Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Farbanje felni

Započeo Dogac, 22.04.2008. - 08:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goxxy

Dižem temu iz mrtvih ali s'  razlogom. Baš mi treba neko ko može da odradi farbanje i lakiranje felni. Renault Louxor 17" koje sam kupio sam sredio i pripremio za farbanje (obećao sam sebi da to neću da radi, ali nisam mogao da odolim - išmirglao sam sve ogrebotine koje imaju, pa je na redu farbanje) - da li znate nekog iz Beograda ko bi ovo valjano uradio ali da ne klepi sa cenom tipa 80-100e. Prethodne felne na staroj Laguni sam platio da se ofarbaju 50e (nažalost, dečko koji je to uradio ne može trenutno, već tek za koji mesec, a ja ne bih toliko da čekam), cenim da mogu sa sličnom cenom da prođem, ali ne znam nekog valjanog farbara u BG-u koji bi to mogao da uradi.

Znate li kojeg, nekoga koga biste eventualno preporučili? Dakle treba mi za pripremu, farbanje i lakiranje 17" felni, 4 komada.

Laguna22D

Pitacu sutra mog farbara da li radi privatno. Covek je mnogo dobar, kod nas u servisu radi i felne (doduse, BMW colorsystem posebne farbe su u pitanju) i sve izgleda vise nego vrhunski sto on uradi. Znam da ponekad radi nesto i u HIT autu, pa ako je voljan, posaljem ti sutra broj...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

singer

ja ih peskarim i farbam za 60 e :v:

sve preko toga je  :beah:

Goxxy

Citat: Laguna22D poslato 03.01.2012. - 20:01
Pitacu sutra mog farbara da li radi privatno. Covek je mnogo dobar, kod nas u servisu radi i felne (doduse, BMW colorsystem posebne farbe su u pitanju) i sve izgleda vise nego vrhunski sto on uradi. Znam da ponekad radi nesto i u HIT autu, pa ako je voljan, posaljem ti sutra broj...
Hajde, pogledaj pa mi pošalji. Bilo bi super, zaista - mada ne tražim neko savršenstvo - samo da bude dobro urađeno i da traje. Farbu, lak i sve što treba (možda čak i da kaže farbar šta treba) bih ja kupio, dakle trebao bi mi samo neko ko bi to odradio, dakle da platim samo "ruke". Za prošle felne sam uzimao prajmer, lak i farbu naravno.

Citat: singer poslato 03.01.2012. - 20:08
ja ih peskarim i farbam za 60 e :v:

sve preko toga je  :beah:
Ti si u NS, a meni treba iz BG... :) A cena je super, slažem se...

cula

Nasao sam na netu negde da neki lik iz glogonja to radi ekstra, mrzi me sad da guglam to, a na poslu sam sacuvao stranicu, pa cu sutra da okacim.

edit, nasao, nije navedeno u postovima ali valjda ih i farba..

http://zafc.bigforumpro.com/t1525-peskiranje-i-plastifikacija-felni-preporuka

Laguna22D

Citat: Goxxy poslato 03.01.2012. - 20:13
Hajde, pogledaj pa mi pošalji. Bilo bi super, zaista - mada ne tražim neko savršenstvo - samo da bude dobro urađeno i da traje. Farbu, lak i sve što treba (možda čak i da kaže farbar šta treba) bih ja kupio, dakle trebao bi mi samo neko ko bi to odradio, dakle da platim samo "ruke". Za prošle felne sam uzimao prajmer, lak i farbu naravno.
Ti si u NS, a meni treba iz BG... :) A cena je super, slažem se...

Napravice mi sutra drugarske cene. Ubacice u ponudu i opciju plastifikacije... Sutra kad dodjem sa posla imas opcije na dlanu  :ok:

Goxxy

Citat: Laguna22D poslato 04.01.2012. - 22:40
Napravice mi sutra drugarske cene. Ubacice u ponudu i opciju plastifikacije... Sutra kad dodjem sa posla imas opcije na dlanu  :ok:
:respect:

Hvala druže!

Laguna22D

Nema na cemu. Farbanje sve 4 tvoje felne 200e. Naravno njegov materijal.. Jedino ne bi mogao da ih primi pre kraja ovog meseca.... 250 je redovna cena, za kvalitet ja garantujem 100%. Plastifikacija jos nije potpuno razradjena shema, pa za sada nema te opcije...

rele

Steta sto si ogranicen na B.G
Ja bih ti to odradio po drugarskoj ceni :wink:
evo da vidis par koje sam uradio meni i drugarima

By zhrele at 2011-06-27

By zhrele at 2011-06-27
P.S
samo sam ove slikao posto mi to nije primarno pa i nemam evidenciju uradjenih
www.detailing-serbia.com
prvi detailing forum u Srbiji,dobrodosli!!!

