Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letva volana Megane II 2007 1.5 dci

Započeo markos_90, 17.07.2014. - 13:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Byk

Nije jer, već jel.

Rešava problem i zamena čaure ako je do nje. Zamena čaure traje onoliko koliko je spretan majstor :) Relativno brzo, zavisi da li je skida ili ne.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Darko83

Hvala na ispravci jer /jel  :crazy:

Nisam pametan jer uglavnom vidim da je problem do caure i da kada se zameni traje ktako a uglavnoje je cena 500-1000 dinara :place:

Byk

Pa to ti je najjeftinije da probas.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Saćipko

Ne mogu da nadjem kad sam zamenio na mom seniku, ali jos uvek traje ta caura od 500 din. Aauto nije kod mene, ali sam pricao skoro sa covekom
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

jajajaja

Ja sam od nekog rumuna kupuo. Tipa 25 evra. Evo vec 2 godine traje.

Darko83

Odlicno onda ako traje kod tebe 2 god, ima li neki kontakt nesto da resavamo  :999:

djwlada

Majstor mi juce rece da mi je na seniku 2 duza strana letve je dobila luft u biksni. Da li je neko imao slican problem i kako je i gde resio?

fLiP

Mora da se remontuje letva volana.
Morace mozda da ide na brusenje ako je korodirala i da se napravi nova plasticna caura da se zamene manzetne.
Skida se ceo most. Najbolji slucaj je ako nadjes ili tvoj majstor nadje remotovanu letvu volana za kao na tvom autu i da ti to zameni.

Ako nema letvu to zna da potraje...

Saćipko

Citat: djwlada poslato 27.08.2017. - 09:31
luft u biksni. Da li je neko imao slican problem i kako je i gde resio?

Majku mu staru... znaci, pokusao sam da se uzdrzim, ali te kolega flip vuce (mozda) u pogresnu stranu.

Prvo, je li tesko da se procita samo jedan i dva posta iznad tvog. Drugo, cela tema ima samo 7 strana, i to se vrti svih 7 strana, a ti postavljas ovo pitanje. Necu dalje komentarisati jer ce delovati uvredljivo, a ne zelim to...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zokce

Neki ovde su na jednom drugom mestu podrzali jednog clana koji ze pozalio zasto sam ga podsetio da malo procita temu u kojoj je pisao i da koristi pretragu, pa onda ovo nije neko cudo sto se trazi.

Megi90

Nadovezacu se na ovu temu o letvi volana obzirom da sam prosle nedelje ustanovio problem sa istom i resio to na svoj nacin. Plasticna caura osim sto se bas raspala, desni kraj zupcaste letve koji kliza kroz tu cauru je bas bas korodirao i mogu reci prakticno istrulio. Cementirana povrsina je nestala u duzini u od oko 25cm. Nazalost zbog tog problema sam morao naci drugu letvu polovnu kojoj je jedino bas ta zupcasta letva bila u odlicnom stanju. Odneo sam kod strugara parce Poliamid PA6 plastike, delove letve i staru cauru, covek mi uradio cauru po tacno izvadjenoj meri i po mojoj zamisli da ne lici preterano na original, ali ubedjen sam da ce trajati duze od automobila. Sve sam sastavio podmazao spakovao i vratio na auto. Ovih dana cu staviti slike caure i tacne dimenzije ukoliko neko bude zeleo takodje da napravi kod strugara. Zapravo problem kod novih originalinih caura je u spoljnoj dimenziji, manja je od unutrasnjeg precnika kucista letve volana, i ona zapravo ima taj luft u kucistu, a ne izmedju zupcaste letve i caure. Iz tog razloga sam odlucio da napravim cauru i verujte razlika je velika.

dzabana007

Mene zanima misljenje za sledece: Auto mi ponekad vuce u levo (ne uvek). Odem u servis i tamo mi kazu da mi se pojela letva volana, treba da se menja hitno.
Nije mi logicno to, jer auto uopste nelupa (ni kad prelazim preko rupa, ni kad motam volan...), ne preskace kad motam volan, ama bas nista osim sto ponekad vuce u levo.

U pitanju je Reno Megan II

jajajaja

trazi misljenje od drugog majstora. To moze svasta da bude...

Saćipko

On ima elektro upravljac. Mozda treba neki reset...

max

Citat: Megi90 poslato 26.10.2017. - 00:34
Nadovezacu se na ovu temu o letvi volana obzirom da sam prosle nedelje ustanovio problem sa istom i resio to na svoj nacin. Plasticna caura osim sto se bas raspala, desni kraj zupcaste letve koji kliza kroz tu cauru je bas bas korodirao i mogu reci prakticno istrulio. Cementirana povrsina je nestala u duzini u od oko 25cm. Nazalost zbog tog problema sam morao naci drugu letvu polovnu kojoj je jedino bas ta zupcasta letva bila u odlicnom stanju. Odneo sam kod strugara parce Poliamid PA6 plastike, delove letve i staru cauru, covek mi uradio cauru po tacno izvadjenoj meri i po mojoj zamisli da ne lici preterano na original, ali ubedjen sam da ce trajati duze od automobila. Sve sam sastavio podmazao spakovao i vratio na auto. Ovih dana cu staviti slike caure i tacne dimenzije ukoliko neko bude zeleo takodje da napravi kod strugara. Zapravo problem kod novih originalinih caura je u spoljnoj dimenziji, manja je od unutrasnjeg precnika kucista letve volana, i ona zapravo ima taj luft u kucistu, a ne izmedju zupcaste letve i caure. Iz tog razloga sam odlucio da napravim cauru i verujte razlika je velika.

ovo i mene intresira..ako ti nije problem da stavis dimenzije