Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Farbanje felni

Započeo Dogac, 22.04.2008. - 08:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Stragi21

Iskreno  :nezna: sto nisi poklonik toga?
moj drugar radio(kao radnik) kod njih i onako ukratko sam tako razumeo. Bave se farbanjem svega i svacega,radijatori,ograde,kapije itd i kaze da je bas izdrzljivo plus boju biram iz kataloga

rele

Rekoh da nisam poklonik toga  ali u Srbiji,na zapadu je to sve na mnogo visem nivou.
Ja sam imao par slucajeva da mi se ljuspa-skida plastifikacija,a sam sam pripremao povrsinu,znaci odradio maksimalno i opet ljuspanje.
Desavalo mi se da cak nabubri i pukne samo od sebe, a i dosta je teze pripremiti za neko sledece farbanje.
www.detailing-serbia.com
prvi detailing forum u Srbiji,dobrodosli!!!

Stragi21

Veceras naucih nesto novo :ok:

Nadam se da je na visem nivou,cena po felni je drugarska :rotfl:

Boki

Meni(tj.mojoj zeni)burazer plastificirao korman i jos kojekakve delove bicikla u roze i ispalo odlicno :yeah:
Nisu sale za umove male

Stragi21

Boki jel to sve u roze da joj ti ne bi drndao bajs :nezna: :rotfl:

GoPlay

Drustvo.. Mnogo lijepih savjeta ima i korisnih, ali se jos ne bih usudio sam ofarbati felge.
Vase misljenje o farbanju felgi oz Superturismo u bijelu boju. sada je svijetlo siva, al je od starosti boja dotrajala rubovi mrvicu izgrebani i sl.
Zna li neko cod keramicke bijele boje? i Kako bi ta bijela stajala na svijetlo plavom autu ili da ih opet ofarbam u svijetlo sivu. Kao sto su fabricke bile?
Felge su 16". Majstor koji lakira felge da li ih on i sredjuje (rane? ono sto je izgrebano od trotoara?) ili prvo moram nekom odnijeti da to popravi pa onda na farbanje.

Moje misljenje da bijele felge idu na crnu i bordo boju... a sad za ostalo ima vise clanova da da savjet. Sto ljudi sto cudi :)
Iam What Iam

chika.doctor

Bele će lepo da čuče i kod tebe.. :yes:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

zezam krizu

Druze, da ja imam plavi auto i para na raspolaganje, odmah bih felne ofarbao u belu boju  :yes:

evo kako izgleda na cliu 2 doduse, ali ipak do 00  :kez:

GoPlay

jos kad bi se mogao nabaviti kod ove keramicke bijele boje xD
mnogo dobro cuce felgice... jos mi fale gewinde :P
Iam What Iam

GoPlay

Citat: GoPlay poslato 14.06.2012. - 18:33
jos kad bi se mogao nabaviti kod ove keramicke bijele boje xD
mnogo dobro cuce felgice... jos mi fale gewinde :P
Doslo je vrijeme (cepovi davno trazeni) da farbam felgice ....

ima li ko kakav mudar savjet oko ovog izbora boja za felge:

1) svijetlo sivu (orginalnu boju) oz superturismo GT felgi
2) bijelu keramicku kao sto dolaze na superturismo WRC
3) antracit od clia III sport
Iam What Iam

chika.doctor

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

GoPlay

Citat: chika.doctor poslato 05.07.2012. - 12:05
antracit.. :yes:
jako zanimljiva boja... ali treba fino boju ubosti... a i felge su 16 pa ne znam na sta ce to da lici.. crna boja obicno (vizuelno) umanjuje stvari.... :)
Iam What Iam

chika.doctor

Mislim da će lepo izgledati, posebno sa tvojom bojom auta, bez obzira na veličinu.. :yes:

A da je treba ubosti, treba.. Ne želiš ni presvetlu, ni pretamnu nijansu..

Evo recimo, kolega IsNoGood je na svom bivšem Cliu imao lepu boju:

Jeste da je Clio crn, ali opet, lepo izgleda.. Uživo još bolje nego na slikama.. :yes:

GoPlay

Citat: chika.doctor poslato 05.07.2012. - 12:23
Mislim da će lepo izgledati, posebno sa tvojom bojom auta, bez obzira na veličinu.. :yes:

A da je treba ubosti, treba.. Ne želiš ni presvetlu, ni pretamnu nijansu..

Evo recimo, kolega IsNoGood je na svom bivšem Cliu imao lepu boju:

Jeste da je Clio crn, ali opet, lepo izgleda.. Uživo još bolje nego na slikama.. :yes:

to je to :)

Iam What Iam

chika.doctor

Ta na slici je ok, može čak i za nijansu svetlije.. :yes: