Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Toplo hladno na klimi

Započeo VaskeGT, 31.07.2014. - 15:21

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Sceka

Ne. Napisao sam da se to dogadja u voznji, nakon zagrejanog motora... nakon ohladjene kabine klimom... pa kad se, isto tokom te iste voznje, iskljuci AC pocinje da duva vreo vazduh umesto spoljni kakav da je.

Pozdrav!
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail: sceka@SBB.rs
Home Page: http://www.linkedin.com/in/sceka

Sebastijan

Ako možeš proveri tog momenta kada greje da se nije zagrejao isparivač. Ja nisam za to stručnjak  (za automobilske klime) ali sam se susretao sa rashladnim uređajima u industriji za druge namene i daleko veće snage. Pitaj-podseti majstore za to, postoji li mogućnost da se zagrejani freon posle isključenja kompresora vrati nazad u isparivač zbog lošeg ventila u kompresoru ili nekog nepovratnog  ventila na liniji posle potisa ili na usisu kompresora ako ih ima, mislim da treba da ima.
Gluvom priču pričati!

mire

AKo i jeste to razlog, to bi jako kratko trajalo. Osim toga, pojavila bi se i para zbog kondenza koji se za vreme hlađenja skupio na isparivaču.

Sebastijan

Ja sam ga razumeo da kratko traje. Ako stalno greje, onda mi je ne shvatljivo da majstori nisu mogli da poprave.
Gluvom priču pričati!

Kaso

Da li bi klima trebala dobro da hladi i ukoliko se ubacuje spoljasnji a ne kabinski vazduh?Meni nema sanse da ohladi,danas probao pa se tripujem da nesto ne valja.Kad prebacim da koristi kabinski hladi normalno

wcyber

Meni vrlo brzo dobro hladi i kad uduvava spoljni vazduh.. Mozda ti fali freona.. Znaci kad je napolju preko 30, uduvava hlladan vazduh... ne bas leden, ali hladan da.. postoji tabela sa navedenim temperaturama vazduha iz ventilacie u odnosu na spoljni vazduh

Kaso

Skoro sam radio servis klime,zato i pitam.Znaci kad uduvava spolja nema sanse da ohladim kabinu.Kad prebacim da vrti vazduh iz kabine hladi dobro

wcyber

Pa dobro da, ako hoces brze da oladi, bolje je zavrteti tockic na unutrasnju cirkulaciju.. pa onda vratis posle da ulazi i spoljnog vazduha ..

skydriver6

Ne bi trebalo da ima razilke koju ćeš osetiti rukom ako nasloniš dok duva hladno. Jeste da lakše hladi ako je zatvoren dovod spolja, ali mora da hladi i sa spoljnim.

jajajaja

Ja sam imao taj problem, da mi nesto duva toplo kada i 25 napolju. A tek leti... Resio sam problem zamenom onog dela izolacije ili sta je vec, na koji naleza keder guma kod dna soferke, koja dihtuje haubu (aj sad). Kroz tu izolaciju prolazi voda, i vremenom propada. E meni se pokrivila skroz, i opustila. Kako je odmah tu ulaz vazduha za kabinu, vazduh iz motornog prostora je probijao napolje i pravo tu, na ulazu vazduha u kabinu.

Neverovatno ali istinito...

Kaso

Meni je to isto skroz deformisano.Ja sam jos liheoio keder na tu izolaciju.Jesi to uzeo novo i za koluko para?

jajajaja

2000 dinara, u odlicnom stanju od PH2 modela, sa otpada - zeljko obrenovac. Oni imaju to plastificirano i nema sanse da propadne. Moj jeste ph2 ali ima to od ph1, kao i jos neke stvari jer je turcin valjda... a i u toj prelomnoj godini je. Sada mi duva vruce samo kada vozim malo duze pa sa zagrejanim motorom stanem, pa posle 15 minuta krenem.

zac

Dobar frigo mehanicar me naucio kako da iskontrolisem da li klima hladi kako treba...Auto ostvaiti u hladovini...debeloj, pustiti da se ohladi karoserija, ukljuciti klimu i unutrasnji ventilator na 1. ...posle 10-15 minuta rada na izduvu treba da pokaze od 5 do 10 0C   Meriti termometrom ubacenim u otvor ventilacije.

jajajaja

I kakve veze ima to sa njegovim problemom? Njemu duva toplo kada iskljuci klimu, a ne bi trebalo. Meni hteli i tablu da rasturaju, nisam dao, i na kraju sam uvideo problem.

zac

Pa normalno da mu duva toplo na vrucini + motor usijan..jos ako nema izolaciju na pozarnom zidu i ako ga zeza taj keder..