Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letva volana Megane II 2007 1.5 dci

Započeo markos_90, 17.07.2014. - 13:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Ali nije isto kada je brend kineski i kada kinezi proizvode za nekoga ko kontroliše kvalitet.

filo

bo-ris

Ne slazem se sa tobom .    Originalni delovi nisu bas uvek skupi a ipak imaju neki proveren kvalitet .  
dacu ti jedan primer ..

Originalna renault viljuska prednjeg tocka me je kostala 75 e.  Da bi je remotovao treba ti nova kugla sumljivog kvaliteta isto tako one caure x2 .  Kad saberes sta dobijes i kolko si isguran da ta kugla nece da ispadne ili pukne .

Jako brzo se unakaze automobili sa tim fus delovima . Nakupi se to vremenom. Posle ih niko vise ne sastavi .

ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

amelonix

Mapco,Schwarz i AIC su njemacki a Sismak turski brend,Sismak je i najskuplji 150e.Radio sam reparaciju prije 2,5god i iskreno vise mi se to ne radi jer i oni stavljaju loše čaure i povrsno rade a reparacija me kosta 150e,ili da kupim polovnu na otpadu...

bo ris

Pa vecina megana 2 se i pravilo u turskoj pa je ta sismak turska mozda i kvalitetnija tj blizu orginalu

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

dzevad

Pozdrav, dali neko slučajno zna mjere čaure letve volana
RENAULT njesra

nikolasdbgd

Ima li sta novo 3 godine kasnije? Letva za grand scenic 3, zvao ovlasceni, original 56.000, reparirana 43.000. Nijedne nema na stanju, ceka se, ne znaju koliko...
Neka preporuka za proizvodjaca, uzeo bih novu.
Hvala

juventus89

Mene interesuje ako je jos uvek neko prisutan ko je menjao cauru letve. Zanima me da li moze da se skine i deo letve na koji ide kraj letve? Ako ste ne razumeli. Znam da se skida spona i krajnica letve. I onda ostaje jos nesto sto je deo same letve gde ima lufta zbog lose biksne. Kapiram da i to moram da skinem ako zelim da zamenim biksnu.

singer

To se zove izvod letve.... :write:

I naravno da se menja kad se pojavi luft..

juventus89

E taj izvod me zanimao da li se skida. Ali ne, provalio sam da se samo uvuce kada se namota volan. Pa onda deluje kao da ga nema.

singer

Izvodi se menjaju ako ima lufta.Skine se bez problema...

juventus89

Ne bih rekao da se izvod menja. On je u sklopu letve. Menja se biksna ili caura koja se istrosi i onda izvod dobije luft. Volan se samo namota u desno da bi se izvod uvukao u telo letve zbog lakseg vadjenja caure..

wcyber

juventus89

Ne brate, mislimo na deo letve gde se srafi krajnica.
Samo da vidim slikao sam negde kod sebe na kolima kad sam proveravao trap.

Ovo brate. Samo je uvuceno jer je volan namotan u desno jer pokusava da izvadi cauru.

wcyber

ok, samo sam zbog sebe hteo da proverim o cemu pricamo  :pije:

singer

Citat: juventus89 poslato 25.03.2025. - 07:06
Ne bih rekao da se izvod menja. On je u sklopu letve. Menja se biksna ili caura koja se istrosi i onda izvod dobije luft. Volan se samo namota u desno da bi se izvod uvukao u telo letve zbog lakseg vadjenja caure..

Prijatelju dragi,izvodi letve se i te kako menjaju ...

Zamena čaure spada u remont letve...

Evo npr. prvi pogodak na guglu.
http://kumirm.com/id1-00208/Sasija-i-upravljanje/Sistem-upravljanja/Kraj-letve-volana-%28aksijalni-zglob%29/KRAJ-LETVE-CLIO-II-%28F14%29-242mm.html

Da pojasnim,imaš letvu-izvode letve i krajnice(spone)letve...

:v: