Panorama, pomicni, elekt. otvori na krovu

Započeo Saćipko, 15.03.2014. - 14:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

hrvojexyz

Ja imam isto"ludi"problem:

Megane 2 panorama
Zadnjih par mjeseci je počela zezat na način da, ako ju otvaram dok tek upalim auto, samo krene da će se otvoriti, kao do onog položaja ukoso, i automatski se iste sekunde vrati u zatvoreni položaj. Probam opet, isti rezultat.

Malo se vozim, probam opet, otvori uredno.
Zadnjih dana je poludila skroz u ne želi otvarati nikad,  isto tako malo otvori i odmah zatvori.
Tu i tamo kad se i otvori, jednom kad se otvori savršeno klizi po vodilicama,nikakvih zvukova.

Jedini zvuk koji je čudan je kad se otvori, tesko mi je opisati ali kao da si odvojio dva polusljepljena stakla.

Koji joj je vrag? nema nikakvih lufta u smislu da lupa kad je na neravnoj cesti, kanale sam izvana očistio od stare masti..

hrvojexyz

Da sam sebe nadopunim, malim istrazivanjem dosao sam do saznanja da kad se malo "pomogne" straznjem dijelu stakla koji se pomice, ide bez problema.
Plastikice koje drze taj zadnji dio stakla izgledaju cijelo, al ovi romboidni klipici su napukli skroz.

https://www.ebay.com/itm/RENAULT-MEGANE-II-SCHIEBEDACH-REPARATUR-SET-7701209744/282116774695?hash=item41af785b27:g:tTcAAOSwpLNX9j12. Nisam siguran dal zbog tog ne dize ,al to cu naruciti i zamjeniti pa cemo vidjeti.

mire

Potraži malo na forumu. Neko je opisao kompletnu proceduru čišćenja i zamene pojedinih delova, sa sve slikama. Ne sećam se više ko i kada.

Saćipko

Ja sam to uradio. Stvarno sam protiv mucanje i pametovanja da se procita cela tema (kada nekome treba neka info), ali ova tema je u momentu postavlhanja pitanja imala svega 5, a ne 55 strana. Ljudi citajte. Mada sad vidim da nema slika, mada tekst i dalje stoji...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

nidzo031

Pozdrav, izvinjavam se sto budim staru temu, pre svega, ali nisam nasao nista slicno ovom mom problemu. Pukla su mi oba prednja metalna klizaca na panorami. Megane 2 je upitanju. Panorama radi bez problema (jos uvek), ali je zbog ovog problema retko i koristim. Imate li neko resenje?

mladenst

Mislim da je to plastika oko metalnog dela, nemoj me držati za reč. Isto sam primetio na obe moje L3 koje su imale panoramu i sve je radilo bez problema, a često sam je njakao i otvarao. Samo podmazuj te šine povremeno i to je to.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

nidzo031

Ladno sam je urekao. Nisam je otvarao cele zime, danas +20, pa reko ajde malo da je "oškrinem". Pojavi se svima poznat problem, krene da se otvori, zapne staklo i zatvori se. Tako da i ja moram menjati one klizace.
Sto se tice ovog dela sa slika, meni deluje da je metal, sta znam. Kad probam da podignem panoramu, te pukotine se otvore jos vise.

sencha_

Pozdrav,
Na Renault Espace 2016 na blagim neravninama ili npr na spojevima asfalta uzasno skripi panorama, kada pritisnim sredisnji dio tacnije plasticni dio unutar auta odmah prestane. Sve sam kedere naspricao sa silikonskim sprejem ali nista se ne desava. Da li savjetujete da sam skidam taj plasticni dio ili da vozim majstoru.
Hvala