 4usd po komadu, a neki sa foruma stavljali alternativu koja dan danas funkcionise.

Majstora ili servis, takodje nece naci, jer nasi Srbi to ne menjaju. Eventualno neki frikovi poput nas, ali mi to radimo sami.

Pretpostavljam da se sistem.ne razlikuje mnogo od S2,  pronadji na netu i zameni san, ako si iole namajstoricav. Ako ne, svaki iskusan bravar ce to zameniti. Procitaj temu od pocetka i videces kako se menja i sta je sve potrebno

Astrea kv

Slažem se da čovek nekada ume da uradi i ono što nije fabrika priopisala a da pri tom bude mnogo dobro. Da se ne hvalim detaljima, imao sam takvih slučajeva prilično ali ne uspeva to baš uvek ...

Dzoni19

Pozdrav, imam probelm sa panoramom na meganu 3. Naime u leru, kada stojim na semaforu na primer, cuje se lupkanje panorame... Proverio sam zvuk dolaze iz donjeg levog dela panorame i na istom mestu ima malo lufta gore dole.
Da li da probam sa nekim podmazivanjem ili je problem u vodjicama?

necko85

Pozdrav,
imam problem s panorama krovom Renault modus Alyum 2006 god. Prilikom zatvaranja krova nesto je zapelo i motor je prestao da radi. Osigurac jedva nasao,nalazi se ispod suvozacevog airbaga i ispravan je. Krov sam zatvorio rucno i skinuo motoric, Motoric je takodje ispravan al prije njeg ima neka elektronika i ne znam jel ona ok. Krov se zatavara i otvara rucno al ne moze da se otvori u gornji polozaj. Vjerovatno je nesto zapelo il slomljeno. Dali ima jos neki osigurac pa blokira rad motora il nesto drugo, svaka pomoc je dobro dosla? Uglavnom sad mi panorama sluzi kao ukras. Hvala    :place:
Necko...