Goxxy

Citat: Laguna22D poslato 05.01.2012. - 17:33
Nema na cemu. Farbanje sve 4 tvoje felne 200e. Naravno njegov materijal.. Jedino ne bi mogao da ih primi pre kraja ovog meseca.... 250 je redovna cena, za kvalitet ja garantujem 100%. Plastifikacija jos nije potpuno razradjena shema, pa za sada nema te opcije...
Uff.... prejaka je to cena za mene, ako ćemo iskreno. Ispašće da sam onda felne platio 4 glave, što je prevelika investicija. Pojurio sam ja na još par mesta i cene dosta variraju... negde traže 100-130 (ovaj iz Glogonja recimo traži oko 130e za plastifikaciju), na još nekom mestu su mi tražili oko 100-150, a na jednom mestu sam našao isto peskiranje, plastifikacija i lak preko za 80e, za sve 4. Pogledaću još negde pa ću da odlučim šta i kako ću dalje. Hvala ti puno u svakom slučaju, nije da nisi pomogao - naprotiv! :)

Citat: rele poslato 05.01.2012. - 17:48
Steta sto si ogranicen na B.G
Ja bih ti to odradio po drugarskoj ceni :wink:
Baci cenu na PP pa da vidim da li mogu da se "razgraničim" :)

Laguna22D

Nema sta, naravno da ces traziti najpovoljniju varijantu.  :ok: Covek je madjionicar, radi vrhunski pripremu, i farbace je 5 puta ako bude morao, ali ce da bude savrshena. Takodje, koristio  bi adekvatan materijal... Verovatno se tu krije i opravdanje za cenu (ako to ima ikakve veze  :nezna:) Samo napred, nije mi bio prob da pitam... :ziveli:

rele

Prvo i osnovno pre farbanja felni je provera istih kod vulkanizera-da li si to obavio?
Varijanta farbanje pa ispravljanje uglavnom donosi ponovno farbanje ispravljane felne.
Bilo bi dobro da stavis koju fotku felni da vidimo u kakvom su stanju.
Vrlo je bitno i kako hoces da ih farbas,samo spolja ili obe strane,pa koliko si spreman da izdvojis za materijal sto naravno zavisi od kvaliteta istog...
Posto sam ja felne farbao uglavnom za sebe i svoje (inace farbam motocikle i to uglavnom full spies-hecker materijal) nekim osrednjim materijalima tako da nemam pojma koliko bi to zadovoljstvo bilo.
Gore pomenute felne su radjene obostrano i to spric git 4+1 body,baza(boja) zaboravih ali mislim ppg ili deeber i na kraju HS body lak.
Koliko me secanje sluzi mislim da je bilo materijala oko 40-50e ali imaj u vidu da su felne 13 coli.
www.detailing-serbia.com

Goxxy

U pravu si, naravno to sam prvo uradio. Dve su bilo malko krive pa sam ih ispravio, a fotke su u drugoj temi, mada postaviću ih i ovde:

Ima tu posla, treba ih ispeskirati i odraditi dalje šta ide (možda jako malo gitovanja jedne felne na mestu gde su ogrebotine - vidi se na petoj fotki). Ova ponuda od 80e mi zvuči primamljivo pošto upada tu i peskiranje, plastificiranje kompletne felne (spolja i iznutra) jedino moram da vidim da li može da se plastificira i poklopac ali drugi koji radi isto reče da može. Sve u svemu, još ću da vidim da li tamo da radim ili jok... Ali mi nekako deluje kao najpovoljnije rešenje.

rele

Po meni je steta peskirati felne u ovakvom stanju :yes: Ja sam samo jedne( na zalost meni omiljene felne) peskirao i pokajao se.Sve ostale sam rucno skidao boju itd...
Plastifikaciju izbegavam jos odavno-lose mi se pokazala tako da nije u razmatranju sto se mene tice za bilo sta.
Na tvojim felnama ima jos dosta sitnog posla tipa gitovanja riseva po rubovima ali nista strasno.
www.detailing-serbia.com

Solunski Ranger

Ja ne vidim neka veca ostecenja  :nezna: samo udri po farbanju  :ok:

Evo kako su moje izgledale pre farbanja

A ovako posle
Mi šoferi barabe smo teške,koje neda mora ići peške
Deca na zadnjem sedištu uzrokuju incidente. Incidenti na zadnjem sedištu uzrokuju decu