Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Toplo hladno na klimi

Započeo VaskeGT, 31.07.2014. - 15:21

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

Da je konstantno vruće, rekao bih da je klapna. Ovako, pokusati dopuniti sistem. Ako fali, negde pušta.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Nenad_1973

Prvo izvinjavam se sto sam otvorio novu temu a pitao i ovde nece se ponoviti casna pionirska  :)

Provereno, gas je pod pritiskom i pun je sistem. Zvao je "majstor" danas i rekao da ima ideje sta je (verovatno sa neta ili drugih servisera), sutra cu mu ostaviti auto pa izvestavam!

PS: razlika izmedju novog gasa (sivi cep sistema) i starog (crni cep) je u tome sto je novi EKOLOSKI ali slabije hladi od starog do 20%, i novi je 6-9 puta skuplji. Sistem hladjenja je isti i ne razlikuje se uopste pa se moze umesto novog koristiti stari gas, ali obrnuto NE, zasto ne znam, tako mi je bar rekao serviser, ako on laze mene lazem i ja vas  :p

pozzzz

reno f1

Ajde da ozivim temu.
Imam jednog Scenica 4 sa identicnim problemom,ako si resio napisi sta je bio problem.Ako nije problem.

milann_90

Pozdrav drustvo. Da li je ko imao slican ptoblem:

Klima mi jedni vreme duvala na jednoj strani hladan a na drujoh mlak zrak.Poucen ranijim iskustvom napunim klimu i sve radi ok par dana.Medjutim sad mi se poceo javljati drugi problem. Jedno vreme klima hladi i odjednim bez ikakvog diranja prestane da hladi i duva mlak vazduh kao da je prazna. Ugasim je,upalim onq krene da duva mlak vazduh pretpostavljam dok ne izbaci isti iz sistema i onda krene da duva hladno. Intervali tog smenjivanja toplo hladno nisu isti. Sumnjao sam na klapnu ali mi cudno da bez ikakvog diranja (podesavanja) sama prebaci na toplo. U pitanju je Renault megane 3, 2009. godiste, automatska dvozonska klima.

wcyber

vidi kako se ponasa ako temp stavis na min .. tad ne bi trebalo da regulise pomocu senzora kabine

Darko95

Reno Megan 3 1.6 benzin 81kw

Zamenio sam kompresor klime (pukla remenica), uzeo sam nov, i dopunio freonom. Prvih par dana je lepo hladilo. Danas, hladi samo suvozačeva strana. Čitam da je verovatno nizak nivo freona, a negde kaze i da je aktuator.

Jel ovo znaci da negde curi ili je neka manja boljka?

Ap0calypto

Moze biti i do previše freona

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

Darko95

Citat: Ap0calypto poslato 10.06.2025. - 19:47
Moze biti i do previše freona

Ubacio je 480 g cini mi se.

Citat: wcyber poslato 10.06.2025. - 19:53
verv iscureo freon

Ako je do toga, mogu da ocekujem da ubrzo iscuri i ostatak, tipa kroz nekoliko dana?

wcyber

tako nekako... ovo mu dodje freon pred kraj

Ap0calypto

Zameni onda i hladnjak, ali bi trebao da duva vruće na obe strane

— Robert Todd Carroll

alexsasa

Tipujem da curi negde, bar je kod mene tako bilo sa istim simptomima.
Cuje li se nesto da zasisti kada ukljucis kompresor?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Darko95

Citat: alexsasa poslato 11.06.2025. - 01:00
Tipujem da curi negde, bar je kod mene tako bilo sa istim simptomima.
Cuje li se nesto da zasisti kada ukljucis kompresor?

Mislim da sam čuo da šišti kad ugasim auto/klimu, nisam siguran pri paljenju

Darko95

Sad upalio na hladan start, uključio klimu i čuje se nekoliko sekundi da šišti

alexsasa

Curi freon, ja bih to oterao u servis da provere gde pusta. Moze da bude i neka gumica mada bi sa novim hladnjakom trebalo da stignu i nove gumice