Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letva volana Megane II 2007 1.5 dci

Započeo markos_90, 17.07.2014. - 13:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Twingic

Postovanje,

Na Scenicu 2 mi se pokvarila letva volana. U ovlascenom servisu su mi rekli da je remontovana letva 350e bez montaze. To kao Reno remontuje!!!! A nova je oko 700e.
Da li neko zna neki dobar i pouzdan servis za remont letvi u Novom Sadu ili okolini?
Da li ima neko iskustva sa General Ricambi letvama? Nova je oko 15000 din, a na snizenju je 9500din.

jajajaja

Twingic

Cuje se kad se okrece volan, lupa kad idem preko npr. kaldrme, ima lufta kad se rukom pomera tocak,...

zokce

Da li je sigurno letva, da nije još nešto? Ti iz ovlašćenih servisa obožavaju da svaki luft pripišu letvi, dobro se to naplaćuje. Iako ima nekih zvukova u letvi, da li je baš toliko oštećena da mora da se zameni? Moja se neznatno čuje (čuli je samo majstori) otkako sam uzeo Lagunu (5 godina) i dan danas je u istom stanju, menjao sam sferni zglob. Poseti još kojeg majstora.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Twingic

Kazu ima lufta na levoj(vozacevoj) strani i da se tu nista ne moze. Nije caura. Kao nije kriticno, mogu jos voziti tako ali posto ne planiram da prodam auto u narednih 4-5 godina sredio bi to.
Menjao sam i manzetne i krajeve letve i levu sponu i solje amortizera. Posle svega je stanje priblizno isto sto se tice simptoma u ponasanju u voznji.

singer

da li si menjao izvode letve....

Twingic

Jesam ako su ti izvodi krajevi letve volana.

jajajaja

Sto ne odradis remont? On je tipa 7-15000 dinara, kako gde. I imas bar neku garanciju.

Twingic

Ramisljam o tome samo mi trebaju preporuke ako neko ima iskustva sa majstorima u Novom Sadu ili okolini. Video sam ovde preporuke za majstore u Bg-u, Sopotu,.... Ali to cu ako ne nadjem nekog pouzdanog, proverenog u NS-u. Zato i pitam ovde da li je neko imao dobro iskustvo sa remontom negde u NS- kraju.

Ceki21

Meni se događa kad prođem preko rupe ili čak više preko izdignutog dijela ceste da lupi ko metal o metal i osjetim to na volanu. Nije na svakoj rupi, ali često. Isto tak, češće se osjeti dok je volan zakrenut u bilo koju stranu. Kugle, spone mijenjane. Amortizeri i letva nije dirana (170 000 km, 2006.g.)
Jel vrijeme za izmjenu bilo cega ?

Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk

singer

letva se sastoji iz 3 segmenta,srednje je letva sa klipom pa idu izvodi sa oba kraja pa tek onda krajnice letve(spone)...

http://brkicservis.com/index.php/k2-showcase/letve-volana/letva-volana-za-renault-clio-1-detail

tu na izlazu klipa su manzetne gumene a u njima su izvodi sa sfernim zglobovima pa tek krajevi

jajajaja

Citat: Ceki21 poslato 15.12.2017. - 11:54
Meni se događa kad prođem preko rupe ili čak više preko izdignutog dijela ceste da lupi ko metal o metal i osjetim to na volanu. Nije na svakoj rupi, ali često. Isto tak, češće se osjeti dok je volan zakrenut u bilo koju stranu. Kugle, spone mijenjane. Amortizeri i letva nije dirana (170 000 km, 2006.g.)
Jel vrijeme za izmjenu bilo cega ?

krst volana. ako nije strasno nije za menjanje.

Ceki21

Nije strasno, ali me zivcira :D

JetionL1917S

Pozdrav svim članovima foruma, imam Renault Scenic 2007, ima postupni luft u letvi volana(u onoj piksni sa desne strane). Zna li neko gde se u Srbiji moze naci ova plastična piksna osim onog u Rumuniji?

bo ris

Prelistah celu temu i vidim i ko je uzimao cauru ne napisa gde je kupio, osim jednog clana sto je kupio kod rumuna za 25e, na netu nadjoh samo na jednom mestu po ceni od 700 i 1500 po komadu, jel neko uzimao skoro cauru letve za megana 2

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока