Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letva volana Megane II 2007 1.5 dci

Započeo markos_90, 17.07.2014. - 13:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zac

Aaaaa...neki Kex... :rotfl:  e prijatelju ne znam, ja koristim Linux a on blokira takve stvari, zato ja ne vidim...izvinjavam se , nisam imao pojma...a i ne moras bas gledati ako ti smeta.. :bigl:

milan035

Ma gde smeta. :zubo:

zeljkokg76

Meni isto počela da lupa kad se volan cima levo-desno u mestu,kad se smota pun levi ili desni onda se ne čuje.Majstor kaže da je letva.E sad imam tri opcije.Jedna je da uzmem polovnu letvu,cena je oko 50€ plus ruke majstoru,druga je da se remontuje cena je 70€ sa rukama,daje garanciju 30000 bez obzira na godine i treća je nova kineska oko 9000 din. plus ruke 4000 din. tj. 105€.Kaže za tu kinesku da za sada nije imao problema.Kako je vaše mišljenje i predlog.

Saćipko

Ako je luft u cauri, zameni samo cauru. 1000 din caura + "ruke"

Ja sam tako resio, a zamwna se vrsi bez skidanja letve. Na licu mesta
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zeljkokg76

Kako ću znati da li je u pitanju čaura.I da jeste majstori su to,napakovaće još nešto,a da budem tamo i da čekam auto dok urade nisam taj tip,jer ispada kao da ih kontrolišem.Ostavim auto,odem kući pa kad urade pozovu.

skydriver6

Onda reci majstoru da pogleda čauru i vidi može li sa njom rešiti. Ne može te slagati jer će ti ostati stara letva.

Saćipko

Citat: zeljkokg76 poslato 15.06.2016. - 15:17
Kako ću znati da li je u pitanju čaura.I da jeste majstori su to,napakovaće još nešto,a da budem tamo i da čekam auto dok urade nisam taj tip,jer ispada kao da ih kontrolišem.Ostavim auto,odem kući pa kad urade pozovu.

Mozes iz kanala ili dizalice. Ili da na maloj dizalici dignes desni tocak i skines tocak.
Zatim, uhvatis za duzu sponu, sto blize letvi i cimas rukom gore dole u precniku ose. Ne unutra napolje. Ne sme da ima lufta. Ako ima luft, do caure je. Ako tu nema luft, do neceg drugog je
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zeljkokg76

Ok,hvala puno.

zac

Citat: zeljkokg76 poslato 15.06.2016. - 15:17
,a da budem tamo i da čekam auto dok urade nisam taj tip,jer ispada kao da ih kontrolišem.Ostavim auto,odem kući pa kad urade pozovu.

Velika greska...danasnjim majstorima ne bih dao da zamene gumicu na cesmi bez mog nadzora, a kamoli da im dam da ceprkaju po autu....menjaj filozofiju pod hitno.  :stop:

zeljkokg76

Znam,podržavam.Bukvalno moraš da im pričaš šta da rade.

mire

Citat: zac poslato 15.06.2016. - 16:54
Velika greska...danasnjim majstorima ne bih dao da zamene gumicu na cesmi bez mog nadzora

+1

Milovan G.

Zdravo,
Citam postove i vidim ima dobrih saveta.
Koga u Beogradu od majstora preporucujete da radi ovo?

Simptomi su sledeci:
Lupanje po neravninama i prilikom prelazka preko lezeceg ili preko sahta. Lupanje nije jako ali ipak je zabrinjavajuce.
Prosle godine sam menjao opruge prednjih amortizera (jedna je bila pukla) kao i solje i uradjeno je centriranje trapa.
Tada su mi rekli da ima lufta u letvi volana.
Pa me zanima ko moze to sa strpljenem da pregleda.
Vozi onako, kako bi voleo drugi oko tebe da voze!

singer

najverovatnije da imas lufta u IZVODIMA letve  :wink:

to se menja kao i krajnice letve volana  :eating-smileys-emoticons17:

zac

Moras otici negde na defektazu, lufta u letvi moze biti na vise mesta...

Darko83

Drugari,

kakva su iskustva sa:

1. menjanjem samo caure na Meganu 2
2.Zamena za remontovanu
3.Uzimanjem nove kineske ili kako vec.

Vidim mnogi menjaju te cuvene caure ali koliko to traje i jer resava problem!!!!!!????