Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

HHO dekarbonizacija čišćenje unutrašnjosti motora

Započeo deketa, 15.07.2014. - 11:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

Slazem se Zolee, jedini aditiv koji mi je dao rezultata a da sam siguran u to, je wynns turbo cleaner. Nemam limp mode od onda
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

MilosArsic

Sta da vam radim kad vozite furune, ja kako god da ga vozim ciscenje cilindara mi ne treba  :p
Arsic Milos

mire

Kod mene je ono "god" višak. Ja kako vozim, čišćenje cilindara mi ne treba! :driver:

MilosArsic

Arsic Milos

milos scenic

Nesto razmisljam, recimo i da se odradi ova dekarbonizacija, ta para odradi svoje skine svo crno djubre sa motora, zar to sve nece zavrsiti u katalizatoru?  :nezna:

Ultrena

zac

Ma jok brale, samo redovna zamena ulja, koristi ulja sa vise deterdjenata i menjaj ga cesce par puta, na recimo 3-4 000 km..ocistice se poprilicno iznutra.

Gadafj

Pa uradi je sam.
Idi na autoput pun gas najvisi stepen prenosa, vozi tako 10-15 minuta minimum.
Ili ako se plasis prekoracenja brzine, uz neko dugo strmo brdo, dobro  natovaren znaci 5 vas+gepek ili kako god, pa pun gas koliko mozes, da mu dusu izvadis, ali ne brini se, napravljen je on za to ;)
A svakako ce da mu prija, i u zavisnosti u kakvom je trenutnom stanju, osetices i promene (male naravno, ne ocekuj da ide 50% bolje).
A ovu maglu zaboravi, mislim na HHO.....

mire

Citat: zac poslato 13.07.2016. - 22:47
Ma jok brale, samo redovna zamena ulja, koristi ulja sa vise deterdjenata i menjaj ga cesce par puta, na recimo 3-4 000 km..ocistice se poprilicno iznutra.

Ne može ulje da očisti čelo klipa, ventile...

Ultrena

Za pocetak sam presao na ultra dizel, sledeci korak mozda bude visoko promovisani aditiv :zubo:
Pitanje je sta ce i on postici za svojih 1000 din...

Koji izruciti od ova 3?
DIESEL CLEAN 3 – DC3 - http://www.wynns.rs/proizvodi/za-dizel/diesel-clean-3--dc3/

DIESEL SYSTEM TREATMENT - DST - http://www.wynns.rs/proizvodi/za-dizel/diesel-system-treatment--dst/

INJECTOR CLEANER FOR DIESEL ENGINES - ICDE - http://www.wynns.rs/proizvodi/za-dizel/injector-cleaner-for-diesel-engines--icde/

:hmm:

zac

Ja mislio on zeli da ocisti motor iznutra, tako je bar rekao....a on hoce da ocisti samo garez iz kompresionog prostora...pa za to je potrebno da ga isteras na auto put i sprzis ga bar 10-15 km...i ocistice se sam...

Ultrena

Nemam prilike da upotrebljavam auto put, niti da ga przim u 5. brzini na punom gasu tako da mora neka druga varijanta :)
Kupio sam injector cleaner pa cemo videti sta on moze...

Ap0calypto

H2O ciscenje motora, cepas vodu iz pumpice u usis :)
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Ultrena

Ne znam kako se to radi, snimite postupak pa mi pokazite  :p Da vidimo moze li biti nezeljenih efekata :D

vtomic85

Vidim da na ovoj temi već skoro 3 godine nema aktivnosti, pa aj da je malo osvežimo, možda ima nekih novih iskustava. Planiram da odradim dekarbonizaciju na svojoj limuzini (Clio 1.5dCi, 2002), pa me interesuje da li neko ima iskustva sa servisima u Beogradu koji to rade. Pun ih je Google i sve lepo piše na sajtovima, ali bi mi značila i neka preporuka od "običnih" ljudi.